Τι ρόλο παίζει η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο Digital Marketing. Αυτό είναι το θέμα του άρθρου μας σήμερα.

Το διαδίκτυο απέκτησε σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του μέσου πολίτη τα τελευταία χρόνια και αυτή η τάση παραμένει αυξητική. Το internet  χρησιμοποιεί πλέον η πλειοψηφία για να ενημερωθεί, το internet για να αγοράσει, το internet για να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ισχυροποιηθεί ο κλάδος του διαδικτύου γενικότερα και οι εταιρείες digital marketing να αποτελούν έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο. Το συγκεκριμένο γεγονός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν κάποιος λάβει υπόψη του τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που πλέον  επί σειρά ετών αντί να διορθώνει, χειροτερεύει.

Πως όμως μια νέα εταιρεία μπορεί να περιμένει κάτι από μια αγορά που καταρρέει; Πως μπορεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά όταν το περιβάλλον γύρω της είναι ρευστό; Και πάνω απ’ όλα πως μπορείς να επιχειρήσεις όταν γύρω σου γκρεμίζονται τα πάντα;

Τι ρόλο παίζει η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο Digital Marketing

Οι απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις συγκεντρώνονται σε μια μόνο απάντηση και είναι ξεκάθαρη: Δεν μπορείς. Δεν μπορείς να κλείσεις μάτια και αυτιά. Δεν μπορείς να μη λάβεις υπόψη σου το τι συμβαίνει γύρω σου. Δεν μπορείς να μείνεις αμέτοχος.

Άλλωστε όπως ορίζουν και οι αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, “οι επιχειρήσεις επηρεάζουν και επηρεάζονται από τα δεδομένα της εποχής και φέρουν και αυτές ευθύνη απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία, άλλες με μικρότερο και άλλες με μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης”.

Αυτές τις αρχές υιοθέτησε η VNG, ηγέτιδα εταιρεία στο digital marketing και πρωτοπορεί ξανά στον κλάδο της αφού έγινε η πρώτη εταιρεία Digital Marketing στην Ελλάδα και την Ευρώπη που υιοθέτησε μια πολιτική με βαρύτητα στην υπεύθυνη συμπεριφορά.

Η VNG είναι η πρώτη εταιρεία Digital Marketing που έχει ενσωματώσει στην καθημερινότητα της μια  εταιρική κουλτούρα η οποία έχει στόχο να λειτουργεί με υπευθυνότητα υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης σε τομείς όπως η κοινωνία και το περιβάλλον.

Το παράδειγμα της VNG ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της VNG εδώ.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.