Συμβουλές για να συνεργαστείτε εποικοδομητικά με έναν web designer.

Αναγνωρίστε την εξειδίκευσή του

Η κατασκευή ιστοσελίδας και η δημιουργία της από την αρχή δεν είναι κάτι απλό. Παρόλο που υπάρχουν πολλά πρότυπα και πολλοί κατασκευαστές ιστοσελίδων DIY, επιλέγετε να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία web designer επειδή θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλα θα γίνουν σωστά.

Έχετε επιλέξει τον σχεδιαστή με βάση το portfolio και την τεχνογνωσία του, οπότε να είστε σίγουροι για την ικανότητά του. Οι κορυφαίοι επαγγελματίες web designer έχουν γνώση για κάθε ουσιαστικό βήμα της διαδικασίας για να εξασφαλίσουν ότι αυτή θα προχωρήσει όσο πιο ομαλά γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάνουν συστάσεις που δεν ανταποκρίνονται αρκετά σε αυτό που αρχικά θέλατε, υπάρχει μάλλον ένας πραγματικά καλός λόγος πίσω από αυτό. Δημιουργήστε ένα πνεύμα εμπιστοσύνης μαζί τους, καθώς μετράνε την πολυπλοκότητα και το χρονικό πλαίσιο.

Να θυμάστε, η ποιοτική εργασία απαιτεί χρόνο και όσο περισσότερο τους εμπιστεύεστε, τόσο καλύτερο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. 

Προετοιμαστείτε

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων είναι άτομα που λύνουν προβλήματα και όχι μάγοι. Η δουλειά τους είναι να καταλήξουν σε έναν εξαιρετικό σχεδιασμό που να παρέχει μακροπρόθεσμες λύσεις για την επιχείρησή σας. Η δουλειά σας είναι να τους δώσετε ένα λεπτομερές πεδίο εφαρμογής ώστε να μπορέσουν να σας δώσουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Πολλές διαδικασίες σχεδιασμού ξεκινούν με ένα ερωτηματολόγιο το οποίο βοηθά τον σχεδιαστή να μάθει περισσότερα για την επιχείρησή σας και να καταλάβει περισσότερα σχετικά με το κοινό-στόχο σας, τους ανταγωνιστές σας, τους στόχους του ιστότοπου κλπ.

Μην προσπεράσετε αυτό το στάδιο. Δώστε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Όσο περισσότερα στοιχεία έχει ο σχεδιαστής σας, τόσο καλύτερα ο σχεδιασμός θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας.

Άλλες πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούν περιλαμβάνουν: στοιχεία επωνυμίας, ιστορικό της εταιρείας, περιεχόμενο κειμένου, φωτογραφίες, διαπιστευτήρια, πληροφορίες plugin, κ.λπ. Βεβαιωθείτε ότι θα δώσετε αυτά τα στοιχεία εγκαίρως, ώστε να μην καθυστερήσετε το έργο.

Συνεργαστείτε και Επικοινωνήστε

Όταν ο σχεδιαστής σας παρέχει το πρώτο σχέδιο, είναι πρόθυμος να ακούσει τι σκέφτεστε. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε προσεκτικά τη δουλειά του, παρέχοντας χρήσιμες και έγκαιρες (και εποικοδομητικές) παρατηρήσεις και διατηρώντας τη συνεργασία, καθώς ο ιστότοπος κατασκευάζεται μέσα από wireframes και mockups.

Μη μείνετε σιωπηλοί! Όταν υπογράφετε το συμβόλαιο για την κατασκευή νέας ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τον εαυτό σας να δώσετε στο έργο την πλήρη προσοχή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλιώς απλά χάνετε χρόνο και χρήμα. Αν περάσει πάρα πολύς καιρός, οι στόχοι μπορεί να αλλάξουν και το έργο θα θολώσει. Μια συνεργατική προσέγγιση πλήρους εστίασης εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συμβουλές για να συνεργαστείτε εποικοδομητικά με έναν web designer

Μην Σκέφτεστε Υπερβολικά

Ο σχεδιαστής σας θέλει να συμμετάσχετε, αλλά όχι τόσο ώστε να αρχίσετε να αναλαμβάνετε το ρόλο τους και να επιμένετε στη μικροδιαχείριση όλων των μικροσκοπικών λεπτομερειών.

Είναι σημαντικό να θυμάστε τον παράγοντα εμπιστοσύνης σε αυτό το σημείο. Και να θυμάστε ότι ο σχεδιαστής σας είναι αρχικά ένας λύτης προβλημάτων. Έχει πάντοτε κάποιον λόγο για την επιλογή μιας συγκεκριμένης γραμματοσειράς, χρώματος, εικόνας ή διάταξης και έχει πιθανόν αφιερώσει ώρες παλεύοντας με αυτές τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες.

Οι σχεδιαστές σκέφτονται επίσης το πώς ο ιστότοπος θα μετατρέψει [τον απλό επισκέπτη σε πελάτη], εάν τα call to action ξεχωρίζουν αρκετά. Πώς θα κινηθεί ο χρήστης στον ιστότοπο. Ποια στοιχεία θα πρέπει να είναι αλληλεπιδραστικά, πώς θα δείχνει η ιστοσελίδα σε κινητές συσκευές, αν θα είναι responsive κ.λπ. Και οι αποφάσεις που λαμβάνονται βασίζονται στην πολυετή πείρα τους σχετικά με την οικοδόμηση αποτελεσματικών ιστοσελίδων.

Το καλύτερο ερώτημα για τον εαυτό σας είναι, “γιατί δεν μου αρέσει αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο; Είναι η υποκειμενική μου γνώμη ή επηρεάζει τον τελικό στόχο του ιστότοπου;”

Εάν είναι το τελευταίο, αξίζει να ανατρέξετε στον σχεδιαστή και να αρχίσετε μια συζήτηση για αυτό. Στη συνέχεια, αφήστε τον σχεδιαστή να βρει μια άλλη λύση.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.