Προστατέψτε το περιεχόμενο του website σας από αντιγραφές, γιατί είναι η “περιουσία” σας. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να μη χρησιμοποιούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

Γιατί το περιεχόμενό σας είναι το πιο σημαντικό σας απόκτημα

Εκτός και εάν είστε καινούργιοι στον κόσμο του SEO, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι προφανής. Όπως λέγεται «το περιεχόμενο είναι Βασιλιάς». Χρειάζεστε αυθεντικό περιεχόμενο για να έχετε καλή κατάταξη στην Google και για αυτό προσπαθείτε να μαζέψετε άρθρα, εικόνες, βίντεο κ.α. στην ιστοσελίδα σας. Από την άλλη πλευρά είναι ακόμα πιο εύκολο να κάνετε ένα copy paste και για αυτό η κλοπή περιεχομένου είναι ένα τόσο συχνό φαινόμενο.

Προστατέψτε το περιεχόμενο του website σας από αντιγραφές βάζοντας προειδοποιήσεις πνευματικών δικαιωμάτων και υδατογραφήματα

Όσο αφελές και εάν ακούγεται, κάποιες φορές οι “κλέφτες δεν γνωρίζουν ότι κλέβουν καθώς υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα εικόνες κ.α. που είναι ελεύθερα για χρήση ακόμα και εμπορική. Για να αποφύγετε μία τέτοια παρεξήγηση, προσθέστε μία προειδοποίηση πνευματικών δικαιωμάτων στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας σας. Ακόμα καλύτερα κάτω από το κομμάτι περιεχομένου.

Επίσης καλό θα ήταν να προσθέσετε φυσικά εμπόδια στην κλοπή. Βάλτε υδατογραφήματα στις εικόνες και τα βίντεο που δεν είναι 100% ασφαλή. Είναι σίγουρο ότι θα γλιτώσετε κάποιες κλοπές καθώς με το υδατογράφημα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν εύκολα τις εικόνες σας.

Για άρθρα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή κειμένου. Αυτό θα το κάνει πιο δύσκολο να αντιγράψουν κάποιοι το περιεχόμενό σας καθώς η αντιγραφή θα είναι πιο κοπιαστική.

Χρησιμοποιήστε το Google Authorship για να διαφυλάξετε το περιεχόμενό σας

Το Google Authorship είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο όσον αφορά την προστασία του περιεχομένου και το χτίσιμο της διαδικτυακής σας παρουσίας. Η ιδέα είναι απλή – βάζετε το περιεχόμενό σας και διεκδικείτε την πατρότητά του.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε το αληθινό σας όνομα. Αυτό είναι πρόβλημα εάν χρησιμοποιείτε ψευδώνυμο ή απλά δεν θέλετε να αποκρύψετε την ταυτότητά σας.

Εάν η σελίδα σας έχει πολλούς συγγραφείς τότε πάλι μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Google Authorship αλλά ο καθένας θα πρέπει να οικειοποιείται τα άρθρα του ξεχωριστά.

Προστατέψτε το περιεχόμενο του website σας από αντιγραφές βάζοντας Google Alerts για να σας ενημερώνουν για αντιγραμμένο περιεχόμενο

Το να προστατεύσετε το περιεχόμενό σας είναι το πρώτο που πρέπει να κάνετε αλλά είναι εντελώς διαφορετικό θέμα το πώς μπορείτε να πιάσετε τους κλέφτες. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω του Google Alerts.

Το Google Alerts είναι ακόμα μία πολύ χρήσιμη υπηρεσία από την Google. Αυτό που κάνετε είναι να αντιγράφετε προτάσεις από το κείμενό σας και να ειδοποιείστε κάθε φορά που εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε 2 με 3 ειδοποιήσεις ανά άρθρο – μία για την πρώτη παράγραφο και έπειτα για κάποια άλλα μέρη του στην τύχη.

Έχετε στο μυαλό σας ότι εάν το περιεχόμενό σας δημοσιεύεται αλλά σας αναφέρει ως τον συγγραφέα, αυτό ουσιαστικά δεν είναι κλοπή εάν και μπορεί να μην σας αρέσει καθόλου.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.