Tips για να αυξήσετε τα Likes στο Facebook. Όλοι τα “ψάχνουν”, εμείς σας τα “αποκαλύπτουμε”.

Από τις διάφορες πλατφόρμες Social Media, το Facebook είναι αποδεδειγμένα το μεγαλύτερο μέσο και με μια επιτυχημένη στρατηγική digital marketing μπορεί να αναδειχθεί και στο πιο προσοδοφόρο. Χωρίς αμφιβολία, το Facebook είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την επιχείρησή σας για να προσεγγίσετε πελάτες.  Αλλά πως θα γίνει αυτό και από που θα αρχίσετε;

Αρχικά πρέπει να σκεφθείτε πως στην ουσία πρόκειται να “εκθέσετε” το brand σας και το εμπορικό σας σήμα σε ένα νέο ακροατήριο. Οπότε μιλάμε για κάτι σοβαρό και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Ακολουθώντας μερικές βασικές οδηγίες, θα είστε σε θέση να προσελκύσετε περισσότερες “συμπάθειες”. Οπότε η σελίδα σας στο Facebook θα πάρει σιγά σιγά το δρόμο της.

Ποια είναι η σημασία των Facebook Likes;

Αξιοπιστία

Όταν ένας δυνητικός πελάτης επισκέπτεται τη σελίδα σας, πρόκειται να ψάξει για δύο πράγματα.

Έχετε μια αξιόπιστη και επιτυχημένη μάρκα; Αν όχι, είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα ενδιαφερθεί. Θυμηθείτε, ότι βρίσκεστε σε ένα “στίβο” και ανταγωνίζεστε μαζί με δεκάδες αν όχι εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις με το ίδιο αντικείμενο ακριβώς όπως η δική σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε υπέροχα προϊόντα, προσφορές ή και άλλα ατού. Αλλά αν αυτό δεν αναδειχθεί, δε βγει με τον σωστό τρόπο προς τα έξω και δε βγει σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών, τότε κανείς δεν θα σας μάθει ποτέ. Αν έχετε μεγάλο αριθμό Likes, αυτόματα ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί.

Tips για να αυξήσετε τα Likes στο Facebook

Search Engine Optimization

Ενώ μπορείτε να σκεφτείτε πως το SEO είναι σημαντικό μόνο για ιστοσελίδες, στην πραγματικότητα τα social media συνεισφέρουν στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων με πολύ μεγάλο ποσοστό. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται μια σελίδα στο Facebook ως ένα δικτυακό τόπο, αλλά αξίζει να λειτουργήσει ως δεύτερο site για τον εξής απλό λόγο. Όταν οι καταναλωτές αναζητούν μια πληροφορία στη Google, τα αποτελέσματα είναι πιθανό εκτός από websites να περιλαμβάνουν και τις Facebook σελίδες. Έτσι, όσο περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάνει Like και ακολουθούν τη σελίδα σας, τόσο σε υψηλότερη θέση θα εμφανίζεται αυτή στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Αύξηση Πωλήσεων

Κάθε επιχείρηση είναι στο Facebook για ένα λόγο: Για να μετατρέψει το κοινό της σε νέους πελάτες και πωλήσεις. Αυτό δεν θα συμβεί, αν δεν υπάρχει ένα μεγάλο κοινό, το οποίο και συνεχώς αυξάνεται. Κερδίζοντας Likes σημαίνει ότι θα έχετε όλο και μεγαλύτερο κοινό για να δει τις αναρτήσεις σας και να δημιουργήσετε ένα “ρεύμα” που είναι απαραίτητο για τις μετατροπές των επισκεπτών σε πελάτες.

Tips για να αυξήσετε τα Likes στο Facebook και να αποτρέψετε την απώλειά τους 

Πριν ξεκινήσουμε να αναλύσουμε τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να κερδίσετε Likes, ας μιλήσουμε για το τι δεν πρέπει να κάνουμε. Αφού πλέον αναγνωρίζετε τη σημασία των Facebook Likes, θα ήταν κρίμα η σελίδα σας να χάσει κοινό από κάποια λάθος χρήση.

Μην δημοσιεύετε άσχετο περιεχόμενο. Μια καλή πρακτική είναι να αποκτήσετε τη συνήθεια να αναρωτιέστε αν αυτό που σκοπεύετε να δημοσιεύσετε είναι χρήσιμο για το κοινό σας. Πάνω απ’ όλα, η σελίδα σας αρέσει επειδή το κοινό σας εμπιστεύεται και είναι εξοικειωμένο με την εταιρεία σας. Δεν πρέπει με τίποτα να χαθεί αυτή η εμπιστοσύνη χρησιμοποιώντας κακό περιεχόμενο.

