Αν βελτιώσετε την ταχύτητα του website σας, θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στην ανάπτυξή του.

Η Google τροποποιεί διαρκώς τον αλγόριθμό της και οργανώνει τις ιστοσελίδες βάσει της συνάφειας των λέξεων κλειδιών. Οι λέξεις κλειδιά και τα backlinks πάντα έχουν την μερίδα του λέοντος. Λαμβάνονται επίσης υπόψη ολοένα και περισσότεροι μικρότεροι παράγοντες.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας. Μπορεί να αναρωτιέστε τι έχει να κάνει με τις ταξινομήσεις των μηχανών αναζήτησης, αλλά στην πραγματικότητα είναι επίσης ένας παράγοντας που επηρεάζει την κατάταξη σας στην Google.

Πώς θα βελτιώσετε την ταχύτητα του website σας μέσα από συγκεκριμένα βήματα

1. Μετρήστε τον χρόνο που κάνει να φορτώσει

Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα καλό εργαλείο και είστε τυχεροί καθώς υπάρχει ένα μεγάλο εύρος επιλογών. Το εργαλείο Pingdom Page Load Time και οι αναφορές του Google Analytics Site Speed σας δίνουν μία καλή εικόνα όσον αφορά τις γενικές αποδόσεις της ιστοσελίδας σας. Το WebPageTest είναι ένα πιο προχωρημένο εργαλείο.  Σας επιτρέπει να τεστάρετε την ιστοσελίδα σας σε διαφορετικούς browsers και να εντοπίσετε τις αργές περιοχές της. Αυτά τα τεστ μπορεί να απαιτούν κάποιο χρόνο εάν η σελίδα σας είναι μεγάλη. Εφόσον σας παρέχουν όμως λεπτομερή δεδομένα, αξίζει να είστε υπομονετικοί.

2. Μετακομίστε σε έναν πιο γρήγορο Server και βελτιώστε την ταχύτητα του website σας 

Ένας από τους πιο προφανείς λόγους που μπορεί να κάνει την ιστοσελίδα σας αργή είναι ότι ο server που σας φιλοξενεί είναι αργός. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι λόγοι μπορεί να είναι πάρα πολλοί – μπορεί ο παροχέας να μην έχει την ικανότητα να προσφέρει γρήγορους servers, ή απλά μπορεί να φταίει ο λογαριασμός σας.

Η πιο εύκολη λύση είναι να κάνετε αναβάθμιση στον λογαριασμό σας. Για παράδειγμα, τι συμβαίνει εάν έχετε μία μεγάλη ιστοσελίδα με πολλές σελίδες και ακόμα χρησιμοποιείτε έναν κοινόχρηστο λογαριασμό.

Κανένας παροχέας στην γη δεν θα μπορέσει να σας προσφέρει την ταχύτητα που επιθυμείτε. Σε αυτή την περίπτωση, εάν είστε ευχαριστημένοι με τον παροχέα σας, η λύση είναι να αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σας από κοινόχρηστο σε VPS.

Από την άλλη πλευρά, εάν ο παροχέας σας δεν είναι καλός, ακόμα και εάν αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σας δεν θα λύσετε το πρόβλημα. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μετακομίσετε σε κάποιον άλλο παροχέα. Και ευτυχώς για εσάς η λίστα είναι μεγάλη.

3. Το πως θα βελτιώσετε την ταχύτητα του website σας εξαρτάται από τη βελτιστοποίηση του κώδικα και των εικόνων της ιστοσελίδας σας

Ο παροχέας σας μπορεί να είναι γρήγορος. Αλλά εάν η ιστοσελίδα σας είναι αργή, θα έχετε επίσης προβλήματα με την ταχύτητα. Εάν ο κώδικάς σας και οι εικόνες σας δεν είναι βελτιστοποιημένες για γρήγορη φόρτωση ιστοσελίδας, δεν θα δείτε καμία βελτίωση μέχρι να επιδιορθώσετε την κατάσταση. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να πάρει πάρα μα πάρα πολύ χρόνο αλλά είναι αναγκαίο να το κάνετε.

Για τις εικόνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμπίεση και/ή μικρότερα μεγέθη. Αυτό θα αυξήσει κατά πολύ την ταχύτητά σας. Για HTML, CSS, JavaScript, PHP και άλλες γλώσσες υπάρχουν άπειρα τεχνάσματα (και εργαλεία) για το πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον κώδικά σας.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.