Οι χειρότερες PR Office τακτικές για το 2024 και πως δεν θα τις επαναλάβετε. Αυτό το θέμα θα αναπτύξουμε σήμερα.

Οι υπηρεσίες PR Office αναπτύσσονται ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό ως κομμάτι του digital marketing.
Η σχέση μεταξύ δημοσιογράφων και επαγγελματιών PR είναι περίπλοκη. Ενώ οι επαγγελματίες PR χρειάζονται τα μέσα ενημέρωσης για να λειτουργήσουν, είναι επίσης αλήθεια ότι σε κάποιο βαθμό οι δημοσιογράφοι βασίζονται σε επαγγελματίες PR για να παραδώσουν ιδέες και ιστορίες με κατεύθυνση απευθείας στα εισερχόμενά τους.

Αυτές είναι οι χειρότερες τακτικές PR το 2024.
1. Λήψη άσχετου περιεχομένου.

Η πιο επιθετική πρακτική PR, όπως αναφέρθηκε από περισσότερους από 500 δημοσιογράφους – μέχρι στιγμής – αφορά σε περιεχόμενο που δεν έχει σχέση με αυτό που πρέπει να προωθηθεί.

Ένα μήνυμα προς όλους τους επαγγελματίες PR: σταματήστε να το κάνετε αυτό.

Η λήψη ενός άσχετου δελτίου τύπου είναι εύκολα η πρώτη στην κατάταξη σε ότι αφορά τη δυσαρέσκεια από τους δημοσιογράφους. Εάν ένας συγγραφέας καλύπτει θέμα για την αιώνια ομορφιά, μην στείλετε υλικό στους δημοσιογράφους με όλους τους πελάτες σας που ασχολούνται με το χώρο της μόδας.

Τακτικές PR

Εναλλακτικά, εάν ένας συγγραφέας καλύπτει τα προσωπικά οικονομικά του, μην τα βάζετε στο περιεχόμενο που σχετίζεται με το bitcoin, εκτός εάν τα αρχεία συγγραφέων τους υποδηλώνουν ότι είναι πολύ συναφή με παρόμοιο ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει στο παρελθόν.

Κάνετε την έρευνά σας και στη συνέχεια ξαναστείλτε το υλικό σας. Μπορεί να είστε σίγουροι ότι το περιεχόμενο που προσφέρετε είναι σχετικό με μια συγκεκριμένη δημοσίευση, αλλά ελέγξτε για να βεβαιωθείτε.

Για παράδειγμα, το Bustle.com καλύπτει όλα τα είδη των θεμάτων ενδιαφέροντος των γυναικών. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να νομίζετε ότι είναι καλό να τοποθετήσετε ένα κομμάτι περιεχομένου που να περιγράφει τα αγαπημένα trendy diets των γυναικών των Millennials. Αλλά μπορεί να κάνετε λάθος. Αυτός ο εκδότης είναι κατηγορηματικός ότι δεν καλύπτει τίποτα που σχετίζεται με τη διατροφή ή το body shaming.

2. Λήψη πάρα πολλών follow ups.

Πόσα follow ups γίνονται πάρα πολλά; Πότε είναι εντάξει να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης;
Τι πρέπει να συμπεριλάβουν οι υπηρεσίες PR Office σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης;

Ζητήσαμε από τους δημοσιογράφους να απαντήσουν αυτές τις ερωτήσεις. Και διαπιστώσαμε ότι οι online συγγραφείς, συντάκτες και ανεξάρτητοι συνδρομητές προτιμούν μηδέν ή ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης. Και θέλουν να το λάβουν κατά μέσο όρο από τρεις έως επτά ημέρες, μετά την αποστολή του αρχικού μηνύματος.

3. Λήψη ιστορίας που αποτελεί υπερβολικό παράδειγμα αυτοπροβολής.

Μια κακή πρακτική PR που πρέπει να αποφύγετε είναι αυτή που στέλνει στους δημοσιογράφους μια «ιστορία» όταν στην πραγματικότητα απλώς ελπίζετε ότι θα καλύψουν τον πελάτη σας χωρίς να προσφέρετε τίποτα σε αυτούς, που θα μπορούσε να θεωρηθεί άξιο λόγου.

Ως επί το πλείστον, οι δημοσιογράφοι δεν ενδιαφέρονται να αναφέρουν κάποιον στον οργανισμό σας χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ούτε θέλουν να γράψουν για νέα προϊόντα ή ενημερώσεις της εταιρείας.

Είναι σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι προσφέρετε κάτι πολύτιμο στους συγγραφείς και τους εκδότες.

Δημιουργήστε ένα συναρπαστικό περιεχόμενο που αξίζει να το προσελκύσετε και ανακατέψτε το με το στόχο ή την αποστολή του πελάτη σας.

Μια δημοφιλής μορφή μάρκετινγκ περιεχομένου χρησιμοποιεί δεδομένα για να πει μια ιστορία. Μεταβείτε σε ένα υπάρχον σύνολο δεδομένων. Εκτελέστε μια έρευνα (όπως κάναμε σε αυτό το άρθρο). Η αναλύστε τις τάσεις για να μιλήσετε για ένα κοινό ζήτημα μέσα από την εξειδικευμένη σας θέση. Φέρτε κάτι πραγματικά ενδιαφέρον στο τραπέζι και οι δημοσιογράφοι θα είναι πολύ πιο πιθανό να καλύψουν το περιεχόμενό σας (και τον πελάτη σας).

Με αυτό τον τρόπο πρέπει να λειτουργούν οι υπηρεσίες PR Office.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.