Αυξήστε την παραμονή επισκεπτών στο site. Αλλιώς η ιστοσελίδα σας δεν θα έχει την ανάπτυξη που θέλετε.

Το πως θα αυξήσετε την διάρκεια παραμονής στο site σας είναι πολύ σημαντικό στο digital marketing.

Οι ιδιοκτήτες διαδικτυακών επιχειρήσεων απολαμβάνουν κάποια από τα καλύτερα εργαλεία για να είναι σε θέση να αξιολογούν την επιτυχία της ιστοσελίδας τους. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η διάρκεια των επισκέψεων.

Η μέση διάρκεια των επισκέψεων αναφέρεται στο πόση ώρα παραμένουν οι χρήστες όταν επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εσάς κατά πάσα πιθανότητα έχετε παρατηρήσει ότι οι επισκέπτες συνήθως μένουν για ελάχιστο χρόνο και έπειτα αποχωρούν από την ιστοσελίδα.

Οπότε, ένας από τους πρωταρχικούς σας στόχους θα πρέπει να είναι να αυξήσετε αυτόν το μέσο όρο, ώστε οι επισκέπτες σας να μένουν περισσότερη ώρα και να μπορέσετε να τους πείσετε να κάνουν αυτό που επιθυμείτε.

Αυξήστε την παραμονή επισκεπτών στο site 

1. Ποιοτικό Περιεχόμενο για να αυξηθούν οι επισκέψεις και να διαρκέσουν περισσότερο

Μπορεί να έχετε κουραστεί να το ακούτε, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την διάρκεια των επισκέψεων είναι να έχετε ποιοτικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας. Όσο πιο ενδιαφέροντα βρίσκουν τα άρθρα σας, τόσο περισσότερο χρόνο θα ξοδέψουν για να τα διαβάσουν οι επισκέπτες.

2. Άρθρα σε Πολλαπλές Σελίδες και διάρκεια επισκέψεων

Εάν έχετε μακροσκελή άρθρα, σπάστε τα σε πολλαπλές σελίδες. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι αυτό γίνεται σε αρκετά blog, όπου αναγράφονται μόνο οι πρώτες παράγραφοι ενός post στην πρώτη σελίδα και από κάτω γράφει “διαβάστε περισσότερα… ή συνέχεια”.

3. Αυξήστε την παραμονή επισκεπτών στο site μέσα από τη διαδραστικότητα 

Μπορείτε να αυξήσετε την διάρκεια των επισκέψεων προσφέροντας κάποιου είδους διαδραστικής δραστηριότητας στους επισκέπτες της σελίδας σας. Εάν ασχολείστε με τον κλάδο των παιχνιδιών, μπορείτε να συμπεριλάβετε κάποιου είδους παιχνίδι, ενώ εάν έχετε μία ιστοσελίδα που έχει να κάνει με οικονομικά, μπορείτε να συμπεριλάβετε κομπιουτεράκια τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι χρήστες σας. Προφανώς, πρέπει να βρείτε κάτι το οποίο να ταιριάζει στο κοινό σας.

4. Κοινότητα και αύξηση της διάρκειας παραμονής επισκεπτών στο site  

Τα Forum, τα chatrooms και άλλες τέτοιες υπηρεσίες σας βοηθούν να κρατήσετε τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας. Μπορεί αυτές οι υπηρεσίες να απαιτούν χρόνο για να αποκτήσουν την κατάλληλη ποσότητα χρηστών, αλλά όταν το κάνουν γίνονται απευθείας ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να αναπτύξετε τη δραστηριότητα σας online.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.