Πως να δημιουργήσετε μια ιδανική καμπάνια PPC.

PPC σημαίνει “pay-per-click”. Οι εκστρατείες PPC είναι μια μορφή μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM), όπου μια εταιρεία δημιουργεί μια διαφήμιση με στοχοθετημένες λέξεις-κλειδιά και στη συνέχεια πληρώνει για αυτό με το κλικ. Αυτές οι καμπάνιες δημιουργούνται συχνά χρησιμοποιώντας τις Διαφημίσεις Google.

Αυτά είναι μερικά στοιχεία εξαιτίας των οποίων η διαχείριση PPC θα μπορούσε να πάει λάθος:

1. Λέξεις-κλειδιά χωρίς προηγούμενη έρευνα.
2. Δημιουργία μίας βασικής καμπάνιας χωρίς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο “Διαφημίσεις” των διαφημίσεων Google.
3. Επισύναψη σελίδων προορισμού χωρίς σύνδεση με την καμπάνια.
4. Να δημιουργήσετε καμπάνιες, να ρυθμίσετε τα ανώτατα όρια του προϋπολογισμού και να συνεχίσετε χωρίς να ενημερώσετε τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων της εταιρείας σας ή της εταιρείας του πελάτη.

Λοιπόν, πώς δημιουργείτε την καμπάνια PPC σωστά, ώστε να έχει πραγματικά λογικό κόστος; Όλα εξαρτώνται από την έξυπνη διάρθρωση της καμπάνιας.

Το κλειδί για την οικοδόμηση μιας επιτυχημένης καμπάνιας της PPC είναι να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

Καθορίστε τη δομή της καμπάνιας PPC.

Προσδιορίστε, δημιουργήστε ή βελτιώστε τις σελίδες προορισμού της καμπάνιας σας.
Δημιουργήστε μια στρατηγική λέξεων-κλειδιών με βάση την έρευνά σας.
Δημιουργήστε διαφημίσεις με βάση τα όσα έχετε ορίσει στα παραπάνω βήματα.
Μοιραστείτε το σχέδιο καμπάνιας σας με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Η διαχείριση της διαφήμισης PPC περιλαμβάνει τη δημιουργία πολλαπλών καμπανιών ταυτόχρονα, τον καθορισμό στρατηγικών λέξεων-κλειδιών, την ανάθεση ανώτατων ορίων προϋπολογισμού και τη συζήτηση του σχεδίου σας με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων της εταιρείας. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την παρακολούθηση των εκστρατειών όταν βγουν σε live μετάδοση.

Βήμα 1: Κατανοήστε τη δομή της καμπάνιας της PPC.

Πολύ πολλοί έμποροι θα δημιουργήσουν έναν λογαριασμό, θα δημιουργήσουν μια διαφήμιση, θα κατευθύνουν τη διαφήμιση στην αρχική σελίδα τους, θα επιλέξουν μερικές λέξεις-κλειδιά και θα χτυπήσουν. Αυτός δεν είναι ο τρόπος να κάνουμε τα πράγματα.

Με τις Διαφημίσεις Google, έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε πολλές καμπάνιες. Κάθε καμπάνια μπορεί να περιέχει αρκετές ομάδες διαφημίσεων και κάθε ομάδα διαφημίσεων μπορεί να περιέχει μερικές διαφημίσεις και πολλαπλές παρόμοιες λέξεις-κλειδιά.

Είναι συνετό να δημιουργήσετε πολλές καμπάνιες. Επειδή μπορείτε να ορίσετε ανώτατα όρια ημερήσιου προϋπολογισμού, διαχωρισμό ημέρας και να επιλέξετε γεωγραφικά στοχευμένες περιοχές σε επίπεδο καμπάνιας. Αν υποβάλετε προσφορές για γενικές λέξεις-κλειδιά και λέξεις-κλειδιά επωνυμίας, θα θελήσετε να τις τοποθετήσετε σε ξεχωριστές καμπάνιες. Επειδή τα οικονομικά γύρω από αυτούς τους δύο τύπους λέξεων-κλειδιών θα είναι πιθανώς πολύ διαφορετικά.

Βήμα 2: Προσδιορίστε τις σελίδες προορισμού σας.

Το “URL προορισμού” είναι η θέση στην ιστοσελίδα σας, όπου θέλετε να καταλήξει η κίνηση της PPC. Επειδή υπάρχει ένα οριακό κόστος που συνδέεται με κάθε επισκέπτη της PPC που προσελκύετε, συνιστούμε να επιλέξετε διεύθυνση URL του landing page σας, ως διεύθυνση URL προορισμού.
Μην τους οδηγήσετε στην αρχική σας σελίδα. Ή σε ένα blog. Αυτή είναι η δουλειά της οργανικής αναζήτησης.

Βήμα 3: Δημιουργήστε τις διαφημίσεις σας.

Αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος! Τόσο το Google όσο και το Bing σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε περισσότερες από μία διαφημίσεις για κάθε ομάδα διαφημίσεων (εξ ου και η ορολογία “ομάδας”). Η υπηρεσία θα τις εναλλάσσει μέχρι να παρατηρήσει ότι κάποιος φαίνεται να οδηγεί σε υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR). Έτσι λειτουργεί ο έλεγχος A / B (και C και D). Ενώ είναι προαιρετικό, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα δημιουργίας περισσότερων από μία διαφημίσεων.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.