Μια στρατηγική SEO που θα οδηγήσει ένα website στην 1η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι κάτι απίστευτα σύνθετο, αλλά και απίστευτα “ρευστό”. Ως κορυφαίο digital agency δηλώνουμε πως είναι εκπληκτικό το με τι ταχύτητα αλλάζουν οι στρατηγικές SEO.  Λίγα χρόνια πριν, μόνο με μια καλή περιγραφή, μετά-τίτλους και λέξεις-κλειδιά θα μπορούσε να αναρριχηθεί γρήγορα στα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, οι μηχανές αναζήτησης -σοφά κατά τη γνώμη μου- άρχισαν να αξιολογούν το πραγματικό περιεχόμενο της σελίδας. Έτσι, η αρχική σελίδα και το περιεχόμενο της αναδείχθηκε επίσης σημαντικό.

Στρατηγική SEO: Τα backlinks λειτουργούν

Στο ίδιο timing δεν ήταν ποτέ κρυφό ότι τα ποιοτικά backlinks λειτουργούσαν (και λειτουργούν ως σήμερα). Είναι ο “ψήφος εμπιστοσύνης” σε μια ιστοσελίδα από άλλες αξιόλογες ιστοσελίδες, οπότε γρήγορα αναδείχθηκαν στον σημαντικότερο παράγοντα SEO.

Η χρησιμότητα των backlinks σε μια ιστοσελίδα ήταν τέτοια, που ήθελε λίγα πράγματα  για να “απογειωθεί” στα αποτελέσματα αναζήτησης. Απλά, να έχει περισσότερα backlinks, από τους ανταγωνιστές της φυσικά.

Στη συνέχεια ακολούθησαν μεγάλες αλλαγές στους αλγορίθμους της Google που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Εμείς ως ένα από τα καλύτερα digital agency της αγοράς, έπρεπε να υιοθετούμε πρώτοι. Όλα τα παλαιά συστήματα, στην κάθε στρατηγική SEO, σχεδόν έπαψαν να ισχύουν, ενώ καθιερώθηκε ένα σύστημα με ποινές για όποια ιστοσελίδα προσπάθησε “άγαρμπα” και επιτηδευμένα να αναρριχηθεί ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ιστοσελίδες να χάσουν τη βαθμολογία τους και να  “γκρεμιστούν” κατά τις αναζητήσεις των χρηστών.

 

Και τι γίνεται σήμερα;

Το SEO ζει και βασιλεύει! Παραμένει το Νο.1 εργαλείο στο digital marketing και το πιο πολύτιμο όπλο των επιχειρήσεων. Πολύτιμο στη μάχη τους για την κατάκτηση της αγοράς τους και κατά του ανταγωνισμού τους. Παραμένει ως ο ευσεβής πόθος όλων. Όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή. Ελάχιστοι το κατέχουν, ελάχιστοι απολαμβάνουν την πρώτη σελίδα της Google. Αρκεί να ελέγξετε τις κατατάξεις του 98% των εταιρειών που υποτίθεται πως κάνει SEO. Θα διαπιστώσετε πως παρέχουν μια υπηρεσία που δεν λειτουργεί ούτε στους ίδιους, ούτε στο πελατολόγιο τους!

Με ποια στρατηγική SEO έρχονται τα αποτελέσματα;

Αν ήταν απλό δεν θα ήταν SEO! Και αν ήταν για όλους θα είχαν όλοι επιτυχία και αποτέλεσμα… μηδέν. Η επιτυχία στο SEO έρχεται με σκληρή δουλειά και προσήλωση. Θέλει χρόνο, υπομονή & επιμονή. Θέλει μια σειρά από ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένη συχνότητα και επαναληψιμότητα. Για να πετύχεις πλέον στο SEO δεν αρκούν ένα-δύο-πέντε πράγματα. Χρειάζονται πολύ περισσότερα. Κι αυτό εξηγεί το γεγονός ότι δεν αρκεί να ασχοληθεί ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας. Ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς τη βοήθεια και την χάραξη της στρατηγικής από ένα επιτυχημένο digital agency. Η εμπειρία μας και τα αποτελέσματα μας σε δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες SEO πελατών μας είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε την καλύτερη στρατηγική SEO.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download). μετάφραση. Τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Απαγορεύεται ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.