Η επισκεψιμότητα στο Facebook πέφτει συνεχώς τα δύο τελευταία χρόνια. Από τότε που οι αλγόριθμοι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αλλάζουν συνεχώς.

Παρόλο λοιπόν που έχει συμβεί αυτή η μεγάλη αλλαγή αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν τρόποι για να έχετε την επιθυμητή επισκεψιμότητα στο Facebook.

Η πρώτη συμβουλή είναι όταν βάζετε μια ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στο Facebook. Ή μιλάτε για ένα νέο άρθρο που έχετε στην ιστοσελίδα σας. Να λέτε στους ανθρώπους: “Ελέγξτε το πρώτο σχόλιο, “εάν κάνετε κλικ, έχω κάτι για σας”.

Η επόμενη συμβουλή που σας έχω για σας είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι με το κοινό σας στο Facebook προτού προωθήσετε την ιστοσελίδα σας.

Για παράδειγμα, αν και προωθώ την ιστοσελίδα μου, μια μέρα ή δύο πριν, μπορώ να δημοσιεύσω ένα απόσπασμα. Και μια μαρτυρία που αφορά πραγματικά πολλούς ανθρώπους. Ίσως κάτι που είπε ο Elon Musk για παράδειγμα.

Βάζοντας κάποιο απόσπασμα δημοφιλές, οι χρήστες του Facebook θα συνδεθούν μαζί μας. Θα ενδιαφερθούν πολύ περισσότερο για την ανάρτησή σας.

Τι θα γίνει όταν δημοσιεύετε ενημερώσεις κατάστασης που συνδέονται με τον ιστότοπό σας; Θα πάρετε πολύ περισσότερη επισκεψιμότητα.

Η τρίτη συμβουλή είναι να προωθήσετε τις αναρτήσεις σας.

Όχι για να δώσετε τα χρήματά σας στο Facebook. Λέω ότι πρέπει να προωθήσετε τις αναρτήσεις σας. Και ιδανικά τις καλύτερες, διότι αυτό θα σας εξασφαλίσει να το κάνετε γνωστό σε όλους τους ακολούθους σας.

Βλέπετε, αν έχετε πολλούς ανενεργούς ακολούθους και καταφέρετε μέσω της προώθησης που κάνετε να τους συνδέσετε με τη σελίδα σας, τι θα κάνει το Facebook;  Θα πει, «ω, σε πολλούς ακόλουθους αρέσει αυτό το περιεχόμενο”.

“Παρόλο που δεν έχουν δει τα τελευταία 10 ποστς, επειδή προωθήσατε αυτό και πήγε καλά, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να τους δείξουμε και την επόμενη ανάρτηση σας”. Ακόμα και αν δεν δώσετε χρήματα για να την προωθήσετε.

Πως θα «αναστήσετε» την επισκεψιμότητά σας στο Facebook

Για αυτό το λόγο προωθώ τη σελίδα μου και τις αναρτήσεις μου. Γιατί επιτρέπει σε πολλούς χρήστες που δεν ασχολούνται με το περιεχόμενο της σελίδας μου συνέχεια, να έχουν την ευκαιρία να το κάνουν.

Και αυτό στη συνέχεια έχει ως αποτέλεσμα να ανέβει η επισκεψιμότητά μου στην ιστοσελίδα μου.

Η τελευταία συμβουλή που έχω για εσάς είναι να ασχοληθείτε με το Facebook Messenger.

Υπάρχει ένα καταπληκτικό εργαλείο που ονομάζεται MobileMonkey. Αυτό που σας επιτρέπει το MobileMonkey είναι να προσελκύσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και τους ανθρώπους που σας ακολουθούν στο Facebook.

Αφού συνδεθούν μαζί σας μέσω της συνομιλίας, μπορείτε να καταλήξετε να τους στείλετε μια ειδοποίηση κάθε φορά που έχετε ένα νέο άρθρο στο blog της ιστοσελίδας σας.

Τι ανακάλυψα; Κάθε φορά που στέλνω ένα μήνυμα μέσω του Facebook Messenger, δηλαδή στείλω ένα μήνυμα σε 100 άτομα στο Facebook, πάνω από 60 από αυτούς κάνουν κλικ στην ιστοσελίδας μου.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να επικοινωνείτε με αυτούς τους ανθρώπους. Να απαντάτε στις ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνουν και όχι μόνο να τους στέλνετε ένα λινκ.

Εκμεταλλευτείτε αυτές τις συμβουλές. Παρόλο που οι αλγόριθμοι του Facebook γίνονται όλο και πιο σκληροί, θα δείτε αποτέλεσμα. Δημιουργώντας νέους τρόπους θα έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα.

Απλώς πρέπει να γίνετε λίγο πιο δημιουργικοί. Ακολουθήστε τις, και θα τα πάτε καλά.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.