Χωρίς στρατηγική marketing δεν μπορείτε να πάτε μακριά αν έχετε επιχείρηση και θέλετε να ξεχωρίσετε.

Είναι πολύ μεγάλο λάθος να τρέχετε την μικρή σας επιχείρηση ή την επιχείρηση που μόλις ξεκινήσατε με αντιεπαγγελματικό τρόπο. Η επιτυχία έρχεται μόνο όταν δράτε σαν επαγγελματίες από την αρχή.

Το να κάνετε κάποιες βασικές αλλαγές στο πως φαίνεται η επιχείρησή σας στους ήδη υπάρχοντες αλλά και στους εν δυνάμει πελάτες είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το εάν θα δώσουν σε εσάς τα λεφτά τους ή θα προτιμήσουν κάποιον άλλο.

Η στρατηγική marketing είναι απαραίτητη για την επιχείρησή σας

Η εικόνα της επιχείρησής σας έχει δύο κομμάτια:

Αυτό που βλέπουν οι άνθρωποιιστοσελίδα σας, η ομάδα σας, εσείς) και αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι (εξυπηρέτηση πελατών, ποιότητα δουλειάς, η ατμόσφαιρα στον χώρο εργασίας ή στην ιστοσελίδα σας.)

Προσπαθώντας λίγο περισσότερο να δημιουργήσετε μία σωστή εικόνα, αυξάνετε την εμπιστοσύνη των πελατών καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι προτιμούν να επιλέγουν ανθρώπους που τους αρέσουν και εμπιστεύονται.

Η εικόνα της επιχείρησής σας είναι βασικό κομμάτι της στρατηγικής που θα σας οδηγήσει στο να την αναπτύξετε με τέτοιο τρόπο ώστε να σας φέρει κέρδη.

Στρατηγική marketing χωρίς ιστοσελίδα δεν υφίσταται 

Ακόμα και μία απλή σχεδίαση ιστοσελίδας θα σας κάνει να δείχνετε αξιόπιστοι και επαγγελματίες. Επίσης θα σας βοηθήσει πολύ το να ενσωματώσετε και μερικές κριτικές από ικανοποιημένους πελάτες. Μην ξεχνάτε ότι μία ιστοσελίδα που είναι ωραία σε εμφάνιση δηλώνει “Είμαι εδώ. Είμαι νόμιμος. Μπορείτε να με εμπιστευτείτε.”

Αποκτήστε επαγγελματικές κάρτες καλής ποιότητας

Ανεξάρτητα με τον κλάδο σας, σίγουρα χρειάζεστε επαγγελματικές κάρτες. Χρειάζεστε ουσιαστικά κάτι το οποίο να βοηθάει τους ανθρώπους να θυμούνται πως μπορούν έρθουν σε επαφή μαζί σας. Πάντα να κουβαλάτε μερικές μαζί σας, ποτέ δεν ξέρετε πότε θα εμφανιστεί κάποια ευκαιρία.

Πάντα να φαίνεστε και να συμπεριφέρεστε όπως περιμένουν οι πελάτες

Η ιστοσελίδα σας, το αυτοκίνητό σας, η ομάδα σας, όλα πρέπει να συνδυάζονται. Εάν η επιχείρησή σας δεν ταιριάζει με την προσωπική σας εικόνα, είτε η μία είτε η άλλη πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να φαίνεται στους πελάτες ότι έχετε συνοχή και ότι μπορούν να σας εμπιστευτούν. Τους καθησυχάζετε ότι είστε επαγγελματίες και τους δείχνετε ότι τους παίρνετε στα σοβαρά.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.