Οι 5 καλύτεροι τρόποι αποστολής μεγάλων αρχείων.

Όλοι γνωρίζουμε το παρακάτω απογοητευτικό συναίσθημα:

Ολοκληρώσατε το σενάριο για το επόμενο βίντεο μάρκετινγκ ή έχετε συλλέξει όλες τις εικόνες που χρειάζεστε για την επόμενη υπηρεσία digital marketing που θέλετε να προωθήσετε. Αλλά όταν πας για να πατήσετε “Αποστολή” σας λένε, “Συγγνώμη. Αρχείο πολύ μεγάλο”.

Δυστυχώς, οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν μπορούν να έχουν τόσο χώρο αποθήκευσης όσο νομίζετε. Το Gmail, για παράδειγμα, μπορεί να κρατήσει μόνο αρχεία έως και 25 MB.

Επιπλέον, μεγάλα αρχεία μπορούν να τρώνε τον αποθηκευτικό χώρο σας, ακόμα και αν απλά υπάρχουν στο φάκελο Sent.
Εάν έχετε ένα αρχείο που δεν μπορείτε να το στείλετε με τον παραδοσιακό τρόπο, μην ανησυχείτε – έχουμε πέντε εύκολες και φθηνές εναλλακτικές λύσεις, για να εξασφαλίσουμε ότι το μεγαλύτερο από τα αρχεία μπορούν να αποσταλούν σε όποιονδηποτε μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι καλύτεροι τρόποι να μοιράζεστε μεγάλα αρχεία:

Μεταφορτώστε τα αρχεία σας σε μια υπηρεσία αποθήκευσης, όπως το Google Drive, το Dropbox ή το OneDrive, και να τα μοιραστείτε ή να τα στείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε άλλους.
Χρησιμοποιήστε λογισμικό συμπίεσης αρχείων, όπως το 7-Zip
Αγοράστε μια μονάδα flash USB.
Χρησιμοποιήστε μια δωρεάν ηλεκτρονική υπηρεσία, όπως Jumpshare ή Securely Send.
Χρησιμοποιήστε VPN.

1. Μεταφορτώστε τα αρχεία σας σε ένα χώρο αποθηκευτικού χώρου στο cloud.

Η χρήση ενός χώρου αποθήκευσης σε νέφος όπως το Google Drive, το Dropbox ή το OneDrive είναι μία από τις ευκολότερες και πιο δημοφιλείς μεθόδους για την αποστολή μεγάλων αρχείων. Ανάλογα με τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, πιθανότατα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντίστοιχο αποθηκευτικό χώρο στο νέφος – όπως το Google Drive για Gmail ή το OneDrive για Outlook.com.

Εάν στέλνετε ένα συνημμένο σε έναν παροχέα όπως το Gmail, θα δείτε το κουμπί του Google Drive ήδη ενσωματωμένο. Απλά πατήστε το, επιλέξτε το αρχείο σας και, στη συνέχεια, στείλτε το ως συνηθισμένο συνημμένο.
Εναλλακτικά, το Dropbox σάς επιτρέπει να ανεβάσετε μεγάλα αρχεία και στη συνέχεια να στείλετε έναν σύνδεσμο web μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κειμένου στον παραλήπτη σας. Με την ελεύθερη βαθμίδα του Dropbox θα λάβετε 2 GB αποθηκευτικού χώρου. Για $ 9,99 το μήνα, μπορείτε να αυξήσετε το αποθηκευτικό σας χώρο σε 1 TB.

2. Χρησιμοποιήστε το λογισμικό συμπίεσης αρχείων, όπως το 7-Zip.

Αν έχετε πολλά αρχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν λογισμικό συμπίεσης όπως το 7-Zip. Το οποίο μπορεί να συμπιέσει ταυτόχρονα ολόκληρο τον φάκελο των αρχείων. Τα αρχεία Zip υποστηρίζουν γενικά τη συμπίεση δεδομένων χωρίς απώλειες και είναι χρήσιμα για την εξοικονόμηση χρόνου και χώρου, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα αρχεία σας παραμένουν άθικτα. Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα μπορούν να εξαγάγουν αρχεία Zip εύκολα, χωρίς πρόσθετο λογισμικό.

3. Αγοράστε μια μονάδα flash USB.

Αν θέλετε να συνεργαστείτε σε ένα έργο ή βίντεο με μεγάλο μέγεθος αποθήκευσης, ίσως να το μεταφορτώσετε σε μια μονάδα flash USB, η οποία μπορεί να κυμαίνεται σε μέγεθος από 2 GB έως 1 TB. Αυτό μπορεί να σας επιτρέψει να μεταφέρετε τα αρχεία σας πιο εύκολα μεταξύ συναδέλφων ή να επαναφέρετε τα αρχεία σας για πρόσθετη προστασία.

4. Χρησιμοποιήστε μια δωρεάν ηλεκτρονική υπηρεσία, όπως Jumpshare ή Securely Send.

Υπάρχουν πολλές δωρεάν ηλεκτρονικές υπηρεσίες που κάνουν τη μεταφόρτωση και την αποστολή μεγάλων αρχείων τόσο εύκολη όσο και απίστευτα γρήγορη. Το Jumpshare, για παράδειγμα, σάς επιτρέπει να στέλνετε αρχεία αξίας έως και 250 MB με δωρεάν λογαριασμό. Απλά μεταφορτώστε ένα αρχείο ή φάκελο και το Jumpshare σας παρέχει έναν σύνδεσμο για την κοινή χρήση των αρχείων. Επιπλέον, μπορείτε να κατεβάσετε το εικονίδιο Jumpshare στην επιφάνεια εργασίας σας. Όταν μεταφέρετε και αποθέσετε αρχεία σε αυτό, ένας σύνδεσμος θα αντιγραφεί στο πρόχειρο σας. Τον οποίο μπορείτε να στείλετε σε οποιονδήποτε. Ακόμη και αν δεν έχουν δικό τους λογαριασμό Jumpshare.

5. Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Ένα VPN ή Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο είναι μια υπηρεσία που προστατεύει τα δεδομένα σας. Και σας παρέχει περισσότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής όταν είστε συνδεδεμένος μέσω δρομολόγησης της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο μέσω ενός διακομιστή. Ένα VPN μπορεί να σας προστατεύσει από τους χάκερ. Ή ακόμα και από τις online διαφημίσεις και είναι μια ασφαλής επιλογή, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε συχνά Wi-Fi.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.