Μην δημοσιεύετε κουραστικό περιεχόμενο. Να έχετε κατά νου ότι το να εντυπωσιάσετε το κοινό σας είναι μόνο δική σας ευθύνη και εξαρτάται μόνο από σας. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να επισκεφτούν τη σελίδα σας στο Facebook καθημερινά. Οι δημοσιεύσεις σας πρέπει να είναι σύντομες, δελεαστικές, στοχευμένες και ξεκάθαρες. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στα Social Media, θέλουν γρήγορη και λιτή επικοινωνία. Και όχι μακρόσυρτα κείμενα για σκέψη και στοχασμό. Με την ανάρτηση μεγάλων κειμένων, ή με περιττό περιεχόμενο, αυξάνεται η πιθανότητα να χάσετε Likes.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να κερδίσετε περισσότερα Likes

Τώρα που έχετε μια καλή κατανόηση για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε, είναι η ώρα να συζητήσουμε μερικές αποδεδειγμένες πρακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιείται για να κερδίσετε περισσότερα Facebook Likes.

Χρησιμοποιήστε εικόνες

Οι άνθρωποι από τη φύση τους είναι οπτικά προσανατολισμένοι. Έτσι πάντοτε οι εντυπωσιακές εικόνες είναι ένας σίγουρος τρόπος για να κερδίσουμε την προσοχή τους και το ενδιαφέρον τους.

Να είστε συνεπής

Ένας καλός λόγος για να δημοσιεύετε τακτικά είναι ότι αν δεν το κάνετε, δε θα υπάρχει δράση για το κοινό σας, άρα δε θα υπάρξει ανάπτυξη του κοινού σας. Φτάνει να μην περάσετε στο άλλο άκρο και το παρακάνετε. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μαγικός αριθμός των αναρτήσεων που πρέπει να γίνονται και πόσο συχνά. Αλλά ένας καλός κανόνας είναι να δημοσιεύσετε μία φορά την ημέρα. Να είστε προσεκτικοί στο να μην γίνετε ενοχλητικοί με πολλές δημοσιεύσεις, οπότε η σελίδα χάσει την αξία της.

Δημιουργήστε διαφημίσεις

Οι διαφημίσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τα Facebook Likes. Μάλιστα, μπορείτε να εστιάσετε σε συγκεκριμένο κόσμο και με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, ώστε να στοχεύσετε ακριβώς το κοινό που σας ενδιαφέρει. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους διαφημίσεων για να δείτε τι είναι καλύτερο για την εταιρεία σας. Και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες του Facebook να κάνουν Like απευθείας από τη διαφήμιση.

Κρατήστε ενημερωμένες τις “Πληροφορίες”

Βεβαιωθείτε ότι οι πιθανοί πελάτες και οι θαυμαστές της σελίδας σας, μπορούν να βρουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για το brand σας. Πιθανά σημεία πώλησης, τηλέφωνα, emails επικοινωνίας, τρόποι αγοράς κλπ. Γράψτε μια ενημερωτική περιγραφή, και φροντίστε να ταξινομήσετε τη σελίδα σας με ακρίβεια. Με αυτό τον τρόπο, το Facebook θα εμφανίσει τη σελίδα σας όταν οι χρήστες ψάχνουν για εταιρείες παρόμοιες με τη δική σας.

Αγοράστε την υπηρεσία αύξησης Facebook Likes

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος και ποιοτικός τρόπος για να αυξήσετε τα Likes στη σελίδα σας και μαζί τους να αυξηθεί το πάρκο των υποψηφίων πελατών σας.  Άρα, να πετύχετε να έχετε αύξηση πωλήσεων. Αρκεί να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την εταιρεία που θα συνεργαστείτε και κατά πόσον αυτή είναι αξιόπιστη. Δεν είναι τυχαίο πως το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας, επιλέγει να συνεργαστεί μαζί μας. Και συγκεκριμένα για την υπηρεσία της αύξησης των Likes. Επειδή έχει ψάξει το θέμα σε βάθος και το ίδιο προτείνουμε να κάνετε και σεις.

Τώρα που έχετε κατανοήσει πλήρως πως μπορείτε να αυξήσετε τα Facebook Likes, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Με λίγη εξάσκηση, θα είστε σε θέση να δουλέψετε αποτελεσματικά στα Social Media. Και να μετατρέψετε τα Facebook Likes σε πωλήσεις.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.