Τεχνητή Νοημοσύνη: Τι είναι η τεχνολογία AI;

Ήξερες για την τεχνητή νοημοσύνη ή αλλιώς AI; Ποια είναι τα οφέλη της χρήσης της στο μάρκετινγκ;

Παλαιότερα ήταν ένας υπολογιστής που σχεδιάστηκε για να παίζει σκάκι εναντίον ανθρώπων. Σήμερα, το λογισμικό AI μπορεί να βελτιώσει τις υπάρχουσες ροές εργασίας, να προβλέψει τη συμπεριφορά των πελατών και να κάνει πολλά περισσότερα.

Διαμορφώνει ταχύτατα το τοπίο του μάρκετινγκ. Τι είναι όμως αυτή η τεχνολογία και πως μπορεί να σε βοηθήσει; Σίγουρα θα εξοικονομήσεις χρόνο, θα βελτιώσεις την ποιότητα των leads και θα κάνεις καλύτερες πωλήσεις.

– Τι είναι το AI;

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια προηγμένη τεχνολογία, η οποία συνήθως εκτελείται από μια σειρά αλγορίθμων, υπολογιστών ή ρομπότ. Επίσης χρησιμοποιεί real time δεδομένα για να προσομοιώσει την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Μπορεί να αναπαράγει την ανθρώπινη διάκριση και να λαμβάνει αποφάσεις. Με άλλα λόγια, είναι προγραμματισμένη να σκέφτεται, να ενεργεί και να ανταποκρίνεται ακριβώς όπως ένας ζωντανός άνθρωπος.

Ωστόσο, δεν πρέπει να συγχέεται με την αυτοματοποίηση. Η αυτοματοποίηση όσο και το AI χρησιμοποιούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για να εκτελέσουν μια λειτουργία. Οι μηχανισμοί όμως και το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικά.

Για παράδειγμα, η αυτοματοποίηση απαιτεί χειροκίνητη εισαγωγή δεδομένων για την εκτέλεση μιας εργασίας. Η εργασία θα επαναληφθεί, ανεξάρτητα από το τι λένε τα δεδομένα ή αν υπάρχει κάποιο σφάλμα. Αντίθετα η τεχνητή νοημοσύνη είναι machine learning. Αυτό σημαίνει ότι απαιτεί την εισαγωγή δεδομένων, αλλά καθώς τα επεξεργάζεται μπορεί να αναγνωρίσει λάθη. Στη συνέχεια μπορεί να προσαρμόσει τις λειτουργίες και τους αλγορίθμους όπως απαιτείται.

Η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνεται σε δημοτικότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως ειδικά στο μάρκετινγκ. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση της τεχνολογίας αυτής στη ροή εργασίας και τις διάφορες διαδικασίες.

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τι είναι η τεχνολογία AI;

1. Μειώνει τα ανθρώπινα λάθη

Ας το παραδεχτούμε, μερικές φορές οι άνθρωποι κάνουμε λάθη. Το καλό με το να γίνονται είναι ότι συνήθως μαθαίνουμε από αυτά.

Το AI λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Ενώ ενεργεί και αποδίδει όπως ένας άνθρωπος, μπορεί να μειώσει κατά πολύ τα λάθη. Έτσι μας βοηθά να κατανοήσουμε όλα τα πιθανά αποτελέσματα και να επιλέξουμε το καταλληλότερο.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα και προβλέψεις, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις επιλογές μας, τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις αυτών των αποτελεσμάτων. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις επιχειρήσεις. Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων μπορούν να εξετάσουν όλες τις πιθανότητες πριν προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια.

2. Βοηθά στην έρευνα και την ανάλυση δεδομένων

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η χρήση της τεχνολογίας για έρευνα και ανάλυση δεδομένων. Οι τεχνολογίες AI είναι έξυπνες και μπορούν να συλλέγουν τις απαραίτητες πληροφορίες κάνοντας προβλέψεις μέσα σε λίγα λεπτά.

Αυτό που συνήθως θα χρειαζόταν ένας άνθρωπος μήνες έρευνας μπορεί τώρα να γίνει σε σημαντικά λιγότερο χρόνο. Τα δεδομένα που συλλέγονται από από το AI και η ανάλυση που πραγματοποιείται είναι ανεκτίμητης αξίας. Μπορείς να κάνεις χρήση των πληροφοριών αυτών σε συνεργασία με τους data analysts.

3. Μπορεί να λαμβάνει αμερόληπτες, έξυπνες αποφάσεις

Με τα κατάλληλα δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη αφαιρεί την προκατάληψη από τη λήψη αποφάσεων. Μπορείς να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα με τη χρήση της. Όμως, πρέπει να διασφαλίσεις την εισαγωγή συγκεκριμένων πληροφοριών και το πιο σωστό σύνολο δεδομένων.

Όταν λαμβάνει τα καλύτερα δεδομένα, μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τα αποτελέσματα, να επιλύσει προβλήματα και να εκτελέσει σωστά τις λειτουργίες. Ωστόσο, εάν τα δεδομένα που τροφοδοτείς τα προγράμματα είναι ελαττωματικά, πιθανότατα θα έχεις ένα μεροληπτικό αποτέλεσμα. Φρόντισε να τα ελέγχεις για μια δυνατή αλληλεπίδραση.

4. Εκτελεί επαναλαμβανόμενες εργασίες

Μην ξεχνάς η αυτοματοποίηση και το AI είναι διαφορετικές τεχνολογίες. Παρόλα αυτά, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να λειτουργήσει ως προηγμένη έκδοση της αυτοματοποίησης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων εργασιών και να προτείνει εναλλακτικά αποτελέσματα. Το σημαντικότερο είναι ότι οι υπάλληλοι αποκτούν περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούν με άλλα πιο σύνθετα θέματα.

Για παράδειγμα μπορεί να ενσωματωθεί με ένα chatbot στον ιστότοπό σου. Είναι γνωστό ότι ένα chatbot μπορεί να μην παρέχει ανθρώπινη επαφή κατά την αλληλεπίδραση με δυνητικούς πελάτες. Ο συνδυασμός με το AI μπορεί να ξεκινήσει τις διαδικασίες και να προσελκύσει τους πελάτες που αναζητούσες.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι μπορεί να βοηθήσει έναν υποψήφιο πελάτη να ξεκινήσει μια έρευνα. Να συγκεντρώσει πληροφορίες πελατών και δεδομένα συμπεριφοράς, τα οποία μπορούν να εισαχθούν στο CRM σας για μεταγενέστερη εξέταση.

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τι είναι η τεχνολογία AI;

Συνοψίζοντας, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελεί μια περίπλοκη τεχνολογία, η χρήση της στην εταιρεία σου δεν χρειάζεται να είναι. Μπορείς να εξοικονομήσεις πολύτιμο χρόνο κάνοντας πιο ακριβείς προβλέψεις. Μην απομακρύνεις όμως την ομάδα σου! Επικοινωνήστε, αποφασίστε για την κατάλληλη τεχνολογία AI, τις εργασίες που θα αυτοματοποιήσετε και ξεκινήστε να βελτιώνεστε.

 

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.