Οι καλύτερες τεχνικές για Mobile SEO.

Τι είναι το Mobile SEO;

Το Mobile Search Engine Optimization είναι η διαδικασία σχεδιασμού μιας ιστοσελίδας. Έτσι ώστε να είναι κατάλληλη για προβολή σε κινητές συσκευές διαφόρων μεγεθών οθόνης με χαμηλό εύρος ζώνης. Εκτός από το να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες SEO που εφαρμόζονται στην επιφάνεια εργασίας μιας ιστοσελίδας, θα πρέπει να λάβετε πρόσθετη μέριμνα για το σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας για κινητές συσκευές.

Οι καλύτερες τεχνικές για Mobile SEO

Μια ιστοσελίδα είναι φιλική για κινητά αν έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

• Μια καλή ιστοσελίδα για κινητό έχει έναν διαδραστικό σχεδιασμό που αποδίδει καλά σε επιτραπέζιους υπολογιστές, καθώς και σε κινητές συσκευές. Αυτό όχι μόνο μειώνει την συντήρηση της ιστοσελίδας, αλλά καθιστά επίσης το περιεχόμενο συνεπές για τις μηχανές αναζήτησης.

• Τα περιεχόμενα μιας καλής ιστοσελίδας για κινητό είναι εύκολο να διαβαστούν σε μια κινητή συσκευή, χωρίς να χρειάζεται να μεγεθύνετε την οθόνη. Έχει κατάλληλες γραμματοσειρές, χρώματα, και σχεδιαγράμματα.

• Είναι εύκολο να περιηγηθείτε σε μια καλή ιστοσελίδα για κινητό σε μια μικρή οθόνη. Παρέχει συνδέσμους και κουμπιά που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν με τη χρήση ενός δακτύλου.

• Μια καλή ιστοσελίδα για κινητό είναι ελαφριά, έτσι ώστε να χρειάζεται λιγότερο εύρος ζώνης και χρόνο για να φορτώσει σε κινητά δίκτυα.

• Η αρχική σελίδα ενός ιστότοπου για κινητές συσκευές παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στη σύνδεση των χρηστών με το περιεχόμενο που ψάχνουν. Ως εκ τούτου, καλές ιστοσελίδες για κινητά βεβαιώνονται ότι οι πιο σημαντικοί σύνδεσμοι εμφανίζονται στην Αρχική Σελίδα, έτσι ώστε να λάβουν αρκετή ορατότητα.

Η κατάταξη μιας ιστοσελίδας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο φιλική προς το χρήστη είναι. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται παρακάτω για να σχεδιάσετε μια εξαιρετική φιλική ιστοσελίδα για κινητά.

Βελτιστοποιήστε το site σας για κινητά

Αν το site σας είναι ήδη βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης, τότε δεν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ δύσκολο να το βελτιστοποιήσετε για κινητές συσκευές. Καταρχάς, ας καταλάβουμε τι χρειάζεται σε ένα κινητό.

Μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα βήματα σε τρεις ευρείες κατηγορίες:

Βήμα 1 – Επιλέξτε μια Διαμόρφωση Κινητού
Βήμα 2 – Ενημερώστε τις Μηχανές Αναζήτησης
Βήμα 3 – Αποφύγετε Κοινά Λάθη

Επιλέξτε μια Διαμόρφωση Κινητού

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις κινητού που μπορείτε να επιλέξετε:

Βήμα 1 – Responsive Web Design
Βήμα 2 – Διαμόρφωση Κινητού
Βήμα 3 – Χωριστές διευθύνσεις URL

Καθένα από αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η Google συνιστά τον σχεδιασμό με ανταπόκριση, ωστόσο, υποστηρίζει και τις τρεις διαμορφώσεις

Responsive Web Design

Η Google συνιστά την κατασκευή ιστοσελίδων με ανταπόκριση ως την πιο απλή διαμόρφωση κινητού και ως πολύ εύκολη στο να υλοποιηθεί. Εξυπηρετεί τον ίδιο κώδικα HTML στην ίδια διεύθυνση URL. Ωστόσο, προσαρμόζει την οθόνη με βάση το μέγεθος της οθόνης της φορητής συσκευής.

Όταν το περιεχόμενό σας είναι dynamically served από το διακομιστή, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει την Google. Αλλιώς μπορεί να φαίνεται διαφορετικό σε κινητές συσκευές. Ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι θα πρέπει να κάνετε επιπλέον επεξεργασία για το περιεχόμενό σας σε επίπεδο διακομιστή, πριν την παρουσίαση στο χρήστη. Αυτή η προσέγγιση προσθέτει περιττό φορτίο στον διακομιστή σας και τον καθιστά αργό.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.