Πώς να μειώσετε το χρόνο ευρετηρίασης του website σας. Έχουμε την απάντηση.

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για το πως μπορείτε να μειώσετε το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η Google για την ευρετηρίαση του website σας.

Ανάλογα με το περιεχόμενο που αντικαθιστάτε, η ευρετηρίαση μπορεί να πάρει οπουδήποτε από μερικές ώρες έως μερικές εβδομάδες.

Εάν το website σας έχει παραμείνει στατικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ή δεν έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. ΗGoogle θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να το καταχωρήσει.

Όταν ξεκινάτε έναν νέο ιστότοπο, υπάρχουν μερικές διαδικασίες που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον ιστότοπό σας να καταχωρηθεί πιο γρήγορα.

Ρυθμίστε την Κονσόλα Αναζήτησης Google και υποβάλετε τον χάρτη ιστότοπου σας

Ένας χάρτης ιστοτόπου (sitemap) είναι ένα δομημένο αρχείο. Το οποίο η Google μπορεί να διαβάσει για να κατανοήσει την αρχιτεκτονική του website σας. Το XML-Sitemaps.com είναι ένας καλός πόρος. Καθώς μπορεί να δημιουργήσει τον χάρτη website για εσάς.

Θα σαρώσει τις πρώτες 500 σελίδες του ιστότοπού σας δωρεάν. Και μπορείτε να αγοράσετε την αυτόνομη έκδοσή τους εάν διαθέτετε μεγαλύτερο ιστότοπο. Μόλις έχετε τον χάρτη website σας, θα πρέπει να τον υποβάλετε στην Google. Πως; Μέσω της Κονσόλας Αναζήτησης Google.

Πώς να μειώσετε το χρόνο ευρετηρίασης του website σας

Η δημιουργία ενός λογαριασμού Google Search Console και η προσθήκη της ιστοσελίδας σας σε αυτό θα πρέπει να αποτελεί μέρος της νέας λίστας ελέγχου της εκκίνησης της ιστοσελίδας σας. Και αυτό διότι προσφέρει πολλά χρήσιμα εργαλεία. Όπως π.χ. έναν έλεγχο των backlink και αναλυτικά στοιχεία αναζήτησης.

Εξετάστε τη χρήση του HubSpot για τη δημιουργία ενός αρχείου XML Sitemap για την Υποβολή στην Google.

Μεταβείτε στην Κονσόλα Αναζήτησης της Google για να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε και να υποβάλετε τον χάρτη website σας

Χρησιμοποιήστε το HubSpot για να δημιουργήσετε και να υποβάλετε τον χάρτη

Εάν ενημερώνετε έναν υπάρχοντα ιστότοπο, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον χάρτη ιστότοπού σας. Και, ως μέρος αυτής της διαδικασίας, είναι σημαντικό να αντιστοιχούν τα πρωτόκολλα του ιστότοπού σας και του χάρτη ιστότοπων έτσι ώστε οι ανιχνευτές ιστού να έχουν λιγότερα προβλήματα ευρετηρίασης.

Ζητήστε από την Google να ανιχνεύσει ξανά το website σας

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στην Κονσόλα Αναζήτησης της Google είναι να ζητήσετε από την Google να ανιχνεύσει ξανά τον ιστότοπό σας.

Με αυτό το εργαλείο υποβάλλετε μεμονωμένες διευθύνσεις URL για ανίχνευση από την Google μαζί με άμεσους συνδέσμους με αυτές τις σελίδες. Κάντε αυτό το βήμα το συντομότερο δυνατό. Η Google δεν παρέχει χρονοδιάγραμμα για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Χρησιμοποιήστε συνδέσμους που ενημερώνονται τακτικά και που έχουν μεγάλη κυκλοφορία

Η Google θα αυξήσει τη συχνότητα με την οποία ανιχνεύει μια σελίδα εάν αναγνωρίσει ότι το περιεχόμενο σε αυτήν τη σελίδα ενημερώνεται τακτικά. Και είναι δημοφιλές για τους επισκέπτες. Για παράδειγμα, ένας διαδικτυακός τόπος ειδήσεων με ωριαίες ενημερώσεις θα ανιχνεύεται συχνά. Ενώ μία ξεπερασμένη ιστοσελίδα μιας επιχείρησης χωρίς νέο περιεχόμενο και χαμηλή επισκεψιμότητα θα ανιχνεύεται πολύ σπάνια.

Πώς να μειώσετε το χρόνο ευρετηρίασης του website σας

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αυτό προς όφελός σας. Εάν διαθέτετε ήδη άλλες ενημερωμένες σελίδες ή σελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως ένα blog σε ένα subdomain, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν σύνδεσμο στη συγκεκριμένη σελίδα στον νέο σας website.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η σύνδεσή σας πρέπει να είναι σχετική. Εάν οι επισκέπτες πλοηγούνται στις συνδεδεμένες σελίδες και στη συνέχεια φύγουν, οι βαθμολογίες σας θα υποφέρουν λόγω μη σχετικού περιεχομένου.

website

Αυτά τα βήματα μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της μείωσης στην κυκλοφορία ιστού. Συνήθως, η μείωση της κυκλοφορίας δεν είναι μεγαλύτερη από ένα 5%. Και δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες.

Εαν η επισκεψιμότητά σας πέσει περισσότερο ή αποτύχει να ανακάμψει σε ένα μήνα; Τότε θα πρέπει να αρχίσετε να αναλύετε τον ιστότοπό σας. Για θέματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πτώση στον αριθμό των επισκεπτών.

Ο εντοπισμός αυτών των προβλημάτων μπορεί να είναι δύσκολος. Αλλά με τη χρήση εργαλείων όπως είναι η Κονσόλα Αναζήτησης της Google μπορεί να εξορθολογίσει την αναζήτηση για σφάλματα και άλλα προβλήματα.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.