Πως να ελέγξετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας. Αυτό είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου.

Με τη δημιουργία ποιοτικών backlinks, εντάσσουμε στην σελίδα μας αναρτήσεις από επισκέπτες ή απλά κάνουμε διαφήμιση σε μία ιστοσελίδα, στοχεύοντας τις δημοφιλείς σελίδες γιατί αυτές θα μας φέρουν αναγνωρισιμότητα. Εάν και δεν υπάρχει κάποιος τέλειος αλγόριθμος κατατάξεων, εδώ θα βρείτε κάποιες υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν πρέπει να επιλέξετε ή όχι μία ιστοσελίδα.

Πως να ελέγξετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας μέσω του Page Rank (PR)

Η υπηρεσία Page Rank από την Google είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος να μετρήσετε την ποιότητα και το πόσο δημοφιλής είναι μία ιστοσελίδα, αλλά από μόνη της δεν μπορεί να σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που ψάχνετε.

Ουσιαστικά, στο PR οι σελίδες χωρίζονται σε 11 κατηγορίες και κατατάσσονται από το 0 μέχρι το 10. Όσο πιο ψηλό PR έχει μία σελίδα τόσο καλύτερη είναι. Είναι πολύ λίγες σελίδες που παίρνουν 10. Επίσης λίγες είναι και αυτές που παίρνουν 7-9. Εάν μία σελίδα έχει PR 5 ή 6, αυτό σημαίνει ότι είναι ποιοτική σύμφωνα με την Google. 0 με 2 παίρνουν οι σελίδες που είναι κάτω του μετρίου και τις οποίες λογικά δεν πρέπει να επιλέξετε. Από κάποια στιγμή και μετά το PR δεν ισχύει πλέον, οπότε ουσιαστικά θα μας φανεί χρήσιμο για ιστοσελίδες που είχαν μια παρουσία κάποιων ετών και όχι αν δημιουργήθηκαν πρόσφατα.

Πως να ελέγξετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στην Alexa

Σε αντίθεση με το PR, το Alexa δεν χωρίζει τις σελίδες σε ομάδες αλλά τις καταχωρεί σε μία λίστα. Εδώ η ιδέα είναι ότι όσο πιο χαμηλή είναι η κατάταξη μίας σελίδας στο Alexa τόσο πιο δημοφιλής είναι η σελίδα. Οι σελίδες που παίρνουν κάτω από 10K θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς. Όσες παίρνουν 10K με 30K θεωρούνται αρκετά δημοφιλείς. Γενικά οι καλές σελίδες κυμαίνονται ανάμεσα σε 200-250K και όλες οι άλλες που είναι πιο πάνω δεν έχουν καλή επισκεψιμότητα. Πολλοί βέβαια γκρινιάζουν για την ποιότητα και την αξιοπιστία του Alexa και πράγματι υπάρχουν πολλά στοιχεία για να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που επίδοξοι hackers έχουν εντοπίσει τους αλγορίθμους του και διαμορφώνουν ψευδείς κατατάξεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οπότε, το βλέπουμε μεν και παίρνουμε μια εικόνα για μια ιστοσελίδα. Δε μένουμε όμως μόνο σ’ αυτό γιατί παραμένει ένδειξη κι όχι απόδειξη.

Similarweb

Ένα alexa με κορυφαία όμως πιστότητα, ποιότητα και εύρος δυνατοτήτων και υπηρεσιών. Προς το παρόν το similarweb είναι το Νο.1 σε αξιοπιστία εργαλείο για να δούμε την κατάταξη μιας ιστοσελίδας.

Compete

Το Compete.com δεν σας δίνει όσες πληροφορίες σας δίνουν οι προηγούμενες υπηρεσίες. Συλλέγει δείγμα από 2 εκατομμύρια χρήστες στην Αμερική, αλλά μπορεί να σας δώσει μία γενική εικόνα.

Quantcast

Το Quantcast είναι επίσης μία υπηρεσία η οποία είναι στοχευμένη κυρίως για την Αμερικάνικη αγορά.. Επίσης μαζεύει δεδομένα από ένα δείγμα ανθρώπων αλλά και από ISPs και διαφημιστικές εταιρείες.

CustomRank

Το CustomRank.com σας παρέχει μία υπηρεσία που συνδυάζει πολλές άλλες μετρήσεις για να σας δώσει μία κοινή ταξινόμηση. Παίρνει δεδομένα από τα MozTrust, MozRank, PageAuthority, DomainAuthority, και Alexa. Το καλό με το CustomRank είναι ότι προσπαθεί να κρατήσει κάποια ισορροπία ανάμεσα στις υπηρεσίες και να παράγει μία αντικειμενική κατάταξη.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται δύσκολο να τα κατανοήσετε, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία digital marketing που θα αναλάβει την υποστήριξη και την ευθύνη για τη σελίδα σας και την προώθηση της.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.