Γιατί είναι απαραίτητος ο έλεγχος SEO. Αυτό θα αναλύσουμε στο σημερινό μας άρθρο.

Εάν έχετε συνδέσει την λέξη ‘έλεγχος’ με την εφορία τότε είναι πολύ πιθανό να σας πιάνει κρύος ιδρώτας και μόνο στο άκουσμα της.  Αλλά όσον αφορά την βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης (SEO), η λέξη ‘έλεγχος’ υποδηλώνει στην πραγματικότητα μία πολύ χρήσιμη διαδικασία.

Γιατί είναι απαραίτητος ο έλεγχος SEO

Εάν σκεφτείτε πόσο χρονοβόρο είναι από μόνο του το SEO, τότε η ιδέα να σπαταλήσετε ακόμα περισσότερο χρόνο σε κάτι σχετικό μπορεί να σας κάνει να αγανακτήσετε. Όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι οι έλεγχοι στο SEO δεν είναι χάσιμο χρόνου. Ναι, είναι αλήθεια ότι ένας λεπτομερής έλεγχος μπορεί να πάρει ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες. Αλλά χωρίς αυτόν θα μείνετε στο σκοτάδι.

Ο κύριος στόχος ενός ελέγχου SEO είναι να σας δώσει μία ιδέα για το πόσο επιτυχημένες έχουν υπάρξει οι προσπάθειες σας μέχρι εκείνη την στιγμή. Χωρίς αυτή την γνώση, δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίζετε να ασχολείστε εφόσον δεν θα γνωρίζετε εάν αυτό που κάνετε έχει αποτελέσματα. Αυτό ισχύει και για το local SEO.

Κάντε crawl στην ιστοσελίδα σας

Πριν αρχίσετε τον έλεγχο SEO, πρέπει να κάνετε κάποια προπαρασκευαστικά βήματα. Το πρώτο είναι να κάνετε crawl στην ιστοσελίδα σας. Αυτό θα σας πει ποια μέρη στην ιστοσελίδα σας δεν είναι προσβάσιμα στις μηχανές αναζήτησης. Εάν υπάρχουν τέτοιες σελίδες/μέρη τότε γνωρίζετε αυτόματα γιατί δεν κατατάσσονται καλά. Ουσιαστικά δεν κατατάσσονται καθόλου γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται στις βάσεις δεδομένων των μηχανών αναζήτησης.

Ελέγξτε τι λένε οι μηχανές αναζήτησης για την ιστοσελίδα σας

Το γεγονός ότι μπορεί να γίνει crawling σε μία ιστοσελίδα, δεν σημαίνει ότι αυτή η σελίδα συγκαταλέγεται στις βάσεις δεδομένων των μηχανών αναζήτησης. Επομένως, θέλουμε να ξέρουμε ποιες από τις σελίδες μας κατάφεραν να ενταχθούν. Και ποιες δεν τα κατάφεραν.

Δυστυχώς, για να το κάνουμε αυτό πρέπει να υποκλέψουμε τις βάσεις δεδομένων της Google, του Bing, και των άλλων μηχανών αναζήτησης. Μία λύση η οποία προφανώς δεν είναι βιώσιμη. Ο αμέσως καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που προσφέρουν δωρεάν αυτές οι μηχανές αναζήτησης. Χρησιμοποιήστε λοιπόν το Google Webmaster Tools ή το Bing Webmaster Tools, για να ξεκινήσετε το δικό σας έλεγχο SEO.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.