Οι κoρυφαίες συμβουλές blogging για αύξηση επισκεψιμότητας.

Ένα blog είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα σε έναν δικτυακό τόπο. Είτε πρόκειται για εταιρική ιστοσελίδα, κατάλογο, ή online κατάστημα. Με την προσθήκη πρωτότυπου και ποιοτικού περιεχομένου στο blog σας τακτικά, θα παρέχετε χρήσιμες πηγές για τους επισκέπτες. Και θα δημοσιεύετε περισσότερες σελίδες για τις μηχανές αναζήτησης στο ευρετήριο.

Το site σας είναι ο καθρέφτης σας, γι αυτό πρέπει να είστε σχολαστικοί με την επιλογή σας όσον αφορά το web design.

Η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι όμορφη, λειτουργική. Και πάνω από όλα να έχει την επαγγελματική εικόνα που θέλετε να δίνετε στους αναγνώστες.

Αυτό θα ενισχύσει το εμπορικό σήμα σας, θα αυξήσει την αξιοπιστία σας και θα συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων.

Ένα λάθος που πολλοί bloggers κάνουν είναι το να τοποθετούν πάρα πολλές διαφημίσεις και μη ουσιώδη εικόνες στο σχεδιασμό του blog τους. Πολλοί επισκέπτες θα το βρουν ενοχλητικό. Και θα κάνουν κλικ για να αποχωρήσουν από την σελίδα ακόμα και πριν από την ανάγνωση των άρθρων σας. Εάν ο σκοπός του blog σας είναι να αυξήσετε τις μετατροπές και την κυκλοφορία, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας να είναι τόσο όμορφος όσο και πρακτικός.

Ο σχεδιασμός του blog σας πρέπει να είναι ευέλικτος, (σχεδίαση responsive, mobile friendly) ώστε να φαίνεται καλά σε σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, καθώς και σε μικρότερες συσκευές, όπως tablets και smartphones. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε μια γραμματοσειρά που να διαβάζεται εύκολα.

Η πλαϊνή μπάρα είναι το ιδανικό μέρος για να βοηθήσετε τους επισκέπτες να περιηγηθούν στο blog σας πιο εύκολα. Επωφεληθείτε από αυτή την περιοχή και εμφανίστε μια γραμμή αναζήτησης, συνδέσμους κατηγοριών, και συνδέσμους αρχείων.

Οι κoρυφαίες συμβουλές blogging για αύξηση επισκεψιμότητας

Για να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να παραμείνουν στην ιστοσελίδα σας περισσότερο, μπορείτε να εμφανίσετε τις πρόσφατες δημοσιεύσεις στο blog, δημοσιευμένα και σχετικά άρθρα. Ένα καλό μέρος για να εμφανιστούν τα σχετικά άρθρα είναι κάτω από τις δημοσιεύσεις στο blog. Βεβαιωθείτε Ότι η Ιστοσελίδα σας είναι SEO Friendly.

Η ιστοσελίδα σας δεν πρέπει μόνο να δείχνει ωραία για τους ανθρώπους. Αλλά πρέπει και να ερμηνεύεται εύκολα από τις μηχανές αναζήτησης, έτσι ώστε να μπορούν να αναζητήσουν και να ταξινομήσουν το περιεχόμενό σας αποτελεσματικά. Ευτυχώς, η πλατφόρμα WordPress είναι μια φιλική SEO λύση. Η οποία έχει κατασκευαστεί με χαρακτηριστικά SEO, όπως η δημιουργία προσαρμοσμένων σελίδων. Είναι σημαντικό η ιστοσελίδα σας να είναι δομημένη σωστά για να βοηθήσει στη σωστή βαθμονόμηση του περιεχομένου σας.

Το θέμα της ιστοσελίδας σας  θα πρέπει να χρησιμοποιεί σωστές ετικέτες επικεφαλίδας, HTML ή CSS χωρίς λάθη. Και να επωφελείται από πρόσθετες λειτουργίες πλοήγησης. Διάφορα plugins των μηχανών αναζήτησης  μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιστοποιήσετε τις σελίδες σας περαιτέρω με τη βελτιστοποίηση των τίτλων των σελίδων και των meta περιγραφών. Πολλά SEO plugins μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία sitemap για την ιστοσελίδα σας.

Αν τα επιλεγμένα SEO plugin σας δεν προσφέρουν αυτή τη λειτουργία, ίσως να θέλετε να εξετάσετε την ενεργοποίηση του δωρεάν plugin για WordPress Google XML Sitemaps. Σας δίνει πλήρη έλεγχο στο τι θα πρέπει να ταξινομήσουν οι μηχανές αναζήτησης και στη συχνότητα με την οποία οι σελίδες σας θα ανιχνεύονται. Χωρίς αμφιβολία, είναι μακράν η πιο ευέλικτη λύση sitemap διαθέσιμη στους χρήστες WordPress.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.