4 tips για το πώς να χρησιμοποιείτε Hashtags στο Instagram.

Το Instagram είναι μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες Social media marketing αλλά αν δεν ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε τα hashtags η παρουσία της επιχείρησής σας δεν θα έχει τη δυναμική που μπορεί.

1. Διατηρήστε τα Hashtags σας οργανωμένα

Η αύξηση κοινού Social Media δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Για να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα hashtag, που θα σας φέρει πιο κοντά με το κοινό που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Excel ή ένα εργαλείο ανάλυσης του Instagram. Εάν επιλέξετε ένα φύλλο Excel, θα πρέπει να παρακολουθείτε με μη αυτόματο τρόπο ποια hashtags χρησιμοποιείτε, πόσο συχνά και ποια σχετίζονται με τις δημοφιλέστερες αναρτήσεις σας. Με την πάροδο του χρόνου, θα δείτε τις σχέσεις μεταξύ συγκεκριμένων hashtag και των δημοφιλέστερων αναρτήσεων σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια hashtags λειτουργούν καλύτερα για να επιτευχθεί η ενδυνάμωση του brand σας.
Εάν έχετε αναπτύξει μια στρατηγική marketing που αποτελείται από προηγμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως θελήσετε να εξετάσετε ένα εργαλείο όπως το Iconosquare, το οποίο αποθηκεύει αυτόματα τα κορυφαία hashtag και παρέχει αναφορές για το ποια hashtag φθάνουν στους περισσότερους ανθρώπους.

2. Ανακαλύψτε ποιος είναι ο μαγικός για εσάς αριθμός

Οι περισσότερες κορυφαίες μάρκες, – το 91% από αυτές, για να είμαστε ακριβείς – χρησιμοποιούν επτά ή λιγότερα hashtags ανά δημοσίευση στην online παρουσία τους στο Instagram, οπότε είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι αυτός είναι ο μαγικός αριθμός για όλους… σωστά; Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα. Tο social media marketing έχει τα δικά του μυστικά.
Το θέμα είναι ότι δεν μπορείτε να ξέρετε πόσα hashtags λειτουργούν καλύτερα για σας μέχρι να τα δοκιμάσετε. Για εμάς, η ομάδα μας χρειάστηκε αρκετούς μήνες για να βρει έναν αριθμό που λειτουργούσε με το βέλτιστο τρόπο και κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου αυτός κυμανθήκαμε από 7 έως 30. Δώστε στον εαυτό σας την ίδια ευελιξία στη δοκιμή και σφάλμα.

4 tips για το πώς να χρησιμοποιείτε Hashtags στο Instagram

3. Εξερευνήστε ποια Hashtags χρησιμοποιούν άλλοι χρήστες

Ένας εύκολος τρόπος για να έχετε μια ιδέα αναφορικά με τα hashtags είναι να δημιουργήσετε μια λίστα με τους ακολούθους σας ή τους ανταγωνιστές σας και να εξερευνήσετε τι hashtag έχουν χρησιμοποιήσει στις φωτογραφίες τους. Μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το να διερευνήσετε τι hashtag χρησιμοποιούν οι influencers στον τομέα που δραστηριοποιείστε. Οι influencers είναι άνθρωποι με έναν μεγάλο αριθμό ακόλουθων στα Social Media, άρα προφανώς κάνουν κάτι σωστά. Για να έχετε λοιπόν κι εσείς την προσδοκώμενη αύξηση κοινού στο instagram, δεν έχετε παρά να τους μελετήσετε σωστά.

4. Δοκιμάστε σχετικά Hashtags

Όταν πληκτρολογείτε ένα hashtag στη γραμμή αναζήτησης του Instagram, το Instagram εμφανίζει τα σχετικά hashtag στο μενού κύλισης. Το Instagram προβάλλει επίσης σχετικά hashtag στην επόμενη σελίδα αφού κάνετε κλικ σε ένα hashtag. Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια μακρύτερη λίστα με hashtag προς δοκιμή.

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε το Instagram ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία Social media marketing, μην κάνετε πειραματισμούς. Απευθυνθείτε στους ειδικούς, στην καλύτερη εταιρεία digital marketing που ξέρει πως θα σας ανεβάσει στην κορυφή.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.