Τα backlinks που φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα στο SEO

Ξέρετε ποια είναι; Πως θα τα βρείτε;

Όσοι ασχολούνται με το SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) γνωρίζουν τα οφέλη του link building. Είναι ένα από τα θεμέλια για κάθε επιτυχημένη στρατηγική SEO, καθώς τα εισερχόμενα links αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς καθοριστικούς παράγοντες που δείχνουν το κύρος μίας ιστοσελίδας, κάτι που με την σειρά του επηρεάζει τις κατατάξεις στις οργανικές αναζητήσεις.

Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα γιατί δεν επενδύουν περισσότεροι σε καμπάνιες link building; Ο μεγαλύτερος φόβος των περισσότερων ανθρώπων είναι ότι η Google θα επιβάλει ποινές στις ιστοσελίδες τους, φέρνοντας πτώση στην κατάταξή τους.

Τα backlinks που φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα στο SEO

Τι είδους backlinks εγκυμονούν κινδύνους και μπορεί να επιφέρουν ποινές;

Links σε κακές ιστοσελίδες

Αρχικά, υπάρχουν links σε γνωστές ιστοσελίδες spam ή σε σελίδες με χαμηλό κύρος. Η αξία κάποιου link εξαρτάται από το κύρος της σελίδας από την οποία προήλθε. Εάν έχετε link σε ιστοσελίδες που θεωρούνται spam τότε και η δική σας ιστοσελίδα μπορεί να θεωρηθεί χαμηλής ποιότητας.

Ακατάλληλα links σε σχέση με τα συμφραζόμενα

Οι αλγόριθμοι της Google είναι αρκετά προχωρημένοι ώστε να αναγνωρίζουν την φυσική χρήση της γλώσσας. Έχουν μία γενική ιδέα για το πώς το περιεχόμενο εξυπηρετεί το κοινό. Εάν ένα link κριθεί ακατάλληλο σε σχέση με τα συμφραζόμενα, μπορεί να καταχωρηθεί ως «κακό» link.

Spammed Links

Οποιαδήποτε link εμφανίζονται να είναι “spammed” μπορεί να λάβουν ποινή. Για παράδειγμα, εάν αναρτήσετε ένα σχόλιο σε ένα forum με ένα link για την ιστοσελίδα σας χωρίς άλλο περιεχόμενο, αυτό μπορεί να θεωρηθεί spam.

Οποιαδήποτε ξεκάθαρη προσπάθεια να χειραγωγήσετε τις κατατάξεις

Οι ποινές της Google έχουν ως κύριο στόχο να μειώσουν την πιθανότητα χειραγωγίας των κατατάξεων των ιστοσελίδων μέσω της χρήσης link. Όσο χρησιμοποιείτε link με τρόπο που να ωφελεί του αναγνώστες και είναι κατάλληλα δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Από την άλλη πλευρά εάν αγοράζετε link, τα στριμώχνετε εκεί που δεν ανήκουν ή προσπαθείτε να εξαπατήσετε τον αλγόριθμο, είναι πολύ πιθανό να σας επιβληθεί κάποια ποινή. Σε κάθε περίπτωση, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο,  είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε μια αξιόπιστη και μεγάλη εταιρεία digital marketing η οποία θα αναλάβει με επαγγελματισμό την “ειδική αποστολή”.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.