Σήμερα θα σας δώσουμε 6 συμβουλές για επιτυχημένο SEO.

1. Οι καλές διευθύνσεις URL είναι κρίσιμες

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μια καλή δομή στη διεύθυνσης URL σας ενώ παράλληλα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε hashtags σε αυτές.

Συνήθως, τα πλαίσια βάσης δεδομένων JavaScript κατηγορούνται για τα hashtags στις διευθύνσεις URL.

Ενώ μπορεί να αυξήσει ελαφρά το χρόνο φόρτωσης, είναι πολύ κακό για την αναζήτηση, επειδή καμία μηχανή αναζήτησης δεν θα καταλάβει τίποτα στη διεύθυνση URL μετά το hashtag.

Για παράδειγμα, αυτό είναι ένα καλό URL: example.com/traditional-url/

Και αυτό είναι ένα κακό URL: example.com/page#subsection

Μην χρησιμοποιείτε αναγνωριστικά τμημάτων για περιεχόμενο (π.χ. example.com/#home).

Κατάληξη: Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε κακές διευθύνσεις URL.

Δοκιμάστε τις διευθύνσεις URL σας με το Fetch & Render στην Search Console.

2. Κανονικοποίηση

Χρησιμοποιήστε την ετικέτα κανονικοποίησης.

6 συμβουλές για επιτυχημένο SEO

Όταν λέτε στη Google ότι μια συγκεκριμένη σελίδα είναι μια κανονικοποιημένη διεύθυνση URL, η Google το λαμβάνει υπόψη και αποδίδει μεγάλη βαρύτητα σε αυτή.

Αυτό κάνει πιο πιθανό το γεγονός η Google να επιλέξει αυτή τη διεύθυνση URL ώστε να εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης.

3. Μετάβαση σε HTTPS

Για τις περισσότερες ιστοσελίδες, δεν είναι δύσκολο να μεταβείτε σε HTTPs.

Με το Chrome να στρέφεται “πυρηνικά” στο HTTP, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε – μπορείτε να πάρετε το πιστοποιητικό δωρεάν, είναι εξαιρετικά εύκολο στην εγκατάσταση και οι χρήστες θα το εκτιμήσουν.

Υπάρχει επίσης η ενίσχυση της κατάταξης του HTTPS, αλλά αυτό είναι περισσότερο σαν ένα tiebreaker για οτιδήποτε μεταξύ των ιστοτόπων HTTP και HTTPS.

4. Sitemaps

Πώς η Google ανακαλύπτει το περιεχόμενο; Οι σύνδεσμοι είναι το πρώτο πράγμα.

Ωστόσο, τα sitemaps αποτελούν τη δεύτερη πιο σημαντική μέθοδο εύρεσης.

Χρησιμοποιήστε sitemaps για να βοηθήσετε τη Google να ανακαλύψει τις σελίδες σας.

Εάν έχετε σημαντικές διευθύνσεις URL στις οποίες δεν μπορείτε να συνδεθείτε από την αρχική σας σελίδα ή άλλες σημαντικές ιστοσελίδες, τοποθετήστε αυτές τις διευθύνσεις URL σε ένα sitemap.

5. Χρησιμοποιήστε το “” με το “href”

Εάν δεν τα χρησιμοποιείτε, οι μηχανές αναζήτησης ενδέχεται να μην γνωρίζουν ότι ένα στοιχείο είναι clickable, κάτι που είναι κακό για αναζήτηση.

Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας δεν θα ανακαλυφθεί και το PageRank σας δεν θα διοχετευτεί σε σελίδες όπου πιστεύετε ότι πρέπει να πηγαίνει.

6. Εσωτερική σύνδεση

Αν θέλετε οι σελίδες να ανακαλυφθούν, συνδέστε τες μεταξύ τους. Είναι πραγματικά τόσο απλό.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.