Τα καλύτερα WordPress SEO εργαλεία. Ποια είναι, πως τα χρησιμοποιούμε;

Στο 1ο μέρος του αφιερώματος για τα plugins που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά WordPress “εργαλειοθήκη”, μιλήσαμε για το SEO Yoast, το SEMrush, το Google keyword planner και το KeywordTool. Τώρα, συνεχίζουμε με πιο “ψαγμένα” πράγματα που επίσης είναι είναι πολύ χρήσιμα και απαραίτητα.

Open Site Explorer

Δημιουργημένο από την Moz, αυτό το δωρεάν εργαλείο σας επιτρέπει να ελέγξετε τα δεδομένα για οποιοδήποτε όνομα domain. Μπορείτε να δείτε ποιος έχει link για αυτό το domain και τι anchor text χρησιμοποιούν. Εκτός αυτών, το Open Site Explorer προσφέρει πλούσιες πληροφορίες όπως κορυφαίες ιστοσελίδες, linking domains, ποιες σελίδες έχουν link στην σελίδα σας κτλ.  Αυτό το εργαλείο είναι δωρεάν αλλά περιορίζει τις αναζητήσεις που μπορείτε να κάνετε σε μία ημέρα.

Τα καλύτερα WordPress SEO εργαλεία: LinkPatrol

To LinkPatrol είναι ένα πολύ καλό WordPress plugin που σας επιτρέπει να ελέγχετε όλα τα links στην ιστοσελίδα σας. Το LinkPatrol δεν βασίζεται τόσο πολύ σε πηγές όσο τα άλλα δωρεάν plugins που κάνουν την ίδια δουλειά. Σας παρέχει όμως έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο να καθαρίσετε όλα τα anchor text και τα spammy links.

Broken Link Checker

Τα σπασμένα link δεν προσφέρουν μόνο μία κακή εμπειρία στους χρήστες αλλά μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη βελτιστοποίηση του SEO της ιστοσελίδας σας. Εάν τρέχετε το blog σας εδώ και κάποιο καιρό, τότε πρέπει να ελέγχετε την ιστοσελίδα σας περιστασιακά για σπασμένα link και να τα φτιάχνετε.  Το Broken Link Checker είναι ένα δωρεάν WordPress plugin που σας επιτρέπει να βρείτε σπασμένα link στην σελίδα WordPress σας. Στην συνέχεια μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα link χωρίς να μορφοποιήσετε καν τα post σας.

Τα καλύτερα WordPress SEO εργαλεία: SEOquake

To SEOquake είναι ένα εργαλείο SEO διαθέσιμο για browser addon για το Google Chrome, το Mozilla Firefox, το Opera, και το Safari. Παρέχει πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία SEO για οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Αυτές οι παράμετροι συμπεριλαμβάνουν κατάταξη ιστοσελίδας, ηλικία, τελευταία αναβάθμιση, κατάταξη alexa και πολλά άλλα.

Εκτός αυτών, η γραμμή εργαλείων του SEOquake μπορεί να σας δείξει όλες αυτές τις παραμέτρους για όλα τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμες εάν είστε σε έντονο ανταγωνισμό για διαφορετικές φράσεις κλειδιά για υψηλή κατάταξη. Μπορείτε ακόμα και να κατεβάσετε τα αποτελέσματα της αναζήτησης σε μορφή CSV και να ετοιμάσετε τις δικές σας φόρμες excel με τα δεδομένα αναζήτησης.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.