Η ανάπτυξη ιστοσελίδων είναι η διαδικασία δημιουργίας παρουσιάσεων περιεχομένου, οι οποίες προβάλλονται στον τελικό χρήστη του διαδικτύου, μέσω ενός προγράμματος περιήγησης.

Στην πραγματικότητα τα αναγκαία πράγματα που χρειάζεται κάθε ιστοσελίδα είναι πολύ περισσότερα. Τα ‘χουμε ξαναπεί άλλωστε,  ας ξεκινήσουμε όμως από τα απολύτως βασικά. Παρότι στους περισσότερους τα παρακάτω θα φανούν απλά και δεδομένα, η πλειοψηφία των ιστοσελίδων μέχρι και σήμερα μπορεί να έχει ένα σωρό διαφορετικά πράγματα. Εκτός από τα… βασικά!

Παρακάτω ακολουθούν τα 5 βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη ιστοσελίδων: 

Εύκολη πλοήγηση

Το να προσφέρετε εύκολη πλοήγηση στους επισκέπτες σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Εάν δεν διευκολύνετε τους ανθρώπους να βρουν αυτό που ψάχνουν, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μείνουν να το ψάξουν μόνοι τους.

Η ανάπτυξη ιστοσελίδας πρέπει να περιέχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα

Αφού έρθει στην αρχική σας σελίδα, ο επισκέπτης δεν πρέπει να χρειαστεί να μαντέψει εάν έχει έρθει στο σωστό μέρος ή τι πρέπει να κάνει. Ξεκαθαρίστε ποιο είναι το μήνυμά σας.

Γιατί πρέπει να νοιαστεί ο επισκέπτης και μην φοβάστε να του πείτε τι πρέπει να κάνει. Προσελκύστε τους να περάσουν χρόνο στην ιστοσελίδα σας. Προσφέροντάς τους περιεχόμενο και πηγές που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν τον στόχο που είχαν στο μυαλό τους όταν επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα σας.

Λίστα Email 

Εάν επιθυμείτε η επιχείρησή σας να είναι επιτυχημένη και βιώσιμη, τότε ένας από τους πρωταρχικούς σας στόχους πρέπει να είναι να αναπτύξετε την λίστα των email σας. Αυτή είναι η μία και κύρια σύνδεση με τους fans και τους followers σας. Για να αποκτήσετε τα email των επισκεπτών σας πρέπει να τους δώσετε και εσείς κάτι πολύτιμο.

Πρέπει να βρείτε κάτι να τους προσφέρετε που να ταιριάζει με το προφίλ που έχετε στο μυαλό σας για τους επισκέπτες σας.

Κάτι το οποίο να θέλουν πραγματικά, ώστε να μην τους πειράξει να δώσουν το email τους για να το αποκτήσουν.

Αφού το κάνετε αυτό, πρέπει να τους δώσετε και έναν λόγο να μείνουν στην λίστα σας. Ξοδέψτε λίγο χρόνο ώστε να δημιουργήσετε μία σειρά αυτοματοποιημένων email. Τα οποία να επικοινωνούν την δράση και τα νέα της επιχείρησής σας.

Σελίδα ‘Σχετικά με εμάς’

Είμαι σίγουρος ότι το έχετε ακούσει πολλές φορές, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η σελίδα σας να είναι καλοφτιαγμένη. Είναι η ευκαιρία σας να συνδεθείτε πραγματικά με τους επισκέπτες σας. Η πρώτη πληροφορία που ψάχνουν οι επισκέπτες σας είναι: Τι μπορεί η σελίδα σας, τα προϊόντα σας, οι υπηρεσίες σας ή ακόμα και εσείς οι ίδιοι να κάνετε για αυτούς.  Δεν είναι αστείο που η σελίδα σας ‘Σχετικά με εμάς’ στην ουσία δεν έχει εσάς ως επίκεντρο αλλά τους επισκέπτες σας;

Κάποια πράγματα που μπορείτε να συμπεριλάβετε είναι:

  • Το όνομά σας και που μένετε.
  • Κάποια πράγματα σχετικά με την οικογενειακή σας ζωή.
  • Κάποιες φωτογραφίες που σας δείχνουν να κάνετε τα πράγματα που αγαπάτε.
  • Ένα μικρό κείμενο που θα εξηγεί γιατί αρχίσατε την επιχείρησή σας/την ιστοσελίδα σας/το blog σας.

Σελίδα επικοινωνίας για την ανάπτυξη ιστοσελίδων

Με ποιον έχουμε να κάνουμε; Με ερασιτέχνη ή με επαγγελματία; Θα μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον αν χρειαστώ οτιδήποτε; Αυτές και άλλες ερωτήσεις των χρηστών, βρίσκουν απάντηση με μια πλήρη σελίδα επικοινωνίας. Τηλέφωνο, email, διεύθυνση και χάρτης, είναι πλέον απαραίτητα για να καταλάβει ο μέσος χρήστης ένα βασικό. Ότι έχει να κάνει με μια επιχείρηση και όχι με ένα ακόμα “φάντασμα” του διαδικτύου.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.