Τα κορυφαία εργαλεία ανάλυσης ιστοσελίδων

Ο πιο σημαντικός κανόνας για την ανάπτυξη ιστοσελίδων είναι πάντα να επιδιώκετε βελτιώσεις, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό από το να χρησιμοποιείτε εργαλεία ανάλυσης.

Τα κορυφαία εργαλεία ανάλυσης ιστοσελίδων

1. SEO Analyzer

Χρήσιμο για: Απόκτηση πλήρους έκθεσης επιδόσεων για οποιαδήποτε ιστοσελίδα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Το SEO Analyzer είναι ένα ελαφρύ, online εργαλείο ανάλυσης που μπορεί να σας δώσει μια πλήρη έκθεση σχετικά με την απόδοση του δικτυακού σας τόπου σε μια στιγμή.

2. Pingdom Website Speed Test

Χρήσιμο για: Γρήγορο προσδιορισμό θεμάτων της ιστοσελίδας που επηρεάζουν την ταχύτητα φόρτωσης
Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας επηρεάζει άμεσα την εμπειρία του χρήστη και, ακολούθως, τις αγορές.

3. Google Mobile-Friendly Test

Χρήσιμο για: Να βλέπετε αν η ιστοσελίδα λειτουργεί σε συσκευές κινητών.

Το να βεβαιωθείτε ότι η σελίδα σας φαίνεται και λειτουργεί εξίσου καλά σε μικρότερες οθόνες είναι απαραίτητο, ιδίως με τη συνεχιζόμενη άνοδο του κλάδου των κινητών επικοινωνιών. Με το Google’s Mobile-Friendly Test, σας δίνεται μια ευθεία απάντηση για το αν ή όχι η σελίδα σας μπορεί να προσφέρει μια καλή εμπειρία στους χρήστες κινητών.

4. Google Search Console

Χρήσιμο για: Να παρακολουθείτε όλες τις ιστοσελίδες σας από μια ενιαία τοποθεσία.
Με το Google’s Mobile-Friendly Test, έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε το λογαριασμό σας στο Google Search Console ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε πολλούς ιστοτόπους ταυτόχρονα.

5. Netpeak Spider

Χρήσιμο για: Άμεση παρατήρηση του πώς οι crawlers του δικτύου περιηγούνται μέσα στη σελίδα σας.

Το Netpeak Spider είναι μια εφαρμογή επιφάνειας εργασίας που προσομοιώνει το πώς οι crawlers των μηχανών αναζήτησης περιηγούνται στην ιστοσελίδα σας.

6. LinkResearchTools

Χρήσιμο για: Να ξεπερνάτε τον ανταγωνισμό σας στο θέμα κατασκευής συνδέσμων.
Ο σύγχρονος SEO περιστρέφεται γύρω από την κατασκευή ποιοτικών backlinks. Παραδόξως, πολλοί διαδικτυακοί έμποροι και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων δεν είναι ακόμα σίγουροι για το πώς λειτουργούν οι σύνδεσμοι.

7. Google Analytics

Χρήσιμο για: Συλλογή ανεπεξέργαστων δεδομένων απόδοσης.

Δεν μπορείτε να έχετε μια λίστα με εργαλεία ανάλυσης που να μην συμπεριλαμβάνεται το Google Analytics – ένα από τα πιο ολοκληρωμένα, δωρεάν εργαλεία που υπάρχουν για τη μέτρηση της απόδοσης των δικτυακών τόπων.

Συμπέρασμα

Η ανάλυση και η βελτιστοποίηση της απόδοσης της ιστοσελίδας σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία στο διαδίκτυο. Με τα παραπάνω εργαλεία, μπορείτε να έχετε όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε για την καλύτερη λήψη αποφάσεων.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.