Πώς να διαγράψετε αρνητικά δημοσιεύματα από τις μηχανές αναζήτησης.

Με το “μεγάλο αδελφό” τη Google και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης, να “ανυπομονούν” να μοιραστούν μαζί με τους χρήστες οποιαδήποτε πληροφορία.

Είτε ισχύει είτε όχι. Αλλά και την ταχύτητα που κυκλοφορούν πλέον οι πληροφορίες στο internet, δεν είναι λίγοι, πρόσωπα και επιχειρήσεις, που έρχονται αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη πραγματικότητα και με αρνητικές αναφορές για τους ίδιους στο διαδίκτυο.

Όταν κάνοντας μια αναζήτηση στο Google search με το ονοματεπώνυμο ενός προσώπου. Ή την επωνυμία μιας εταιρείας και εμφανίζονται αποτελέσματα που δεν πρέπει. Ο “εφιάλτης” ξεκινά…

Έτσι, είναι πολύ πιθανό μια φωτογραφία, ένα βίντεο ή μια ανάρτηση, να προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Και σε φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα. Και να φέρει στο φως της δημοσιότητας προσωπικές στιγμές. Και δυσάρεστες καταστάσεις, είτε αληθινές, αλλά απόλυτα προσωπικές που δεν έπρεπε να κυκλοφορήσουν. Είτε ψεύτικες που προφανώς δημοσιεύτηκαν γιατί εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς.

Σε κάθε περίπτωση, η δυσφορία που προκαλούν τα αρνητικά δημοσιεύματα είναι μεγάλη. Κατά πόσον δε όταν πρόκειται για δυσφημιστικές ενέργειες, κακόβουλες αναφορές, υβριστικά σχόλια. Ψευδή γεγονότα, που όμως ενώ αφορούν προσωπικές γνώμες και απόψεις παρουσιάζονται ως επιβεβαιωμένα γεγονότα. Φέρνοντας σε πραγματικά δύσκολη θέση αυτούς που αναφέρονται.

Πώς να διαγράψετε αρνητικά δημοσιεύματα από τις μηχανές αναζήτησης

Τι μπορεί όμως να κάνει ένα πρόσωπο ή μια εταιρεία προκειμένου να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα όσων πληροφοριών είναι αρνητικές και επιβλαβείς για τους ίδιους;

Εδώ η απάντηση είναι μία και είναι η υπηρεσία διαχείρισης φήμης ή ORM (Online Reputation Management).

Η VNG Digital Group είναι μια από τις λίγες εταιρείες που παρέχουν απόλυτα εξειδικευμένες υπηρεσίες για την αποκατάσταση της φήμης προσώπων και επιχειρήσεων και τη διαχείριση της. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία πάνω σε αυτό από δεκάδες project της που στέφτηκαν με επιτυχία, στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Επιχειρηματίες, celebrities, πολιτικοί, ιδιώτες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη φήμη τους και να απεγκλωβιστούν από τη “μέγγενη” της αρνητικής δημοσιότητας, χάρη στις υπηρεσίες μας.

Η διαχείριση φήμης και η αποκατάσταση της, είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία. Περιλαμβάνει αρκετά στάδια και πολλά διαφορετικά επίπεδα. Και αυτό είναι απολύτως λογικό από τη στιγμή που τα αποτελέσματα αναζήτησης για ένα πρόσωπο ή ένα brand στο διαδίκτυο, καθορίζουν απόλυτα και τα αποτελέσματα στην πραγματική ζωή.

Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν καταναλωτή, που προσπαθώντας να βρει εταιρεία να αγοράσει αγαθά ή υπηρεσίες, ανάμεσα στις πληροφορίες  που θα εντοπίσει για έναν προμηθευτή, να υπάρχει ένα ή περισσότερα δημοσιεύματα που θα μιλούν για “απάτη”.

Ή “κοροϊδία”, “κακούς επαγγελματίες” ή φριχτά παράπονα από άλλους καταναλωτές.

Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να επιλέξει τη συγκεκριμένη εταιρεία. Και αυτός ο καταναλωτής σίγουρα δεν είναι ο μόνος που σκέφτεται έτσι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η VNG διαθέτει όλη την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που χρειάζεται μια τόσο ευαίσθητη υπηρεσία όπως η αποκατάσταση φήμης.

Με λογισμικό αιχμής:

  • Αναλύουμε την τρέχουσα κατάσταση της φήμης προσώπων ή εταιριών.
  • Καταγράφουμε με λεπτομέρεια όσα αφορούν τους πελάτες μας.
  • Αξιολογούμε τα επίπεδα κινδύνου.
  • Σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε την ανάλογη στρατηγική για την αποκατάσταση της φήμης.
  • Σαρώνουμε συνεχώς τις μηχανές αναζήτησης και τα social media. Ωστε να έχουμε άμεση ενημέρωση ακριβώς τη στιγμή που θα γίνει αναφορά στο όνομα των πελατών μας προκειμένου να ενεργήσουμε.
  • Με ειδική τεχνολογία έχουμε τον τρόπο να αναγνωρίζουμε άμεσα φωτογραφίες, Και video που μπορεί να έχουν αναρτηθεί για εσάς στον ιστό.
  • Και τέλος, το πιο σημαντικό από όλα: Προχωράμε στη διαγραφή των αρνητικών links.

Ταυτόχρονα, μια ομάδα μας με επαγγελματίες αρκετών ειδικοτήτων, σχεδιάζει και προχωράει σε μια σειρά από άλλες πολύ σημαντικές ενέργειες. Που θα έχουν ως αποτέλεσμα την καθολική “αναδόμηση” του προφίλ του προσώπου ή της επιχείρησης.

Αν λοιπόν έχετε αντιμετωπίσει ήδη ή φοβάστε μήπως αντιμετωπίσετε μια δυσάρεστη κατάσταση αρνητικών δημοσιεύσεων για εσάς ή την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας. Και οι επαγγελματίες της VNG Digital Group με απόλυτη εχεμύθεια και προστασία της ιδιωτικότητας σας, θα αναλάβουν για εσάς όλες τις διαδικασίες. Για να κερδίσετε ξανά την εικόνα σας. Και να αποκτήσετε ένα νέο θετικό προφίλ.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.