Συμβουλές για ένα ολοκληρωμένο προφίλ LinkedIn.

Συνεχίζουμε γύρω από το Social media marketing με το LinkedIn και το πιο βασικό στοιχείο του, που είναι το προφίλ. Εάν είστε ένας επαγγελματίας ή ένας ανερχόμενος επαγγελματίας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το προφίλ του LinkedIn σας είναι πλήρως ολοκληρωμένο. Παρακάτω θα διαβάσετε 4 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σ΄αυτήν την κατεύθυνση.

#1 – Δημιουργήστε ένα Έμβλημα Προφίλ για τον προσωπικό σας ιστοχώρο ή blog

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να μοιραστείτε το ολοκληρωμένο προφίλ σας σε άλλα μέρη, όπως σε έναν προσωπικό ιστοτόπο ή ένα blog;

Αν έχετε δικό σας προσωπικό ιστοτόπο ή blog, μπορείτε να προωθήσετε την προσωπική σας παρουσία στο LinkedIn και να βοηθήσετε στην ανάπτυξη του επαγγελματικού δικτύου σας προσθέτοντας ένα έμβλημα προφίλ που να συνδέεται με το δημόσιο προφίλ σας στο LinkedIn.

Το LinkedIn έχει πολλά διαφορετικά σχέδια εμβλημάτων για να διαλέξετε, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με το στυλ της ιστοσελίδας σας.

#2 – Βελτιστοποιήστε το κείμενο “άγκυρα” για τους συνδέσμους blog/ιστοτόπου στο LinkedIn προφίλ σας

Αντί να χρησιμοποιήσετε τους προεπιλεγμένους συνδέσμους κειμένου άγκυρας στη λίστα ιστοσελίδες στην ενότητα “Επικοινωνία” του προφίλ του LinkedIn σας, μπορείτε να επιλέξετε να τροποποιήσετε το κείμενο άγκυρα για να κάνετε τους συνδέσμους πιο ελκυστικούς σε άτομα που βλέπουν το προφίλ σας. Έτσι, εάν θέλετε να αυξήσετε τα κλικ στους συνδέσμους της ιστοσελίδας που εμφανίζετε εκεί, αλλάξτε το κείμενο άγκυρα αυτών των συνδέσμων σε κάτι περισσότερο ελκυστικό από τις συνήθεις επιλογές που παρέχει το LinkedIn.

Συμβουλές για ένα ολοκληρωμένο προφίλ LinkedIn

#3 – Βελτιστοποιήστε το LinkedIn προφίλ σας για τις μηχανές αναζήτησης

Ένα ολοκληρωμένο προφίλ μπορεί να μην είναι αρκετό για να ξεχωρίσει. Σε αυτό το σημείο είναι ωφέλιμο να βελτιστοποιήσετε το προφίλ σας με λέξεις-κλειδιά που να σχετίζονται με το προφίλ σας. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά μπορούν να προστεθούν στην επικεφαλίδα του προφίλ σας και να προστεθούν σε όλη τη σύνοψη του προφίλ σας.

#4 – Δεχτείτε έγκριση για τις δεξιότητές σας

Τι πιο εντυπωσιακό από ένα καλοφτιαγμένο προφίλ LinkedIn που αναφέρει τις ικανότητές σας; Το να δέχεστε την αποδοχή και έγκριση των δεξιοτήτων σας από άλλους!

Οι άνθρωποι είναι καλοί στο να δείχνουν πόσο καλοί είναι σε διάφορα πράγματα. Όταν άλλοι άνθρωποι μιλούν καλά για τις δεξιότητες και τον επαγγελματισμό σας, σας δίνουν περισσότερη έμφαση. Οι συνδέσεις σας μπορούν να εγκρίνουν τις δεξιότητες που έχετε καταχωρίσει στο προφίλ σας. Καθώς και να κάνουν συστάσεις για δεξιότητες που ενδεχομένως να μην έχετε συμπεριλάβει στο προφίλ σας.

Επίσης, μπορείτε να διαγράψετε τις εγκρίσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις συνδέσεις σας, οι οποίες δεν περιγράφουν με ακρίβεια τα θετικά σας χαρακτηριστικά ή τις εγκρίσεις που δεν είναι επαγγελματικές.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.