3 είδη video που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο Social media marketing. Αυτό θα αναλύσουμε σήμερα.

Ένα βίντεο είναι πάντα το πιο “ζωντανό” κομμάτι στην επικοινωνία μιας επιχείρησης με το κοινό της. Ιδιαίτερα στο Social media marketing ένα βίντεο είναι ο πιο άμεσος και “ζωντανός” τρόπος για να πείτε οτιδήποτε. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τρια βασικά είδη βίντεο που θα πρέπει να συμπεριλάβει στις online διαφημιστικές καμπάνιες της κάθε επιχείρηση.

Βίντεο Snapchat

Πολλές εταιρείες παραβλέπουν αυτό το στοιχείο για την παραγωγή βίντεο επειδή απλώς είναι “η νεότερη εφαρμογή” που μπορεί να διαρκέσει πολύ αλλά και χωρίς απόλυτη σιγουριά.

3 είδη video που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο Social media marketing

Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το Snapchat έχει μεγάλη δυνατότητα λήψης οπτικής προσοχής και συναισθηματικών απαντήσεων. Επιπλέον, οι προβλέψεις φαίνεται να δείχνουν ότι θα είναι δημοφιλές για αρκετό καιρό ακόμα.
Υπάρχουν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια επισκέπτες στο Snapchat κάθε μέρα. Και πολλές εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν την πλατφόρμα ως έναν εξαιρετικό τρόπο για να προσελκύσουν τους πελάτες τους.

Η διαφορά μεταξύ της δημιουργίας Snapchats και κανονικών βίντεο είναι ότι ένα Snapchat δεν θα διαρκέσει για πολύ. Αφορά την κοινοποίηση μιας “στιγμής”. Ενθαρρύνεστε να πείτε μια ιστορία (μια σειρά από Snaps που παίζουν το ένα μετά το άλλο) συνειδητοποιώντας ότι θα διαρκέσει έως και 24 ώρες. Αυτό δημιουργεί μια ώθηση στους πελάτες σας στο να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην τροφοδοσία σας, ώστε να μην χάσουν τίποτα σημαντικό.

3 είδη video που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο Social media marketing

Βίντεο Twitter

Παλιότερα, ένα βίντεο στο Twitter ήταν απλά ένας σύνδεσμος που σας μετέφερε σε έναν ιστότοπο τρίτων, όπου θα μπορούσατε να το παρακολουθήσετε. Τώρα, το Twitter Video επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τα βίντεο χωρίς να εγκαταλείπουν τη ροή δημοσιεύσεων. Μπορείτε απλά να τα εγγράψετε και να τα ανεβάσετε απευθείας στην πλατφόρμα. Αυτά είναι βίντεο 30 δευτερολέπτων επειδή το Twitter ήταν πάντα υπερ της δημιουργία μιας άμεσης και συνοπτικής εμπειρίας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μορφή διαφημιστικών βίντεο για να απαντήσετε σε ερωτήσεις ή άλλα tweets, να δημιουργήσετε σύντομες προωθήσεις, να μοιραστείτε συμβάντα στην εταιρεία σας και να παρέχετε ενημερωμένα κλιπ ειδήσεων.

Βίντεο Instagram

Όταν μια άλλη πλατφόρμα Social media προσθέτει νέα χαρακτηριστικά, οι εταιρείες είτε είναι σούπερ γρήγορες για να ακολουθήσουν την τάση ή είναι υπερβολικά διστακτικές, απρόθυμοι να δεσμεύσουν τους πόρους τους σε μη δοκιμασμένα κανάλια digital marketing. Τα βίντεο του Instagram, όμως, κυκλοφορούν αρκετό καιρό ώστε να έχουμε ήδη δει το όφελος από πολλές διαφορετικές μάρκες.

Τα βίντεο Instagram σας δίνουν έως και 60 δευτερόλεπτα για να επικοινωνήσετε με το μήνυμά σας. Και σας επιτρέπουν να προσθέσετε διάφορα φίλτρα (όπως και στις εικόνες) και υπάρχουν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια χρήστες Instagram, καθιστώντας το ένα εύφορο έδαφος για τις προσπάθειες βίντεο marketing.

Ακόμα και σε 60 δευτερόλεπτα, υπάρχει μεγάλη δυνατότητα δημιουργικότητας

Μπορείτε να δώσετε γρήγορες οδηγίες, να απαντήσετε σε συνήθεις ερωτήσεις και να αναδείξετε τα προϊόντα σας με μοναδικό τρόπο.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.