Η πραγματικότητα είναι πως οι λόγοι που πρέπει να χρησιμοποιείται το email marketing ως βασικό εργαλείο digital marketing, είναι περισσότεροι.

Ας δούμε όμως 5 από τους λόγους που θα σας κάνουν να εμπιστευτείτε το Email marketing

1. Οι πελάτες σας γνωρίζουν ότι το email marketing λειτουργεί

Οι τοπικές επιχειρήσεις ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της δυναμικότητας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό βέβαια σε σχέση με μερικές από τις υπηρεσίες που τους εξυπηρετούν. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κατατάσσεται σταθερά ανάμεσα στα τρία κορυφαία κανάλια digital marketing στα ερωτηματολόγια της βιομηχανίας από τo Local Search Association.

Έτσι και αλλιώς, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απαιτεί σχεδόν καθόλου εκπαίδευση πελατών. Σε αντίθεση με το “μαύρο κουτί” του SEO ή την πολυπλοκότητα του PPC, σε γενικές γραμμές, οι μικρές επιχειρήσεις κατανοούν εγγενώς το email marketing. Ξέρουν ότι θα πρέπει να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες τους, αλλά πολλοί από αυτούς απλώς δεν το κάνουν ακόμα ή το κάνουν ελάχιστα.

2. Είναι ένα συγκεκριμένο παραδοτέο εργαλείο

Σε αντίθεση με το σύνολο του έργου πίσω από τα παρασκήνια για την επιτυχία του SEO, οι πελάτες μπορούν να δουν μια εκστρατεία email marketing να παραδίδεται στα εισερχόμενά τους, καθώς και τα αποτελέσματα αυτής της καμπάνιας: κάθε κύριος πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολουθεί τα ανοίγματα και τα κλικ από προεπιλογή.

3. Αξιοποιεί τις υπάρχουσες προσφορές

Το email marketing μπορεί να συνδεθεί με την υπάρχουσα προσφορά περιεχομένου ενός οργανισμού. Πολλοί από εσάς αναπτύσσετε ήδη πλήρη ημερολόγια περιεχομένου ή τουλάχιστον κοινωνικό περιεχόμενο.
Η κατασκευή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη στρατηγική content marketing των πελατών σας μπορεί να βοηθήσει το περιεχόμενό τους να προσεγγίσει ένα μεγαλύτερο κοινό και ενδεχομένως ακόμη και ένα διαφορετικό κοινό.

4. Είναι προβλέψιμο

Παρόλο που θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι οι διαμορφώσεις των διεπαφών Gmail και Apple Mail είναι αλγόριθμοι ενός είδους, γενικά το marketing ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν υπόκειται σε άγριες αλγοριθμικές αλλαγές ή ανεξήγητες διακυμάνσεις κατάταξης.

5. Μπορείτε να το επεκτείνετε με την πάροδο του χρόνου

Σε αντίθεση με το SEO για τοπικές επιχειρήσεις, το οποίο γενικά περιλαμβάνει σχετικά εύκολες νίκες στην αρχή και η παράδοση της ίδιας αξίας με την πάροδο του χρόνου, το email marketing προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να επεκτείνετε το πεδίο της δέσμευσής σας με έναν πελάτη.

Υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες

Πέρα από την συμπλήρωση των μηνυμάτων, υπάρχουν πολλές άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Όπως, η διαχείριση και βελτιστοποίηση της λίστας καταχώρισης, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλωσορίσματος και η βοήθεια στις καμπάνιες. Ακόμα, οι δοκιμές Α/Β για τις γραμμές θέματος και το περιεχόμενο και η συνεχής εξυπηρέτηση πελατών.

Και σε αντίθεση με το μη ρεαλιστικό αξίωμα της Google σχετικά με την κατασκευή συνδέσμων που λέει ότι το εξαιρετικό περιεχόμενο θα προσελκύσει φυσικά τους εισερχόμενους συνδέσμους, το εξαιρετικό περιεχόμενο πραγματικά προσελκύει φυσικά περισσότερους συνδρομητές και περισσότερους πελάτες, καθώς αυτοί λαμβάνουν προωθημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση. Διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.