Πως θα αυξήσετε άμεσα την επισκεψιμότητα στο site σας.

Αν η ιστοσελίδα σας είναι καλοφτιαγμένη, τότε η κοινοποίηση περιεχομένου από τους επισκέπτες σας θα είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στην πρώτη και βασική διαπίστωση ότι:

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η Νο.1 πηγή άντλησης επισκεψιμότητας

Δυστυχώς, η παροχή υψηλής ποιότητας άρθρων σπάνια αποτελεί εγγύηση ότι αυτά θα κοινοποιηθούν σε υπηρεσίες όπως το Twitter. Αν θέλετε να αυξήσετε τον αριθμό των κοινοποιήσεων στα άρθρα σας, θα πρέπει να καταστεί ευκολότερο για τους επισκέπτες η διασπορά του περιεχομένου σας. Ο καλύτερος τρόπος γίνει αυτό είναι να ενσωματώσετε κουμπιά κοινοποίησης μέσων δικτύωσης στην περιοχή του περιεχομένου σας. Υπάρχουν μια σειρά από φοβερά πρόσθετα WordPress για social media διαθέσιμα που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό, όπως το Shareaholic και το Simple Social Share.

Κάντε αισθητή και ουσιαστική την διαδικτυακή σας παρουσία

Κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται το blog σας, έχετε μια ευκαιρία να μετατρέψετε έναν επισκέπτη σε έναν πελάτη σας. Ενθαρρύνετε τους επισκέπτες σας να εγγραφούν στο newsletter σας ή στο blog RSS feed σας και να σας ακολουθήσουν στα Social media. Αυτό θα τους βοηθήσει ώστε να ενημερώνονται για νέες ενημερώσεις στο blog σας.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αυξανόμενη παρουσία σας στο διαδίκτυο είναι μια στοχευμένη λίστα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι πιο αποτελεσματικό από το RSS, το Facebook, ή το Twitter.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που μπορείτε για να πείσετε τους επισκέπτες σας να λαμβάνουν ενημερώσεις μέσω e-mail. Αυτό σας επιτρέπει να στείλετε μηνύματα στους επισκέπτες απευθείας στο inbox τους.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αυτό για να προωθήσετε τα προϊόντα και τις  υπηρεσίες σας και να συμβουλέψετε τους συνδρομητές σχετικά με τις τελευταίες δημοσιεύσεις στο blog σας.

Με την εγγραφή ανθρώπων στο blog σας, μπορείτε να τους κάνετε να επιστρέφουν στο blog σας σε τακτική βάση. Αυτό με τη σειρά του βοηθά στην αύξηση της επισκεψιμότητας και δημιουργεί περισσότερες πωλήσεις. Εάν μπορείτε να μετατρέψετε τους επισκέπτες σας σε συνδρομητές, θα αυξηθεί σε απευθείας η διαδικτυακή παρουσία σας και θα βοηθήσετε το blog σας να αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο.

Πως θα αυξήσετε άμεσα την επισκεψιμότητα στο site σας

Αναλύστε την επισκεψιμότητα σας

Αναλυτικές λύσεις όπως το Google Analytics μπορούν να σας πουν πολλά για το blog σας. Μπορούν να σας δείξουν ποια αντικείμενα λαμβάνουν τις περισσότερες προβολές. Ποιες λέξεις-κλειδιά και εκφράσεις φέρνουν νέους επισκέπτες, και πόσους επισκέπτες λαμβάνει το blog σας κάθε μέρα. Μπορούν επίσης να σας πουν περισσότερα για τα δημογραφικά στοιχεία και τους ανθρώπους που επισκέπτονται το blog σας. Όπως τη γλώσσα που μιλούν, τη χώρα στην οποία ζουν, και τη συσκευή που χρησιμοποιούν για να διαβάσουν την ιστοσελίδα σας.

Αυτές οι πληροφορίες σας βοηθούν να καταλάβετε ποιοι είναι οι αναγνώστες σας. Και αν οι υπάρχουσες στρατηγικές marketing περιεχομένου σας λειτουργούν. Μπορεί να είναι δελεαστικός ο καθημερινός έλεγχος των στατιστικών στοιχείων επισκεψιμότητάς σας για το αν η κίνηση αυξάνεται, ωστόσο αυτό μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό.

Συστήνω την αναθεώρηση των στοιχείων επισκεψιμότητας σας κάθε εβδομάδα, κάθε δεκαπενθήμερο, ή κάθε μήνα.

Ορίστε στον εαυτό σας στόχους και στη συνέχεια εξετάστε κατά πόσον οι εν λόγω στόχοι έχουν επιτευχθεί. Μην αποθαρρυνθείτε εάν δε καλύψατε τις προσδοκίες σας. Μερικούς μήνες δεν θα επιτύχετε τους στόχους σας, μερικούς μήνες θα τους υπερβείτε.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να χρησιμοποιείτε στόχους για την προώθηση του blog σας με σωστό περιεχόμενο και στρατηγική προώθησης.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.