Ποια είναι η δύναμη του Video Marketing;

Τι είναι άραγε το Video marketing και γιατί τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τόσο ανάρπαστο; Πρόκειται για έναν πιο συναισθηματικό τρόπο επικοινωνίας, καθώς συνδυάζει την εικόνα με τον ήχο. Αποτελεί ουσιώδη μέθοδο να συνδεθεί το brand με τους πελάτες και να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει μια ecommerce επιχείρηση καθώς είναι ένα μέσο αφήγησης. Επιπλέον, η παραγωγή βίντεο έχει γίνει πιο οικονομικά αποδοτική και πιο εύκολη να επιτευχθεί από ποτέ!

Τα οφέλη του όμως ποια είναι; Γιατί να το χρησιμοποιήσεις;

1. Αυξάνει τα Social Shares

Τα βίντεο είναι υλικό που μπορεί να μοιραστεί πολύ πιο εύκολα στα social media, ειδικά αν είναι ενημερωτικό, ψυχαγωγικό ή συναισθηματικό. Πράγματι είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τύπος περιεχομένου για την αύξηση του engagement.

Αυτό συμβαίνει γιατί όσο πιο προσωπικό το περιεχόμενο, τόσο πιο shareable. Πλατφόρμες όπως το Instagram & το Facebook βλέπουμε ότι εστιάζουν στα βίντεο.

2. Ενισχύει τα conversions και τις πωλήσεις

Αν μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις μπορείτε να φανταστείτε τη δύναμη που έχει μια κινούμενη εικόνα. Η προσθήκη βίντεο σε ένα site μπορεί να αυξήσει την ποιότητα της σελίδας και το χρόνο που περνούν οι επισκέπτες σε αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 30% των κορυφαίων landing pages χρησιμοποιούν βίντεο. Επίσης, ένα βίντεο σε μια landing page μπορεί να αυξήσει τα conversions μέχρι και 80%. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει καλύτερη κατανόηση του προϊόντος και έτσι ο καταναλωτής πείθεται να το αγοράσει.

Ποια είναι η δύναμη του Video Marketing;

3. Βελτιώνει το SEO

H Google δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα βίντεο. Τις landing pages που περιέχουν βίντεο είναι 53 φορές πιο πιθανό να τις εμφανίσει ψηλά στις αναζητήσεις. Τα βίντεο καταλαμβάνουν πιο συχνά υψηλές θέσεις στα SERP (Search Engine Results Pages) γιατί θεωρεί ότι θα βοηθήσουν περισσότερο το χρήστη να λύσει το πρόβλημα που έχει.

Καλά γραφικά, content με νόημα σε συνδυασμό με έναν SEO τίτλο είναι το μυστικό της επιτυχίας.

4. Ενισχύει την εμπιστοσύνη

Όσο πιο ποιοτικό, αξιόλογο, με ουσιώδες concept είναι ένα βίντεο, τόσο περισσότερο θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη προς τους πελάτες.

Η εμπιστοσύνη είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα. Τα βίντεο προσφέρουν μια πιο σφαιρική και αληθινή εικόνα της επιχείρησης ή των προϊόντων. Χάρη σε αυτό οι πελάτες δεν θα έχουν το φόβο ότι θα εξαπατηθούν.

Το video marketing είναι μια στρατηγική που οι επιχειρήσεις πρέπει να υιοθετήσουν. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: για να πετύχετε στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η ύπαρξη της συγκεκριμένης στρατηγικής είναι απαραίτητη.

Μήπως ήρθε η ώρα να την ακολουθήσεις και εσύ; Θα διαπρέψεις σίγουρα στην ανταγωνιστική αγορά.

 

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.