To ηλεκτρονικό εμπόριο θέλει προσοχή. Εδώ θα βρείτε κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας. Άλλωστε, γενικά θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα όταν αρχίσετε το site ηλεκτρονικού εμπορίου σας.

Μην υποτιμάτε την δύναμη του SEO (τόσο την θετική όσο και την αρνητική)

Αυτή είναι μία από τις πιο κοινές ερωτήσεις που κάνουν όσοι παροτρύνω να αρχίσουν ένα blog.  “Πόση ώρα θα μου πάρει το SEΟ;“.

Η συνηθισμένη απάντηση όταν μιλάμε για blog, είναι όχι και τόσο. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθείτε. Και εάν το blog σας είναι καλό, θα έρθουν και οι κατατάξεις. Το ηλεκτρονικό εμπόριο από την άλλη πλευρά είναι εντελώς διαφορετικό.

Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να κάνετε SEO. Εάν το κάνετε σωστά, θα επιβραβευτείτε με χιλιάδες επισκέπτες και εν δυνάμει πελάτες. Εάν το κάνετε λάθος θα “τσαντίσετε” την Google, η οποία θα σας καταδικάσει στην αφάνεια.

Αν είστε όντως σοβαροί όσον αφορά την επιθυμία σας να ανοίξετε ένα μαγαζί ηλεκτρονικού εμπορίου, αρχίστε με ένα πρόγραμμα SEO υψηλής ποιότητας. Τι σημαίνει αυτό; Ιδανικά:

Δημιουργήστε Περιεχόμενο Που Μπορεί να Αναδημοσιευτεί. Έχετε blog στην ιστοσελίδα σας; Γράψτε μέσα στο blog σας ενδιαφέρον περιεχόμενο για τον κλάδο σας. Γράψτε κάτι που να είναι ελκυστικό στο ευρύ κοινό. Και όχι μόνο να κάνετε τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν για το προϊόν, αλλά να ενδιαφερθούν τόσο ώστε να το κοινοποιήσουν.

Guest Post. Υπάρχουν άλλες πηγές στο διαδίκτυο στις οποίες συζητούνται τα θέματα του κλάδου σας; Γίνετε φίλοι με αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθήστε να γράφετε στις πλατφόρμες τους. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αποκτήσετε μόνο συνδέσμους, αλλά θα αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας και θα θεωρηθείτε ειδικός στην βιομηχανία σας.

Ενεργοποιηθείτε στα Forum. Ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκετε, το να είστε ενεργοί στα forum δεν είναι μόνο ο καλύτερος τρόπος να αυξήσετε τις επαφές σας. Αλλά επίσης θα σας κρατήσει ενήμερους για το τι συμβαίνει στον χώρο σας. Σας φαίνονται πολύ βασικά όλα αυτά. Μάλλον επειδή είναι. Αλλά είναι επίσης και πολύ αποτελεσματικά.

Νέοι στο ηλεκτρονικό εμπόριο; Σκεφτείτε σοβαρά την πλατφόρμα που θα επιλέξετε

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να χτίσετε το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγος ελεύθερος χρόνος και υπομονή μέχρι να μάθετε πώς δουλεύει το σύστημα της επιλογής σας.

Παρ’ όλα αυτά, το να επιλέξετε τι να διαλέξετε είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα κληθείτε να λύσετε.  Magento; Shopify; OSCommerce; Volusion; Αυτές τις ημέρες ακόμα και το WordPress μπορεί να δουλέψει τέλεια σαν μία πολύ καλή λύση.

Όταν επιλέξετε την πλατφόρμα σας, καλό θα ήταν να μην το μετανιώσετε, καθώς το να την αλλάξετε θα σας προκαλέσει 10 φορές χειρότερο πονοκέφαλο.

Εάν τώρα κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, σας προτείνω το Shopify. Είναι πάρα πολύ απλό, εύκολο στην χρήση και οικονομικό. Πολλά από τα άλλα είναι αρκετά πολύπλοκα, τεχνικά, ακριβά και υπερβολικά εξειδικευμένα ίσως για αυτό που θέλετε να κάνετε. Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να κάνετε και την δική σας έρευνα. Εάν απλά φτιάχνετε μία θυγατρική ιστοσελίδα η καλύτερη λύση είναι το WordPress.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.