Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με το Affiliate Marketing και αυτοί οι μύθοι μπορεί να κάνουν τις εταιρίες να αποφεύγουν τέτοιου είδους προγράμματα.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε κάποιους από αυτούς τους μύθους, ώστε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις όσον αφορά τη μελλοντική ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

1. Τα συστήματα affiliate είναι γρήγορα και εύκολα στον χειρισμό

Ένα πρόγραμμα affiliate marketing απαιτεί πολύ δουλειά και στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σας επιφέρει χρήματα αμέσως. Οι επιχειρηματίες υποθέτουν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να στήσεις μια ιστοσελίδα και να διαλέξεις ένα Affiliate δίκτυο με το οποίο θα την συσχετίσεις και απλά να αφήσεις τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τα προγράμματα αυτά απαιτούν χρόνο και προσπάθεια για να χτιστούν και να αποφέρουν χρήματα.

Η επιχείρηση του affiliate marketing βασίζεται σε προαγωγή σχέσεων. Προάγετε αυτές τις σχέσεις με το να:

  • Σχεδιάστε σωστή στρατηγική ώστε να φέρνετε τους σωστούς affliates στο πρόγραμμά σας
  • Ψάχνετε καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς affiliates
  • Ενημερώνετε το περιεχόμενο σας τακτικά ώστε να είναι πάντα καινούργιο και φρέσκο

Ένα πρόγραμμα affiliate μπορεί μόνο να φέρει επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα ή την επιχείρησή σας. Εσείς είστε υπεύθυνοι να μετατρέψετε την επισκεψιμότητα σε πωλήσεις.

2. Πρέπει να δουλεύετε σε έναν πολύ δημοφιλή και επικερδή κλάδο για να κάνετε το affiliate marketing να έχει αποτελέσματα για την επιχείρησή σας.

Πολλές εταιρίες δεν ασχολούνται καν με προγράμματα affiliate marketing επειδή θεωρούν ότι η αγορά τους είναι πολύ μικρή. Κάποιες εταιρίες θα προσπαθήσουν να εισβάλουν σε μεγαλύτερους κλάδους ακόμα και εάν δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για αυτό το κομμάτι της αγοράς.
Είναι αλήθεια ότι οι δημοφιλείς κλάδοι τα πάνε καλύτερα στο affiliate marketing, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς δεν έχετε καμία τύχη στο να επιτύχετε. Μείνετε σε συμφωνία με τους στόχους και την αποστολή της επιχείρησής σας και βρείτε affiliates που καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να δουλεύετε σε μια αγορά όπου είστε άνετοι.

3. Το Affiliate marketing είναι μία στρατηγική του παρελθόντος

Εξαιτίας των καινούργιων αλγορίθμων της Google για την βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης, το link building θεωρείται από πολλούς ξεπερασμένο, και αυτό μπορεί να αποθαρρύνει την δραστηριότητα σχετικά με το affiliate marketing.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα σχετικά με τα link και την Google εάν δεν διαχειρίζεστε το πρόγραμμά σας, αλλά γενικά η όλη έννοια του affiliate marketing ακόμα βγάζει νόημα στην Google – προσφέρει ένα ακόμα σχετικό και συναφές βοήθημα στους καταναλωτές.

4. Η επιτυχία στο affiliate marketing έγκειται στο να καταφέρεις να βάλεις το προϊόν σου σε όσο το δυνατόν περισσότερες σελίδες

Ο καλύτερος τρόπος να σκεφτείτε το affiliate marketing είναι με όρους ποιότητας και ποσότητας. Υπάρχουν πολλές μικρές σελίδες οι οποίες θα προωθήσουν το προϊόν σας, αλλά το κλειδί είναι να βρείτε ένα μικρό αριθμό συνεργατών που θα αποφέρουν μετατροπές. Και φυσικά, αναθέστε το project σας σε εταιρεία affiliate management που ειδικεύεται στο να φέρνει αποτελέσματα. Η επιλογή σας αυτή, είναι η σωστή και το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία. Οι ειδικοί στο digital marketing θα σας διαβεβαιώσουν.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.