Πως θα κάνετε αποδοτικό Video Marketing σε νεαρό κοινό.

Καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ εύκολο να βρείτε λόγους για να μην συμπεριλάβετε βίντεο στη στρατηγική digital marketing που σκοπεύετε να ακολουθήσετε ιδίως αν είστε της “παλιάς σχολής”, όμως πριν το αποφασίσετε σκεφτείτε μήπως είναι πραγματικά καιρός να ενστερνιστείτε το γεγονός ότι το video marketing είναι απαραίτητο και απολύτως κρίσιμο στη σημερινή πελατειακή βάση που κυριαρχείται από τη νεολαία. Τι θα πρέπει να κάνετε για να τα πάτε καλά με τους νέους;

#1 – Κερδίστε γρήγορα την προσοχή τους

Συνήθως, λέγεται ότι οι νέοι δεν συγκεντρώνονται εύκολα και έχουν μια ανησυχητικά μικρή χρονικά διάρκεια προσοχής. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι θέλουν να υπάρχει λόγος που θα τους κάνει να ενδιαφερθούν για κάτι αρκετά πριν δεσμευτούν να το παρακολουθήσουν. Και αυτό περιλαμβάνει την παρακολούθηση ενός ολόκληρου βίντεο. Εάν νιώθουν ότι το περιεχόμενο δεν είναι σχετικό με αυτούς ή αρκετά σημαντικό, θα προχωρήσουν στο επόμενο δημοφιλές που θα βρουν στο YouTube.

Αν σκεφτείτε πόσα ερεθίσματα έχει και πόσες δημοσιεύσεις, βίντεο και φωτογραφίες βλέπει καθημερινά ο μέσος χρήστης στα Social media, θα καταλάβετε το πόσο σημαντικό είναι το Social media marketing που κάνετε να είναι πραγματικά ποιοτικό ώστε το υλικό σας να είναι αξιόλογο και ξεχωριστό.

Το video σας, θα πρέπει να έχει κάτι που θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα λάβει την προσοχή τους μέσα στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα. Κάντε το όχι μόνο με ελκυστικά γραφικά. Αλλά και δίνοντας το θέμα και το τι έχουν να περιμένουν μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό πλαίσιο.

Πως θα κάνετε αποδοτικό Video Marketing σε νεαρό κοινό

#2 – Κάνετε εύκολη την προβολή του περιεχομένου σας για όλους

Οι νέοι γνωρίζουν καλά την τεχνολογία. Αυτό είναι πολύ προφανές. Είναι σημαντικό να κάνετε τα video σας εύκολα προσβάσιμα για όλους.

Στον σημερινό κόσμο που κατακλύζεται από “έξυπνες” συσκευές, είναι βέβαιο πως τα video σας θα προβληθούν σε μια ποικιλία διαφορετικών συσκευών.

Κάντε τη δέουσα επιμέλεια και βεβαιωθείτε ότι τα video σας μπορούν να αναπαραχθούν σε φορητούς υπολογιστές, tablet, smartphones και άλλες συσκευές διαφόρων διαστάσεων. Διαφορετικά, θα είναι το ίδιο πράγμα σαν να σχεδιάσατε νέα ιστοσελίδα που δεν είναι responsive και δεν επιτρέπει την πλοήγηση από κάθε είδος συσκευής.

Επίσης, κάντε το περιεχόμενο πιο προσβάσιμο με την προσθήκη συνδέσμων κοινοποίησης στο τέλος του video. Μαζί με μια “πρόσκληση για δράση” για τη διασπορά του βίντεο σε φίλους και συναδέλφους.

#3 – Χρησιμοποιήστε τα βίντεο για να καθοδηγήσετε τη νεολαία μέσω μιας ολόκληρης αγοράς

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι νέοι χρησιμοποιούν βίντεο για να τους βοηθήσουν να λάβουν αποφάσεις αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά πρέπει να ενσωματώσετε βίντεο σε κάθε βήμα της διαδικασίας αγοράς.

Χρησιμοποιήστε ένα βίντεο στη σελίδα “Σχετικά με μας” για να προσφέρετε μαρτυρίες πελατών ή βίντεο συστάσεων. Αυτό είναι επίσης ένα καλό μέρος για να αναδείξετε την κουλτούρα της επιχείρησής σας και τη φιλοσοφία σας όσον αφορά το digital marketing που ακολουθείτε. Για τις αποφάσεις των νέων δεν αρκεί η απλή χρησιμότητα των προϊόντων. Θέλουν να γνωρίζουν ότι η εταιρεία από την οποία αγοράζουν είναι προσιτή, “διασκεδαστική” και ευθυγραμμίζεται με τις πεποιθήσεις τους.

Η χρήση video για την καθοδήγηση των νέων μέσω της διαδικασίας αγοράς δημιουργεί μια πιο οικεία και διασκεδαστική εμπειρία. Η οποία με τη σειρά της είναι πιο πιθανό να μοιραστεί μεταξύ φίλων.

#4 – Να είστε γνήσιοι

Η νεολαία αντιλαμβάνεται εύκολα και μπορεί να υποπτευθεί για τις εταιρείες που προσπαθούν να πάρουν τα χρήματά της.

Να είστε αυθεντικοί στα video σας, όπως άλλωστε και σε κάθε υλικό που χρησιμοποιείτε στο online marketing που πραγματοποιείτε ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε τις υποψίες τους. Και να τοποθετήσετε τον εαυτό σας ως την εταιρεία που πραγματικά τους καταλαβαίνει.

Δείξτε το πάθος σας για το προϊόν ή την υπηρεσία που προσπαθείτε να πουλήσετε. Εάν μπορείτε να μεταφέρετε σε χιλιάδες νέους αυτό το πάθος, θα είναι πιο πιθανό αυτοί να αγοράσουν το προϊόν σας.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.