Ως διαφημιστική εταιρεία στρατηγικής & επικοινωνίας με εξειδίκευση στο διαδίκτυο, το digital marketing και τις κατασκευές ιστοσελίδων, λαμβάνουμε συχνά μηνύματα από χρήστες-επισκέπτες της σελίδας μας, που ρωτούν πληροφορίες για το κόστος κατασκευής ενός website, ενός e-shop ή μιας εφαρμογής για κινητά, δίνοντας μας μια μικρή περιγραφή για το τι θέλουν. Πολλοί μάλιστα, έχουν καταλήξει με λεπτομέρεια στο τι ακριβώς θέλουν. Ή τι να περιλαμβάνει η νέα τους ιστοσελίδα. Αν θα έχει slider ή όχι, μεγάλα ή μικρά κείμενα, ενότητες και περιεχόμενο.

Για εμάς δεν είναι κατασκευές ιστοσελίδων, είναι κατασκευή brand.

Αυτό είναι απολύτως λογικό να συμβαίνει γιατί στην αγορά αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μεγάλος επαγγελματικός κλάδος, αυτός της κατασκευής ιστοσελίδων, ο οποίος ως αντικείμενο περιορίζεται “στενά” στον τίτλο του, και μόνο στην κατασκευή. Υπάρχουν δηλαδή άπειροι κατασκευαστές ιστοσελίδων. Περιμένουν τις οδηγίες και τις συντεταγμένες από τους υποψήφιους πελάτες, προκειμένου να τους κατασκευάσουν αυτό ακριβώς που ζητούν.

Μάλιστα κατά πλειοψηφία, οι τιμές των ιστοσελίδων είναι προ-διαμορφωμένες ανάλογα με τον τύπο της ιστοσελίδας και το περιεχόμενο της. Αξιοσημείωτο είναι πως στην αγορά αυτή οι τιμές ξεκινούν από ελάχιστα ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για μια καθαρά τεχνική δουλειά. Ο τεχνικός θα μοιράσει σε μια οθόνη κουτάκια με κείμενα και φωτογραφίες. Ίσως δείξει και άλλα παρόμοια κουτάκια σε εσωτερικές σελίδες. Ο τεχνικός-κατασκευαστής υλοποιεί την επιθυμία του πελάτη του, μένοντας σε αυτό. Χωρίς πριν, χωρίς τώρα, χωρίς μετά.

Δεν κατασκευάζουμε ιστοσελίδες γιατί για εμάς δεν υπάρχουν ιστοσελίδες. Υπάρχουν μόνο brands.

κατασκευες ιστοσελιδωνΣε αυτό ακριβώς το σημείο, ως VNG οφείλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας και το πως εμείς λειτουργούμε.

Η VNG δεν κατασκευάζει ιστοσελίδες με την έννοια που προαναφέρθηκε. Η VNG κατασκευάζει ισχυρά brands και παρέχει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτύξουν τη δραστηριότητα τους μέσω διαδικτύου, να μεγαλώσουν το μερίδιο τους στην αγορά και να αυξήσουν το πελατολόγιο και τις πωλήσεις τους.

Κατά τη σχετική έρευνα για την εύρεση στρατηγικής, προκύπτουν οι διάφορες ανάγκες. Όπως και οι προϋποθέσεις που χρειάζεται να καλύπτει το κάθε brand προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του. Αν κατά την έρευνα προκύψει η ανάγκη κατασκευής μιας νέας ιστοσελίδας; Τότε ναι, προχωράμε στο σχεδιασμό και την κατασκευή της με την κορυφαία ομάδα web expert που διαθέτουμε. Όμως εδώ, η VNG έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της δομής της ιστοσελίδας. Όπως και την ευθύνη της διάταξης, του περιεχομένου και όλων των στοιχείων που θα την ολοκληρώσουν. Και πέραν κάποιων λιγοστών στοιχείων, όλα τα υπόλοιπα θα είναι δικής μας επιλογής & ευθύνη ώστε να έχουμε και ακέραια την ευθύνη της επιτυχίας του έργου και της επίτευξης των στόχων του. Άλλωστε η κατασκευή της ιστοσελίδας είναι ένα μέρος της συνολικής στρατηγικής που θα ακολουθήσουμε προκειμένου το εγχείρημα σας να αποδώσει.

Ίσως για κάποιους αυτός ο τρόπος εργασίας να φαντάζει υπερβολικός. Ίσως ακόμα κάποιοι έχουν συνηθίσει να έχουν εκείνοι τον πρώτο λόγο. Τότε σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται μια εταιρεία στρατηγικής & επικοινωνίας, αλλά κάποιον που να ασχολείται με κατασκευές ιστοσελίδων. Η VNG όμως δεν σχεδιάζει ιστοσελίδες. Σχεδιάζει brand με προσωπικότητα.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση. Πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο. Τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. -Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.