4 επεκτάσεις του Chrome που θα αγαπήσετε.

Οι επεκτάσεις προγραμμάτων περιήγησης μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Είτε ασχολείστε είτε όχι με την κατασκευή ιστοσελίδων, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξατομικεύσετε την εμπειρία περιήγησης. Σε όσες ιστοσελίδες επισκέπτεστε και να κάνετε τις προσπάθειες του digital marketing σας πιο αποτελεσματικές.

Με τόσες πολλές επεκτάσεις διαθέσιμες, θέλησα να μοιραστώ τέσσερις για το Chrome που χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση για να αυξήσω την αποτελεσματικότητά μου.

#1 – Clear Cache

Αυτή η προσθήκη θα καταργήσει γρήγορα και εντελώς τη μνήμη cache και τα cookies του προγράμματος περιήγησής σας με ένα μόνο κλικ.

Το εργαλείο σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε πόσα στοιχεία θέλετε να εκκαθαριστούν. Συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων φόρμας, των κωδικών πρόσβασης, του ιστορικού του προγράμματος περιήγησης. Αλλά και να επιλέξετε την χρονική περίοδο για την οποία θέλετε να καταργηθούν αυτά τα δεδομένα (τελευταία ώρα, εβδομάδα, μήνα κλπ.).

#2 – AYIMA Redirect Path

Αυτός το εργαλείο έλεγχου και ανακατεύθυνσης HTTP σάς δείχνει τους κωδικούς κατάστασης και τη διαδρομή ανακατεύθυνσης για όλες τις διευθύνσεις URL που επισκέφθηκε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Προτού φτάσετε στην τρέχουσα σελίδα σας.

Αυτό το εργαλείο κάνει παιχνιδάκι τον εντοπισμό όλων των διευθύνσεων URL σε μια αλυσίδα ανακατεύθυνσης. Καθώς και οποιεσδήποτε προσωρινές ανακατευθύνσεις (302s) που θα μπορούσαν να σταματήσουν τη ροή σε μια ιστοσελίδα.

SEO Συμβουλή – Σε ένα βίντεο βοήθημα για το Webmasters Tools, ο Matt Cutts λέει στους χρήστες ότι το Googlebot πιθανότατα δεν θα ακολουθήσει περισσότερες από 5 ανακατευθύνσεις σε μια αλυσίδα και επίσης αποθαρρύνει τη χρήση των 302s και 301s μαζί σε μια αλυσίδα.

4 επεκτάσεις του Chrome που θα αγαπήσετε

#3 – Canonical Inspector

Μια κανονική ετικέτα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αποτροπή ζητημάτων αντιγραφής περιεχομένου επιτρέποντας στις μηχανές αναζήτησης να γνωρίζουν ποια έκδοση μιας σελίδας είναι η “προτιμώμενη” ή “κανονική” έκδοση.

Αυτό το plug-in προσφέρει μια μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου για να ελέγξετε αν μια ιστοσελίδα έχει μια κανονική έκδοση. Λειτουργεί με την προσθήκη ενός μικρού εικονιδίου στη γραμμή του προγράμματος περιήγησης που εξαφανίζεται όταν δεν υπάρχει κανονική ετικέτα, αλλάζει σε γκρι όταν η κανονική ετικέτα ταιριάζει με την κανονική διεύθυνση URL και ανάβει με μπλε χρώμα όταν η κανονική ετικέτα που ανιχνεύεται σε μια σελίδα αναφέρει άλλη διεύθυνση URL.

4 επεκτάσεις του Chrome που θα αγαπήσετε

#4 – Awesome Screenshot

Αυτή η επέκταση λήψης screenshot είναι ιδανική για την καταγραφή ολόκληρης ή μέρους μιας ιστοσελίδας. Και κάνει εξαιρετικά εύκολη την περικοπή, την επεξεργασία και τον σχολιασμό των στιγμιότυπων οθόνης.

Το να έχετε ένα οπτικό παράδειγμα με σημειώσεις και επισημάνσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μεταφέρετε σαφώς συστάσεις. Ή ένα μήνυμα από μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλο περιεχόμενο.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.