Μια απλή επεξήγηση ενός σφάλματος 502 Bad Gateway & πώς να το λύσετε.

Όταν η ιστοσελίδα σας παρουσιάζει λάθος 502 Bad Gateway, μπορεί να είναι σαν να λύνετε ένα μυστήριο. Δεν ξέρετε τι ακριβώς συνέβη ή γιατί – το μόνο που γνωρίζετε είναι ότι κάτι είναι λάθος και πρέπει να το διορθώσετε.
Ένα σφάλμα 502 Bad Gateway είναι ένας γενικός δείκτης ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την επικοινωνία διακομιστή ενός ιστότοπου. Δεδομένου ότι είναι απλώς ένα γενικό σφάλμα, δεν σας λέει στην πραγματικότητα το ακριβές θέμα του ιστότοπου. Όταν συμβεί αυτό, ο ιστότοπός σας θα εμφανίσει μια ιστοσελίδα με σφάλματα στους επισκέπτες του ιστότοπού σας.

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα 502 Bad Gateway

Επαναφόρτωση της σελίδας.
Αναζητήστε ζητήματα συνδεσιμότητας διακομιστή.
Ελέγξτε για τυχόν αλλαγές DNS.
Ξεσκονίστε τα αρχεία σας.
Διορθώστε τις παραμορφώσεις του τείχους προστασίας.
Χτενίστε τον κώδικα του ιστοτόπου σας για να εντοπίσετε σφάλματα.
Επικοινωνήστε με τον κεντρικό διακομιστή σας.

1. Επαναφορτώστε τη σελίδα.

Μερικές φορές τα ζητήματα συνδεσιμότητας των διακομιστών επιλύονται σχετικά γρήγορα. Πριν βυθίσετε βαθιά σε αυτό που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα, ακολουθήστε τα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι πραγματικά ένα μεγάλο σφάλμα και όχι απλά ένα blip.
Περιμένετε ένα λεπτό ή δύο. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τη φόρτωση της σελίδας. Εάν η σελίδα φορτώνεται χωρίς σφάλμα, αυτό ίσως αποτελούσε πρόβλημα προσωρινής σύνδεσης.
Αν η σελίδα εξακολουθεί να σας δίνει ένα σφάλμα, καθαρίστε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να την ανανεώσετε ξανά.
Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, προχωρήστε στη διερεύνηση του σφάλματος.

2. Αναζητήστε προβλήματα συνδεσιμότητας διακομιστή.

Οι περισσότεροι ιστότοποι βρίσκονται παράλληλα σε πολλούς διακομιστές ή φορείς παροχής φιλοξενίας τρίτων. Αν ο διακομιστής σας είναι εκτός λειτουργίας για συντήρηση ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, ο ιστότοπός σας θα μπορούσε να προσφέρει στους επισκέπτες μια σελίδα σφαλμάτων 502 Bad Gateway.

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος είναι να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η συντήρηση του διακομιστή σας ή να επιδιορθώσετε το πρόβλημα που προκαλεί το σφάλμα.

Εφόσον δεν θέλετε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία φιλοξενίας σας, ένας γρήγορος τρόπος για να κάνετε αυτόν τον προσδιορισμό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δοκιμής ping για να δείτε εάν τα μηνύματα φτάνουν στην IP σας.

3. Ελέγξτε για τυχόν αλλαγές DNS.

Εάν πρόσφατα έχετε αλλάξει διακομιστές κεντρικών υπολογιστών ή έχετε μεταφέρει τον ιστότοπό σας σε διαφορετική διεύθυνση IP, αυτό θα επιφέρει αλλαγές στον διακομιστή DNS του ιστότοπού σας. Αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει τον ιστότοπό σας για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες του να εμφανίζει μια σελίδα με σφάλματα 502 Bad Gateway.

4. Κοσκινίστε τα αρχεία καταγραφής.

Τα αρχεία καταγραφής διακομιστών θα παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζετε και την κατάσταση του διακομιστή σας. Κοσκινίστε τα για να αποκαλύψετε και να απαντήσετε σε τυχόν ανησυχητικές πληροφορίες.

5. Διορθώστε ελαττωματικές διαμορφώσεις τείχους προστασίας.

Το τείχος προστασίας είναι ο gatekeeper του δικτυακού σας τόπου, προστατεύοντας τον ιστότοπό σας από κακόβουλους επισκέπτες ή από διανομές επιθέσεων άρνησης εξυπηρέτησης (DDoS).
Μερικές φορές, μια ελαττωματική διαμόρφωση τείχους προστασίας θα προκαλέσει το τείχος προστασίας σας να θεωρεί αιτήματα από ένα δίκτυο παροχής περιεχομένου ως επίθεση στον διακομιστή σας και να τα απορρίψει, οδηγώντας σε σφάλμα 502 Bad Gateway. Ελέγξτε τη διαμόρφωση του τείχους προστασίας. Για να εντοπίσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα.

6. Χτενίστε τον κώδικα του ιστοτόπου σας για να εντοπίσετε σφάλματα.

Εάν υπάρχει λάθος στον κώδικα του ιστότοπού σας, ο διακομιστής σας ενδέχεται να μην είναι σε θέση να απαντήσει σωστά στα αιτήματα από ένα δίκτυο παροχής περιεχομένου. Χτενίστε τον κώδικα σας για να εντοπίσετε σφάλματα ή αντιγράψτε τον κώδικα σας σε μια μηχανή ανάπτυξης.

7. Επικοινωνήστε με τον κεντρικό διακομιστή σας.

Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε το πρόβλημα μόνοι σας ή αν νομίζετε ότι η εταιρεία υποδοχής σας είναι ο ένοχος, δώστε τους μια κλήση. Μπορεί να είναι σε θέση να κοιτάξουν βαθύτερα σε αυτό που συμβαίνει και να ρίξουν λίγο φως στην κατάσταση.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.