Σήμερα θα σας μιλήσουμε για το πως οι εξερχόμενοι σύνδεσμοι μπορούν να οδηγήσουν στην υψηλή ταξινόμηση SEO.

Η σύνδεση με άλλες ιστοσελίδες είναι σημαντική. Οι τοποθεσίες με τις οποίες επιλέγετε να συνδεθείτε μπορεί να προκαλέσουν απώλεια κατάταξης στην ιστοσελίδα σας. Αυτό το άρθρο εξετάζει τους εξερχόμενους συνδέσμους όσο αφορά το SEO.

Είναι το περιεχόμενο σχετικό;

Πρέπει να λάβετε υπόψιν σας το περιεχόμενο της σελίδας με την οποία συνδέεστε. Το περιεχόμενο εδώ σημαίνει ο τρόπος που ορίζεται ή διευκρινίζεται μια λέξη.

Κατά τη διάρκεια της ακμής της πώλησης και αγοράς συνδέσμων κατά τα μέσα της δεκαετίας του 2000, θυμάμαι είχα βρει ένα άρθρο σχετικά με το μελάνι του χταποδιού που συνδεόταν με μια ιστοσελίδα με μελάνια για εκτυπωτές. Ένα λιγότερο εμφανές παράδειγμα μιας παρόμοιας αναντιστοιχίας είναι η σύνδεση μιας ιστοσελίδας ταξιδιών για την Ταϊλάνδη με μία ιστοσελίδα συνταγών Ταϊλανδέζικου φαγητού.

Αυτό είναι κάτι που ονομάζεται σημασιολογική συνάφεια. Η υπόθεση είναι ότι επειδή οι λέξεις μελάνι και Ταϊλάνδη είναι παρόμοιες στις 2 ιστοσελίδες, αυτές είναι σημασιολογικά συναφείς και η σύνδεση θα λειτουργήσει θετικά. Αλλά αυτό δεν ισχύει.

Η λέξη μελάνη επηρεάζεται από το ουσιαστικό χταπόδι. Η λέξη χταπόδι αλλάζει το πλαίσιο της λέξης μελάνι.
Ομοίως, το πλαίσιο των Ταϊλανδέζικων συνταγών είναι η πράξη του μαγειρέματος. Το πλαίσιο των ταξιδιών προς την Ταϊλάνδη είναι ο τουρισμός. Αυτό το θέμα σχετικά με τις σημασιολογικές σχέσεις μπορεί να συσχετιστεί με μια κακή σύνδεση.

Ακριβής αντιστοίχιση από το επίπεδο παραγράφων.

Αυτό που συνδέετε πρέπει να είναι μια ακριβής αντιστοίχιση από την παράγραφο που περιέχει τον σύνδεσμό σας στο περιεχόμενο που υπάρχει στη σελίδα με την οποία συνδέεστε.
Αυτό αναφέρεται ως άμεσο περιεχόμενο ενός συνδέσμου. Στις εικόνες και στους συνδέσμους, οι λέξεις γύρω από τις εικόνες και οι εξερχόμενοι σύνδεσμοι βοηθούν στον ορισμό τους. Δεν αρκεί μόνο το κείμενο άγκυρα.
Επομένως, μια ακριβής αντιστοίχιση μεταξύ του περιεχομένου της παραγράφου από την οποία συνδέεται ο σύνδεσμος προς τον συνδεδεμένο ιστότοπο, σημαίνει ότι είναι πιθανώς μια καλή αντιστοιχία και για τα δύο.

Οι εξερχόμενοι σύνδεσμοι μπορεί να είναι ένα σήμα κατάταξης.

Ο σύνδεσμος με κάποιο άλλο website μπορεί να χρησιμοποιηθείς για να καταλάβει κανείς το θέμα της ιστοσελίδας σας. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει εξερχόμενους συνδέσμους για να αποκτήσει μια ιδέα σχετικά με τη σελίδα σας.

Οι εξερχόμενοι σύνδεσμοι με ποιοτικούς ιστότοπους συμβάλλουν στον ορισμό του ιστότοπού σας ως έναν ποιοτικό ιστότοπο επίσης. Αλλά, καθώς οι ιστοσελίδες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας συνδέονται με ποιοτικές ιστοσελίδες, είναι επίσης σημαντικό να αποκτήσετε υψηλής ποιότητας εισερχόμενους συνδέσμους.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.