Πώς ένα video μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις. Αυτό θα αναλύσουμε σήμερα στο άρθρο μας.

Με βάση την δημοτικότητά τους και την υψηλή αποδοχή που συγκεντρώνουν από τους χρήστες, φαίνεται ότι τα βίντεο που περιλαμβάνουν κινούμενα σχέδια με ομιλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε ζεστό. Και να συντηρήσετε το ενδιαφέρον των θεατών. Είναι παρατηρημένο σε δεκάδες περιπτώσεις πως όσοι δημοσιεύουν συχνά βίντεο, μεγαλώνουν με γοργούς ρυθμούς το κοινό που τους ακολουθεί.

Ψάχνοντας συνεχώς τους τρόπους που θα μεγιστοποιήσουμε τις μετατροπές των επισκεπτών μιας ιστοσελίδας σε πωλήσεις, θέλαμε να μάθουμε το λόγo και πολύ περισσότερο θέλαμε να μάθουμε αν αυτό σήμαινε ότι θα ήταν επίσης πιο πιθανό να οδηγηθούν σε μετατροπή αν αυτοί βρίσκονταν στην ιστοσελίδα σας και καλούνταν “να αναλάβουν δράση”.

Μελέτη “παρακολούθησης ματιών”

Πραγματοποιήσαμε μια μελέτη παρακολούθησης ματιών, η οποία προσπάθησε να απαντήσει σε αυτά τα πράγματα, και αυτά που μάθαμε ήταν πολύ ενδιαφέροντα.

Για απλά βίντεο, η κίνηση ενός στυλό που γράφει σε έναν πίνακα την ώρα που κάποιος μιλάει, ή ένα κινούμενο καρτούν, τραβάει την προσοχή του επισκέπτη. Έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο παρακολούθησης και “δέσμευσης” του χρήστη. Και σχεδόν επιτυγχάνουμε την καθήλωση του.

Κάτι άλλο που θεωρήσαμε πολύ ενδιαφέρον ήταν ότι όταν προσφέρονται κινούμενα σχέδια στους ανθρώπους, το οποία είναι αρκετά συχνό σε αυτού του είδους βίντεο. Αυτά λαμβάνουν το ίδιο είδος προσοχής που προσελκύει ένα πραγματικό ανθρώπινο πρόσωπο. Τα αποτελέσματα του προσώπου καρτούν, είναι τα ίδια με αυτά από ένα βιντεοσκοπημένο πρόσωπο.

Το ανθρώπινο μυαλό προσελκύεται από πρόσωπα και μάτια. Μας αρέσει να τα βλέπουμε. Ακόμα κι αν συμβαίνει κάτι άλλο, φαίνεται να επιστρέφουμε πάντα στα μάτια.

Πώς ένα video μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις

Μήπως τα βίντεο με ομιλία μετατρέπουν καλύτερα;

Όταν πραγματοποιήσαμε αυτή τη μελέτη, την συνδυάσαμε επίσης με μια ακόμη δοκιμή. Δοκιμάσαμε αυτό το είδος βίντεο με ένα πρόσωπο που μιλάει. Με αυτό που αποκαλούμε βίντεο παρουσίασης. Το οποίο μπορεί να έχετε δει σε κάποιο webinar, με στατικές εικόνες.

Αυτό που ανακαλύψαμε ήταν ότι αν βάλετε αυτό το βίντεο σε landing page, στην οποία θα έχετε ένα call to action και μια φόρμα προς συμπλήρωση, το βίντεο με τα κινούμενα σχέδια θα μετατρέψει περισσότερο.

Με άλλα λόγια, περισσότεροι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να πάνε και να συμπληρώσουν τη φόρμα και να κάνουν το επόμενο βήμα από ό,τι με το βίντεο με το πρόσωπο που μιλάει ή με ένα βίντεο παρουσίασης.

Πιο Ακριβό

Έτσι, εάν σκέφτεστε να προχωρήσετε στην κατασκευή βίντεο που πρόκειται να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε δράση, θα πρέπει πραγματικά να εξετάσετε αν θα συμπεριλάβετε στο πλάνος σας την κατασκευή ενός κανονικού βίντεο. Ενός βίντεο κινουμένων σχεδίων. Ή ενός whiteboard βίντεο για τη σελίδα προορισμού σας.

Καθώς τα “χειρόγραφα” βίντεο μπορεί να είναι πιο ακριβά όσο αφορά την παραγωγή, οι εταιρείες όπως η Ninja Tropic χαμηλώνουν το κόστος με προηγμένα εργαλεία και έμπειρους γραφίστες.

Το πραγματικό ερώτημα είναι αν τυχόν ένα μεγάλο κόστος παραγωγής τελικά αποδειχτεί πως είναι μεγαλύτερο από τα έσοδα που θα εισπραχθούν από την αύξηση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων που θα μπορούσατε να πάρετε από αυτό. Ο μόνος τρόπος να το μάθετε είναι να το δοκιμάσετε.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.