Γιατί η ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει snippets. Σήμερα θα σας πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το θέμα.

Τι είναι ένα snippet;

Ένα snippet είναι η περίληψη μίας απάντησης προς την ερώτηση ενός χρήστη, η οποία παρουσιάζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google. Είναι ένα απόσπασμα από την ιστοσελίδα το οποίο περιλαμβάνει τον τίτλο της σελίδας και το URL.

Υπάρχουν τρία είδη snippet, ανάλογα με την ερώτηση:

  • Παράγραφος
  • Λίστα
  • Πίνακας

Τα snippet παραγράφων είναι τα πιο κοινά και ανέρχονται στο 82% όλων των snippet, τα snippet με λίστα ανέρχονται στο 10.8% των αποτελεσμάτων, ενώ αυτά που περιέχουν πίνακες στο 7.3%.

Τα snippets παρέχουν πολλά οφέλη σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα γνωρίζει πώς να τα χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά. Γι αυτό θα παρατηρήσετε ότι με snippets εμφανίζονται μόνο οι ποιοτικές ιστοσελίδες και e-shop.

Με τα snippets εξασφαλίζετε:

1. Αυθεντία

Με το να αποκτήσετε ένα snippet αποδεικνύετε ότι η  Google διάλεξε την δική σας σελίδα ανάμεσα σε πολλές άλλες επειδή ήταν η πιο χρήσιμη όσον αφορά τις ερωτήσεις των χρηστών.

2. Κερδίζετε τους ανταγωνιστές

Όταν η Google επιλέγει την ιστοσελίδα σας ως την πιο γρήγορη απάντηση σε μία συγκεκριμένη ερώτηση, το αποτέλεσμα φαίνεται πάνω από τα οργανικά αποτελέσματα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι κερδίζετε τον ανταγωνισμό, ακόμα και μία ιστοσελίδα που μπορεί να κατατάσσεται πρώτη για αυτή την αναζήτηση.

3. Αύξηση επισκεψιμότητας

Στους χρήστες αρέσουν πολύ τα snippets καθώς παρέχουν γρήγορες απαντήσεις στις ερωτήσεις τους και αυτό ωφελεί την ιστοσελίδα σας με μέχρι και 20-30% αύξηση της επισκεψιμότητας.

Γιατί η ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει snippets και πώς μπορείτε να αποκτήσετε ένα snippet

1. Αναλύστε τις ευκαιρίες για λέξεις κλειδιά

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία digital marketing και αρχίστε να ψάχνετε για λέξεις κλειδιά που θα πετυχαίνουν τον στόχο σας.

2. Δημιουργήστε καινούργιο περιεχόμενο που να στοχεύει στα snippets

Είναι πολύ καλή ιδέα να ανανεώσετε το περιεχόμενο σας έχοντας στο μυαλό σας τα snippets, αλλά προσέξτε να μην φτιάξετε ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Ο πρώτος σας στόχος πρέπει να παραμείνει να προσφέρετε όσο καλύτερη εμπειρία γίνεται στους χρήστες. Βοηθήστε την Google ενσωματώνοντας στην σελίδα σας λίστες, πίνακες κτλ.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.