Seo & Social Media: Αλληλοεξαρτώμενες δυνάμεις

Το inbound marketing είναι μία κατηγορία του Digital Marketing που εξελίσσεται συνεχώς. Στο παρελθόν, το search αποτελούσε σημαντική πηγή επισκεψιμότητας. Και οδηγών για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν online marketing. Ωστόσο, με την άνοδο των social media, το social media marketing έχει γίνει ακόμη πιο σημαντικό.

Ποιο από τα δύο όμως είναι πιο κρίσιμο για τη στρατηγική σας; Η απάντηση είναι ότι και τα δύο μπορούν να είναι καθοριστικά.

Ενώ η διαχείριση των social media και η βελτιστοποίηση SEO είναι δύο διαφορετικές στρατηγικές, μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται και δεν θεωρούνται ανταγωνιστικές. Τα social επιτρέπουν στους ανθρώπους να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο. Ή brand που μπορεί να ενδιαφέρουν τους ίδιους ή τους φίλους τους. Ενώ το SEO σας επιτρέπει να αποκτήσετε επισκεψιμότητα από εκείνους που αναζητούν ερωτήσεις ή φράσεις σχετικές με την επιχείρησή σας. Η αξιοποίηση και των δύο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε επισκεψιμότητα από διάφορες πηγές.

Το κλειδί για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το search και το social media marketing μπορούν να συνεργαστούν είναι να σκεφτούμε το πρόβλημα που λύνουν και οι δύο: την ανακάλυψη πληροφοριών. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Google για να βρουν μια απάντηση σε μια ερώτηση. Ενώ χρησιμοποιούν τα social media για να ανακαλύψουν απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν έχουν σκεφτεί ακόμη.

Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε τις προσπάθειές σας και στις δύο πλατφόρμες; Ακολουθώντας τα παρακάτω tips:

Social sharing buttons στον ιστότοπό σας

Είναι σημαντικό να έχετε social sharing buttons στο ιστολόγιο και τον ιστότοπό σας. Ώστε να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να μοιράζονται περιεχόμενο στα social media. Αυτά τα κουμπιά δεν θα βοηθήσουν μόνο στην αύξηση της επισκεψιμότητας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά θα διαδραματίσουν επίσης σημαντικό ρόλο σήμερα και στο μέλλον για την κατάταξη σε θέσεις στις μηχανές αναζήτησης.

Ολοκληρωμένη στρατηγική keywords

Πάρτε τη στρατηγική keyword που χρησιμοποιείτε για τον ιστότοπό σας και εφαρμόστε την, στα social media όταν χρειάζεται. Με την ενσωμάτωση keywords στο περιεχόμενο των social, μπορείτε να αυξήσετε την εμβέλεια των μηνυμάτων σας.

Seo & Social Media: Αλληλοεξαρτώμενες δυνάμεις

Συμπεριλάβετε links στα social accounts
Η διεύθυνση URL του ιστοτόπου σας στο bio ενός social media account ή κάθε φορά που κάνετε ένα post είναι ένα follow link. Καλό θα ήταν να έχετε μια πλούσια περιγραφή με links ώστε να κερδίσετε πιθανό traffic!

Βελτιστοποίηση των social accounts
Σκεφτείτε τα κοινωνικά προφίλ ως επεκτάσεις του ιστότοπού σας. Με τον ίδιο τρόπο που θα βελτιστοποιούσατε τις σελίδες ιστοτόπων για τίτλους σελίδων και keywords, ελέγξτε τα προφίλ σας στα social media. Για να βεβαιωθείτε ότι αντικατοπτρίζουν τη στρατηγική SEO του ιστότοπού σας.

Δημιουργήστε links και εμβέλεια στα social media

Για να κάνετε περισσότερα άτομα να μοιράζονται το περιεχόμενό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να αυξήσετε τον αριθμό των θαυμαστών ή ακόλουθων του λογαριασμού σας. Με τον τρόπο αυτό, μέσω της δημιουργίας ποιοτικού περιεχομένου και της αλληλεπίδρασης, θα δημιουργήσετε όχι μόνο εμβέλεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και inbound links.

Δημιουργήστε νέες σχέσεις

Πράγματι, το διαδίκτυο είναι πλέον ένα κοινωνικό κανάλι επικοινωνίας. Όπως με τις πωλήσεις, οι σχέσεις έχουν τεράστια σημασία για την προώθηση inbound links και την προσοχή των social media. Η οικοδόμηση σχέσεων με τη χρήση των social media μπορεί να ανοίξει ευκαιρίες για αναρτήσεις σε φιλοξενούμενα ιστολόγια και άλλες ευκαιρίες link-building.

Η αξιοποίηση και των δύο στρατηγικών θα σας δώσει περισσότερες πιθανότητες στο κοινό να ανακαλύψει το brand σας. Το μάρκετινγκ των social media μπορεί να μην επηρεάζει άμεσα την κατάταξη της σελίδας στα αποτελέσματα του search. Αλλά μπορεί έμμεσα να συμβάλει στην ενίσχυση της αυθεντικότητας της σελίδας σας. Όταν έχετε μεγάλη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, οι μηχανές αναζήτησης που σαρώνουν το διαδίκτυο θα το παρατηρήσουν και θα θεωρήσουν ότι το brand σας είναι αξιόπιστο.

Τότε, μπορεί να τοποθετήσουν το αποτέλεσμα της αναζήτησής σας υψηλότερα από άλλα. Επιπλέον, εάν άνθρωποι ή άλλα brand δουν τις αναρτήσεις σας στα social media και μοιραστούν τον σύνδεσμο του ιστότοπού σας στα δικά τους ιστολόγια ή ιστότοπους, αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει την της σελίδας σας.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.