Τι σημαίνει Social Media Optimization;

Όπως και το Search engine optimization, το Social media optimization παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μιας ιστοσελίδας.

Ειδικότερα τώρα, τo SEO που θα βελτιώνεται συνεχώς δίνοντας βαρύτητα στο blog σας, το social media μάρκετινγκ και η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας ή του blog σας χουν γίνει εξίσου σημαντικά.

Ειδικά για μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, το Social media optimization είναι πολύ σημαντικό, καθώς τώρα οι άνθρωποι χρησιμοποιούν “κοινωνικές συστάσεις” και δίνουν βαρύτητα στις online κριτικές όσο ποτέ, για την αγορά προϊόντων διαδικτυακά. Επιπλέον, η ύπαρξη σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα προσωπικό εμπορικό σήμα.

Τι σημαίνει Social Media Optimization;

Τι εννοεί κανείς με τον όρο social media optimization;

Επιστρέφοντας στο SMO, αυτή είναι μια τεχνική online προώθησης του προϊόντος σας και οικοδόμησης μιας μάρκας σε διάφορα κοινωνικά κανάλια. Αυτό περιλαμβάνει ιστοσελίδες βίντεο, όπως το YouTube, ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter, ιστοσελίδες Social bookmarking όπως το Stumble Upon, Reddit και πολλά άλλα.

Μετά το Google Panda και τις ενημερώσεις Penguin, για να χτίσετε τον παράγοντα εμπιστοσύνης και το κύρος της ιστοσελίδας σας, η επιρροή μέσων κοινωνικής δικτύωσής σας θα παίξει μεγάλο ρόλο. Είμαι βέβαιος ότι θα πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό πάντα.

Πρώτα απ’ όλα, η βελτιστοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει σωστή βελτιστοποίηση των άρθρων σας. Αφορά ιστοσελίδες όπως το Digg, stumble upon, Reddit, Sphinn και 100+ τοποθεσίες.

Ποια η διαφορά μεταξύ search engine optimization και social media optimization;

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, γνωστή επίσης ως SEO, σημαίνει στόχευση της κυκλοφορίας από μηχανές αναζήτησης. Περιλαμβάνει βελτιστοποίηση εντός σελίδας αλλά και εκτός σελίδας. Μιλώντας για την κοινωνική βελτιστοποίηση των social media γνωστή επίσης ως SMO, μιλάμε ως επί το πλείστων για μια βελτιστοποίηση σελίδας. Αυτό περιλαμβάνει γρήγορα κλιμακούμενα άρθρα ποιότητας.

Ποιες social media ιστοσελίδες;

Πρώτα από όλα θα πρέπει να κάνετε μια λίστα με ιστοσελίδες social media που θα στοχεύετε. Κάντε μια λίστα με ιστοσελίδες social media που ταιριάζουν με το θέμα σας. Όπως π.χ. το propeller  λειτουργεί εξαιρετικά για SEO άρθρα.

Πώς να ξεκινήσετε με το social media optimization;

Επισκέπτες από social media όπως το Digg, το Stumble upon, το Reddit είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μια γρήγορη αναζήτηση ειδήσεων και δεν μένουν για πολύ. Ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσετε και να μειώσετε το ποσοστό εγκατάλειψης στην ιστοσελίδα είναι να τους δώσετε περισσότερο από αυτό που θέλουν. Κρατήστε τους στην ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας σχετικά άρθρα και εσωτερική διασύνδεση.

Τρεις είναι οι σημαντικοί παράγοντες στο Social media optimization: 

  • Το περιεχόμενο
  • Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας
  • Η ευκολία πλοήγησης στο περιεχόμενο

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.