Digital Marketing: ώρα να περάσετε στο επόμενο επίπεδο.

Είστε απογοητευμένοι από τις καμπάνιες digital marketing που «τρέχετε»; Έχει «κολλήσει» η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας που διαχειρίζεστε;

Σήμερα θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να πάτε το digital marketing σας στο επόμενο επίπεδο.

Πρώτη και πολύ σημαντική συμβουλή.

Να καταλάβετε πόσο σημασία έχει στο σύγχρονο digital marketing η χρησιμοποίηση των βίντεο.

Μέχρι τώρα πολλοί λίγοι έχουν ασχοληθεί σοβαρά με την δημιουργία βίντεο, που να περιέχουν αξιόλογο περιεχόμενο.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι αν επενδύσετε στο βίντεο, θα έχετε σούπερ αποτελέσματα και γρήγορα.
Το SEO ξέρετε πολύ καλά ότι μπορεί να πάρει και ένα χρόνο για να αρχίσει να αποδίδει.

Το YOUTUBE SEO όμως μπορεί να σου φέρει αποτέλεσμα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Στο youtube αμέσως κάνουν ranking στο βίντεο που ανεβάζεις. Αν το βίντεό σου πάει καλά τις πρώτες 24 ώρες, οι προβολές σου θα εκτοξευτούν.

Είναι πολύ βασικό ό,τι ανεβάζεις στο κανάλι που διαχειρίζεσαι στο youtube να το αναρτάς και σε κάθε άλλο κανάλι κοινωνικής δικτύωσης ξεχωριστά. Διότι για παράδειγμα το facebook δεν θέλει να βάζεις το σύνδεσμο από το youtube.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα social media, δεν θέλουν να φιλοξενούν για λόγους ευνόητους λινκ από το youtube.
Άρα δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να το «φορτώνετε» ξανά και ξανά.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να έχετε ενεργοποιήσει τα κατάλληλα κουμπιά προτροπής ώστε όσοι φτάνουν στα κανάλια σας πατώντας τα να μεταφέρονται στην εταιρεία σας ή στην επιχείρησή σας. Η να βλέπουν τις υπηρεσίες που τους προσφέρετε ή να μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα που έχετε online. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να προβάλλεται αυτό που κάνετε αυτό που έχει δημιουργήσει. Φυσικά και θα αυτό-διαφημιστείτε. Έτσι, θα αναπτύξετε το βίντεο marketing σας.

Η δεύτερη συμβουλή που έχουμε για εσάς είναι να φτιάξετε το περίφημο πια «χωνί», να σχεδιάσετε δηλαδή τα βήματα που θα οδηγήσουν αυτούς που επισκέπτονται τη σελίδα σας να αγοράσουν κιόλας.

Περιληπτικά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες να δώσετε την ευκαιρία στους επισκέπτες να σας γνωρίσουν, να πειστούν για την αξιοπιστία και την ποιότητα των προϊόντων σας και τελικά να αγοράσουν κάποιο από αυτά. Μη φανταστείτε ότι αυτό που σας περιγράφουμε είναι κάτι περίπλοκο.

Digital Marketing: ώρα να περάσετε στο επόμενο επίπεδο

Όταν κάποιος επισκέπτεται το website, το e-shop σας θα πρέπει να μπορεί να βλέπει όλα τα προϊόντα ανά κατηγορία, θα πρέπει να μπορεί να τα βάλει στο καλάθι αγορών, θα πρέπει να μπορεί να ελέγχει κάθε βήμα της παραγγελίας, και φυσικά να πατήσει το τελικό κουμπί σίγουρος πως θα φτάσει σε αυτόν το προϊόν με τον τρόπο που επέλεξε.
Το χτίσιμο του site με αυτές τις δυνατότητες και άλλες που εξυπηρετούν την κάθε εταιρεία ανάλογα με τα προϊόντα που έχει μπορεί να γίνει με τη χρησιμοποίηση εργαλείων όπως τα SamCart και ClickFunnels.

Αυτά θα σας δώσουν την ευκαιρία να προσθέσετε δύο ακόμα πολύ σημαντικές λειτουργίες Online Marketing. Τα upsells και τα dowlsells, το να μπορεί δηλαδή ο υποψήφιος πελάτης να βλέπει μπροστά στην οθόνη του όταν είναι έτοιμος να αγοράσει ένα προϊόν, κάτι που θα τον πείσει να αγοράσει ένα ακριβότερο προϊόν ή και το αντίθετο αν του φανεί ακριβό να του δώσετε μια προσφορά για να ξοδέψει λιγότερα χρήματα αλλά να μην φύγει χωρίς να έχει κάνει μια αγορά.

Τρίτο και τελευταίο είναι να γράφετε ως γκεστ blogger σε άλλα sites και blogs.

Όταν γράφετε για μεγαλύτερες ιστοσελίδες θα διαπιστώσετε ότι ήδη έχουν το κοινό που εσείς θέλετε. Όμως με το γράφετε εκεί δυναμώνετε την αξία του brand σας. Και ασφαλώς θα αρχίσετε να έχετε περισσότερους επισκέπτες που θα μετατρέπονται σε πωλήσεις.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.