Καταρχάς, τα social media πρόκειται να αλλάξουν. Και αν δεν ακολουθήσετε τις συμβουλές που θα σας δώσουμε δεν θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις στο χώρο του digital marketing. Και να αφομοιώσετε τις αλλαγές που θα γίνουν.

Η τέταρτη πρόβλεψη είναι ότι η διαφήμιση θα γίνει πιο ανταγωνιστική.

Ναι, όλοι γνωρίζετε ότι το κόστος θα αυξηθεί. Αλλά ο λόγος που πρόκειται να γίνει αυτό είναι επειδή πρόκειται να επικεντρωθεί στις γνωστές επιχειρήσεις και φίρμες.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ακόμα πολλοί που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κλάδο και βγάζουν εκατομμύρια δολάρια από το Facebook. Και όλους τους υπόλοιπες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μέσω διαφημίσεων. Όμως ο ανταγωνισμός θα γίνει ακόμα πιο σκληρός όσο περνάνε οι επόμενοι μήνες.

Και επειδή ακριβώς εταιρείες σαν την Κόκα Κόλα για παράδειγμα λένε: «ας προωθήσουμε ήδη πετυχημένες καμπάνιες που ξέρουμε ότι θα αρέσουν στον κόσμο, όπως ας πούμε αυτή με την πολική αρκούδα».

Επίσης, το αποτέλεσμα είναι νέοι χρήστες να αγαπάνε ήδη γνωστές καμπάνιες. Και να γίνονται μέλη της μεγάλης παγκόσμιας παρέας της Κόκα Κόλα.

Αυτό κάνουν πια οι μεγάλες εταιρείες και όσο το κάνουν αυτό τόσο η πίτα της διαφήμιση για τους υπόλοιπους που τρέχουν καμπάνιες θα μικραίνει.

Διότι τα λεφτά που ρίχνουν τα μεγάλα brands στην αγορά δεν μπορούν να συγκριθούν αυτά που βάζουν οι υπόλοιποι «παίκτες». Πράγμα που σημαίνει ότι η επιστροφή επί της επένδυσης που γίνεται από τις μικρότερες επιχειρήσεις δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μεγέθη των κολοσσών.

Η πέμπτη πρόβλεψη είναι όλες οι πλατφόρμες των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης θα έχουν παρόμοιους αλγόριθμους.

Θα ανακαλύψετε ότι το να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας, θα είναι μια υπόθεση όλο και πιο δύσκολη.
Γιατί; Διότι όσο περισσότερο κρατάνε τους χρήστες στη δική τους πλατφόρμα τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζουν.

Δεν θέλουν καθόλου να τους οδηγήσουν στην ιστοσελίδα σας. Θέλουν να τους κρατήσουν στο Facebook, στο Linkedin, γιατί αυτό είναι προς όφελός τους.

Διότι έτσι βγάζουν περισσότερο χρήμα.

Θέλετε να τους κάνετε να έρθουν στο δικό σας το website;

Θα πρέπει να κάνετε πληρωμένη διαφήμιση στις πλατφόρμες τους.
Αυτό θέλουν και αυτό θα κάνουν.

Η έκτη πρόβλεψη είναι ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα social media θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν όλες τις πλατφόρμες που υπάρχουν εκεί έξω.

Ειδικότερα, θα αρχίσουν να διαθέτουν το χρόνο τους και την προσοχή τους στα βασικά κοινωνικά δίκτυα.
Η προσφορά είναι πια τεράστια και ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να χωρέσουν όλα σε μια μέρα.

Για αυτό τον λόγο, θα συγκεντρωθούν στα δίκτυα που τους αρέσουν περισσότερο, έτσι θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο να πλησιάσετε τους χρήστες που βρίσκονται σε διαφορετικά κανάλια.

Έτσι λοιπόν, ως επιχείρηση θα μπορείτε να στοχεύσετε σε όλους αλλά θα πρέπει να βρείτε τον ενδεδειγμένο τρόπο να στήσετε τις καμπάνιες σας.

Τα Social Media αλλάζουν, πρέπει να αλλάξετε κι εσείς (part 2)

Και φυσικά σημαντικό ρόλο θα παίξει το να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θα μπορεί να «δουλεύει» για κάθε ξεχωριστό δίκτυο.

Διότι άλλο είναι το κοινό του Instagram, άλλο είναι το κοινό του Facebook και ό,τι αρέσει στους μεν καθόλου δεν σημαίνει ότι θα αρέσει και στους δε.

Άρα, εξατομικευμένες ανάλογα με την πλατφόρμα καμπάνιες, με διαφορετικό και πάντα ποιοτικό περιεχόμενο.
Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Δυσκολεύουν τα πράγματα. Αλλάζει η διαδικτυακή πραγματικότητα και για να επιβιώσετε πρέπει να κινηθείτε γρήγορα και έξυπνα.

Και κλείνουμε με μια τελευταία πρόβλεψη. Εξαιτίας όλων των παραπάνω συνθηκών αυτοί που θα θελήσουν να μπουν στο…χορό. Και για να χορέψουν θα δυσκολευτούν πάρα πολύ.

Συμπερασματικά, τα μεγάλα ψάρια θα προσπαθήσουν να φάνε τα μικρά…

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.