Γιατί η δυναμική του microblogging αυξάνει συνεχώς.

Για χρόνια, σχεδόν κάθε γκουρού marketing περιεχομένου και ειδικός στο digital marketing είχε κάνει πρόβλεψη ότι τα μεγαλύτερα άρθρα θα είναι το χρυσό κλειδί της digital βιομηχανίας.

Όσο περισσότερες λέξεις γράφετε, τόσο πιο ολοκληρωμένες θα είναι οι αναρτήσεις σας και τόσο περισσότερο το κοινό σας θα συνδεθεί με περιεχόμενό σας.

Όμως, ενώ τα μεγαλύτερα άρθρα μπορούν να ταξινομηθούν υψηλότερα στο Google και να δημιουργήσουν περισσότερες επισκέψεις σε ιστοσελίδες, οι πιο σύντομες δημοσιεύσεις ίσως είναι ο πιο αποτελεσματικός δρόμος για να διατηρήσετε την προσοχή του κοινού σας.

Η Contently, μια πλατφόρμα marketing περιεχομένου πραγματοποίησε έρευνα σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους στις Η.Π.Α. σχετικά με τις προτιμήσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του marketing.

Αυτό που αποκαλύφθηκε σχετικά με το μήκος των προτιμώμενων περιεχομένων των ανθρώπων που διαβάζουν κατέστρεψε μια φαινομενικά άγραφη σύμβαση που έλεγε ότι όσο περισσότερα γράφουμε τόσο καλύτερα είναι: το 75% των ανθρώπων προτιμούν να διαβάζουν άρθρα κάτω από 1.000 λέξεις.

Με το να επικεντρωνόμαστε συνεχώς σε συγκεκριμένα μοντέλα, η ανακάλυψη του Contently έχει νόημα. Η σύνταξη σύντομων άρθρων είναι καλύτερη επειδή οι άνθρωποι προτιμούν να καταναλώνουν αυτόν τον τύπο περιεχομένου. Έτσι, ίσως αντί να δημιουργούμε περιεχόμενο που υποθέτουμε ότι θέλει το κοινό μας, θα πρέπει να αρχίσουμε να δημιουργούμε περιεχόμενο που θέλει πραγματικά το κοινό μας.

Γιατί η δυναμική του microblogging αυξάνει συνεχώς

Ευτυχώς, το microblogging μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το συνοπτικό περιεχόμενο που θέλει το ακροατήριό σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ακριβώς τι είναι το microblogging και ποιες είναι οι καλύτερες πλατφόρμες για να το ξεκινήσετε.

Τι είναι το microblogging

Το Microblogging δημιουργεί συνοπτικές δημοσιεύσεις που μπορείτε να μοιραστείτε με κοινό σε πλατφόρμες microblogging, όπως Twitter και Tumblr. Εκτός από τη σύνταξη κειμένου, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε συνδέσμους, ήχους, εικόνες και βίντεο.

Microblogging Sites

1. Twitter
2. Tumblr
3. Pinterest
4. Instagram

1. Twitter

Στο Twitter, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ όπου όλες οι αναρτήσεις σας – ή τα Tweets –« ζουν». Στα Tweets σας, μπορείτε να συμπεριλάβετε κείμενο, συνδέσμους, φωτογραφίες, βίντεο, GIF, ήχο και πολλά άλλα. Κάθε ένα από τα Tweets έχει επίσης ένα «καπάκι» 280 χαρακτήρων. Επιπλέον, μπορείτε να απαντήσετε και να μοιραστείτε – ή να επαναλάβετε – τα Tweets άλλων χρηστών.

2. Tumblr

Με περισσότερα από 466 εκατομμύρια διαφορετικά ιστολόγια, το Tumblr είναι ένα πολυσύχναστο κέντρο σύντομου περιεχομένου. Στον ιστότοπο microblogging, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα blog και να συμπεριλάβετε συνδέσμους, κείμενο, φωτογραφίες, GIF, βίντεο, Spotify κομμάτια, αρχεία MP3 και πολλά άλλα στις αναρτήσεις σας. Όταν ακολουθείτε άλλα ιστολόγια, οι αναρτήσεις τους θα εμφανιστούν στον πίνακα ελέγχου. Μπορείτε επίσης να σχολιάσετε και να ξαναγράψετε τις δημοσιεύσεις άλλων blogs στο δικό σας blog.

3. Pinterest

Σε αντίθεση με τα περισσότερα microblogs, το Pinterest είναι καθαρά οπτικό. Στο προφίλ σας, μπορείτε να δημιουργήσετε πίνακες, οι οποίοι είναι συλλογές εικόνων γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα, να τοποθετήσετε τις Πινέζες των αγαπημένων σας εικόνων και να προσθέσετε Tries, δηλαδή σημειώσεις και φωτογραφίες ιδεών που δοκιμάσατε, όπως νέες συνταγές που έχετε μαγειρέψει ή νέα μέρη που θέλετε να ταξιδέψετε. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τα προφίλ και τα θέματα άλλων ανθρώπων, τα οποία είναι τα πιο δημοφιλή.

4. Instagram

Ενώ το Instagram είναι ως επί το πλείστον μια οπτική πλατφόρμα – όπως το Pinterest – σας επιτρέπει να προσθέσετε λεζάντες μήκους 2.200 χαρακτήρων σε κάθε φωτογραφία ή βίντεο που δημοσιεύετε στο προφίλ σας. Ορισμένα μέσα αξιοποιούν το Instagram για να πυροδοτήσουν μια νέα φάση δημοσιογραφίας που επικεντρώνεται στη δημιουργία αντικειμένων με οπτικά χαρακτηριστικά.

Συμπερασματικά, στο Instagram, μπορείτε να παρακολουθήσετε άλλα προφίλ και δημοφιλή hashtags, να ανακαλύψετε νέο περιεχόμενο που βασίζεται στη συμπεριφορά των χρηστών σας και δημοφιλή θέματα, να παρακολουθήσετε βίντεο μεγάλου μήκους και ιστορίες Instagram, να σχολιάζετε τις αναρτήσεις, να προσθέτετε ετικέτες στους φίλους σας σε αναρτήσεις και να τους στέλνετε μηνύματα απευθείας.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.