Πως θα πετύχετε τη βελτιστοποίηση δημοσιεύσεων του blog σας. Αυτό θα αναλύσουμε σήμερα.

Βελτιστοποίηση δημοσιεύσεων του blog.

Ένα στοίχημα που κάθε στρατηγική digital marketing οφείλει να κερδίσει.

Ναι, το βίντεο είναι σίγουρα κάτι που έχει αποκτήσει μεγάλη αξία αυτές τις μέρες, αλλά το γραπτό κείμενο έχει ακόμα μια σημαντική θέση. Αν έχετε συγκεντρώσει μια τεράστια βιβλιοθήκη περιεχομένου blog, ίσως θα είναι δύσκολο να βρείτε νέα θέματα.

Η βελτιστοποίηση του περιεχομένου του blog σας δεν είναι απλά ένας τρόπος να ανακουφίσετε την πίεση που νιώθετε για την πλήρωση του ημερολογίου του περιεχομένου σας με ενδιαφέροντα θέματα.

Μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο webstite σας και να δημιουργήσετε πιο κατάλληλους ενδιαφερόμενους.

Ένας ακροατής μοιράστηκε πώς πραγματοποίησε μια δοκιμή και χρησιμοποίησε βελτιστοποιημένα blogs για ένα ολόκληρο μήνα. Σωστά, δεν γράφτηκαν νέα blog “από το μηδέν” blogs για 30 ημέρες.

Αντιθέτως, παλαιότερα blog ενημερώθηκαν και ανανεώθηκαν ώστε να αποκτήσουν νέα πνοή.

Τα blog επιλέχθηκαν με βάση τις υψηλές προβολές και τα ποσοστά μετατροπής, είτε είχαν καταταχθεί στην πρώτη σελίδα, είτε έναν καλό όγκο λέξεων-κλειδιά αναζήτησης. Άλλα επιλέχθηκαν επειδή έπρεπε να ενημερωθούν με νέα δεδομένα ή στατιστικά στοιχεία.

Τα αποτελέσματα;

Η οργανική κυκλοφορία τριπλασιάστηκε και οι προβολές του blog αυξήθηκαν περισσότερο από 400% εντός του επόμενου έτους. Με αυτόν τον τρόπο, οι μισές από τις αναρτήσεις blog είναι βελτιστοποιημένες, ελαχιστοποιώντας την πίεση δημιουργίας ολοκαίνουργιου περιεχομένου κάθε φορά.

Πως θα πετύχετε τη βελτιστοποίηση δημοσιεύσεων του blog σας

Κατά τη βελτιστοποίηση, λάβετε υπόψιν τα εξής:

  • Ανανεώστε τα CTA, τους συνδέσμους, τις εικόνες και οποιαδήποτε στατιστικά στοιχεία.
  • Ελέγξτε εάν η φωνή ή ο τόνος εξακολουθούν να είναι τα κατάλληλα.
  • Διεξάγετε μια αναζήτηση για να προσδιορίσετε αν πρέπει να συμπεριληφθούν λέξεις-κλειδιά υψηλότερου όγκου.
  • Δημοσιεύστε το blog αντί να πατήσετε “ενημέρωση”. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανιστεί με νέα ημερομηνία δημοσίευσης και οι συνδρομητές θα ειδοποιηθούν.
  • Δείτε blog με παρόμοια θέματα που θα μπορούσαν να συγχωνευθούν για να δημιουργήσουν εκτενές περιεχόμενο. Blogs με 1.500-2.000 λέξεις τείνουν προς τα πάνω.
  • Δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου διανομής για να διασφαλίσετε ότι τα βελτιστοποιημένα blog σας προωθούνται σε πολλά κανάλια.

Συμβουλή Μπόνους: Γενικά, ίσως θέλετε να περιμένετε περίπου έξι μήνες προτού βελτιστοποιήσετε ένα blog. Μπορείτε βέβαια να ενημερώσετε τον τίτλο και την meta περιγραφή. Εάν ενημερώσετε τη διεύθυνση URL, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια ανακατεύθυνση από τον παλιό σύνδεσμο, ώστε να μην χάσετε καμία υπάρχουσα έλξη και να μην επηρεάσετε αρνητικά το SEO.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.