Στο video advertising, αν και υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, στην πραγματικότητα, η αγορά των online video ads είναι μοναδική. Τα ευρήματα που ακολουθούν εξετάζουν τις τελευταίες τάσεις που μπορούμε να παρακολουθήσουμε για να σχεδιάσουμε τις δικές μας διαφημιστικές καμπάνιες.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η διαφήμιση μέσω online video είναι ένας κινούμενος στόχος.

Εδώ θα βρείτε κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

1. Υπάρχουν αλλαγές όσον αφορά την διάρκεια των διαφημίσεων στο video advertising; 

Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες δείχνουν ότι οι πιο σύντομες διαφημίσεις έχουν υψηλότερα ποσοστά πλήρωσης, δεν παρατηρούμε κάποια ξαφνική στροφή προς σύντομες διαφημίσεις σε preroll. Τα δεδομένα από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2020 ενισχύουν αυτή την άποψη. Μπορεί οι πιο σύντομες διαφημίσεις 15 δευτερολέπτων να είναι οι πιο δημοφιλείς (38%), αλλά αμέσως μετά έρχονται οι διαφημίσεις 30 δευτερολέπτων (36%). Τα πάρα πολύ μικρά διαφημιστικά video είναι πάρα πολύ σπάνια και ανέρχονται στο 1.3% όλων των διαφημιστικών video.
Αντίθετα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η επέκταση των μεγάλων διαφημιστικών spot (> 60 δευτερόλεπτα). Στο πρώτο τρίμηνο του 2020, το 16% των video που έτρεχαν ήταν μεγαλύτερα από 60 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τα δεδομένα, τα μεγάλα διαφημιστικά video συνεχίζουν να παράγονται ενεργά και συμβαδίζουν με την γρήγορη εξάπλωση των video ads!

2. “Να Skip κανείς ή να μην Skip”;

Τα video ads τα οποία δεν δίνουν την δυνατότητα “skip” συνεχίζουν να είναι τα πιο κοινά, με το 89% όλων των διαφημίσεων να μην προσφέρουν καμία επιλογή. Αν και υπάρχουν video ads με την επιλογή skip, λίγες σελίδες την χρησιμοποιούν.

video diafimisi3. Γιατί αφαιρούν τα Κουμπιά Skip στο video advertising; 

Υπάρχουν καλοί λόγοι που εξηγούν γιατί το 89% των video ads δεν έχουν επιλογή skip:

Λόγος 1:  Το απόθεμα των video ads είναι περιορισμένο! Οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν υπερβολικά μικρό απόθεμα video να πουλήσουν και δεν τους αρέσει αυτό το απόθεμα να «κατατρώγεται» από χρήστες που χρησιμοποιούν την επιλογή “skip”. Πολλές σελίδες δεν χρεώνουν τους διαφημιστές για διαφημίσεις στις οποίες οι χρήστες έκαναν skip, δίνοντάς τους ένα ισχυρό κίνητρο να αφαιρέσουν την επιλογή.

Λόγος 2:  Οι διαφημιστές θέλουν να ξέρουν ότι οι χρήστες είδαν την διαφήμισή τους. Αφαιρώντας το κουμπί skip, οι πιθανότητες αυξάνονται σημαντικά. Για παράδειγμα, το Vevo αφαίρεσε επίσης και το κουμπί σίγασης, μία ακόμα κίνηση που ωφελεί τον διαφημιστή.

Και, φυσικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για video και να μην αναφέρουμε το YouTube. Το YouTube έχει τόσο μεγάλο απόθεμα που δεν το ζημιώνει να προσφέρει στους χρήστες την επιλογή skip. Εγγυάται στους διαφημιστές ότι θα χρεώνονται μόνο για όσες διαφημίσεις βλέπονται μέχρι τέλους.

4. Ποιες επαγγελματικές κατηγορίες κυριαρχούν στα Video Ads;

Καταλαμβάνοντας 27% όλων των διαφημίσεων, οι διαφημιστές στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας επικρατούν των άλλων κλάδων. Το ποσοστό είναι διπλάσιο από αυτό που καταλαμβάνει η δεύτερη κατηγορία — οικονομικά και επιχειρήσεις. Κάποιες εκπλήξεις: Η αυτοκινητοβιομηχανία, οι διαφημίσεις της οποίας κατακλύζουν την τηλεόραση, έχει ποσοστό που ανέρχεται μόλις στο 8%. Μία ακόμη έκπληξη είναι το φαγητό, το ποσοστό του οποίου ανέρχεται στο 9%.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.