Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει πολλά μυστικά, πολλές χαρές, αλλά και πολλά προβλήματα. Εδώ θα βρείτε κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας. Πράγματα που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα όταν αρχίσετε το site ηλεκτρονικού εμπορίου σας.

Πάρτε την ιδέα που έχετε και εξειδικεύστε την

Είμαι σίγουρος ότι έχετε τόνους εκπληκτικών ιδεών που πιστεύετε ότι θα κάνουν πάταγο με το που ανοίξετε το μαγαζί σας. Σας έχω άσχημα νέα. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι που ήδη σκέφτονται το ίδιο πράγμα και έχουν αρχίσει και το πραγματοποιούν.
Οι περισσότεροι κλάδοι είναι πολύ ανταγωνιστικοί και κορεσμένοι. Εάν θέλετε να πετύχει π.χ το ηλεκτρονικό κατάστημα σας που πουλάει ηλεκτρονικά αντί να εστιάσετε σε πολλαπλά προϊόντα, ίσως θα ήταν καλύτερο να εστιάσετε στα καλύτερα προϊόντα μίας πολύ συγκεκριμένης ομάδας.

Site ηλεκτρονικού εμπορίου; Ελέγξτε πριν επενδύσετε

Έχετε ξεκινήσει ποτέ μία καινούργια ιστoσελίδα στην οποία σπαταλήσατε πολύ χρόνο και χρήμα για να ανακαλύψετε ότι δεν νοιάζεται κανείς; Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται εύκολα. Πριν τρελαθείτε με την καινούργια σας ιστοσελίδα ελέγξτε εάν υπάρχει ενδιαφέρον για το προϊόν σας και εν δυνάμει μετατροπές. Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Αρχίστε με ένα blog.
Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μάθετε μόνο εάν υπάρχει ενδιαφέρον για το προϊόν σας, αλλά θα μάθετε και πολλά μυστικά του κλάδου στην πορεία.

site ηλεκτρονικού εμπορίου

Το να κατασκευάσετε τα προϊόντα σας στην Ασία θα είναι πονοκέφαλος

Υπάρχει περίπτωση, καθώς αναπτύσσεται η ιστοσελίδα σας να βαρεθείτε να μοιράζεστε τα κέρδη με την εταιρεία που κατασκευάζει τα προϊόντα σας. Εξάλλου είστε πλέον ειδικοί και ξέρετε ακριβώς τι θέλουν οι πελάτες σας, σωστά; Χώρες όπως η Κίνα και το Βιετνάμ είναι πολύ ελκυστικές. Είναι αρκετά φθηνές και προσανατολισμένες στο να κάνουν τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο εύκολα για εσάς. Αυτό όμως είναι το καλό σενάριο. Το πιο συνηθισμένο σενάριο, είναι διάφορα προβλήματα, μικρά και μεγάλα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι σε τέτοιου είδους συναλλαγές με Ασιατικές χώρες.

Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη ότι:

1. Σίγουρα κάποια στιγμή το εμπόδιο της γλώσσας θα δημιουργήσει πρόβλημα.
2. Ο ποιοτικός έλεγχος είναι εφιάλτης
3. Οι Ασιάτες προσεγγίζουν το επιχειρείν διαφορετικά από τους δυτικούς.

Εάν σκέφτεστε σοβαρά να αρχίσετε την παραγωγή στην Ασία, θα πρέπει να σκεφτείτε την συνεργασία με κάποιον που εμπιστεύεστε πραγματικά, ο οποίος μιλάει την τοπική γλώσσα και είναι εκεί ώστε να επιβλέπει την δουλειά στα εργοστάσια.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση.  Φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.