Πώς η δομή της ιστοσελίδας επηρεάζει τις υπηρεσίες SEO, αυτό θα εξετάσουμε σήμερα.

Αν ένα ρομπότ μιας μηχανής αναζήτησης συναντήσει ένα απροσδόκητο αδιέξοδο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για το SEO σας. Σύμφωνα με τον Matt Cutts, πρώην υπάλληλο της Google, η ανιχνευσιμότητα είναι ο πρωταρχικός παράγοντας για την αποτροπή προβλημάτων ευρετηρίασης στο Google.

Η ανιχνευσιμότητα μιας ιστοσελίδας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες όσον αφορά τη δομή του website.

Η ανιχνευσιμότητα αναφέρεται στην ικανότητα της μηχανής αναζήτησης να ανιχνεύσει ολόκληρο το περιεχόμενο κειμένου του ιστοτόπου σας για να καταλάβει το θέμα του. Μέρος αυτής της διαδικασίας είναι η πλοήγηση σε υποσελίδες και μεμονωμένα θέματα για την κατανόηση του website ως σύνολο. Μια ιστοσελίδα πρέπει να μπορεί να μεταφέρει κάποιον επισκέπτη κάπου αλλού μέσα στον ιστότοπο, από τη μια σελίδα στην άλλη, για να μπορεί να θεωρηθεί ανιχνεύσιμη.

Πώς λοιπόν βελτιώνεται η ανιχνευσιμότητα της ιστοσελίδας;

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κάνετε μια προσπάθεια για να συμπεριλάβετε εσωτερικούς συνδέσμους σε κάθε σελίδα, κάτι το οποίο δημιουργεί γέφυρες από το ένα μέρος της ιστοσελίδας σας σε ένα άλλο. Οι παράμετροι Breadcrumbs και τα σχετικά άρθρα μπορούν να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία ανίχνευσης της ιστοσελίδας και της εσωτερικής σύνδεσης.
Τα βασικά στοιχεία της σωστής πλοήγησης υπαγορεύουν ότι οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να φτάνουν από τη μια σελίδα στην άλλη χωρίς καμία δυσκολία.

Αν η ιστοσελίδα σας είναι μεγάλη και έχει πολλές σελίδες, η πρόκληση είναι να κάνετε αυτές τις σελίδες προσβάσιμες. Μόνο με μερικά κλικ, χρησιμοποιώντας μόνο την πλοήγηση. Οι εμπειρογνώμονες ευχρηστίας ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να αρκούν μόνο τρία κλικ για να βρεθεί κάποια δεδομένη σελίδα.

Αλλά χρησιμοποιούν αυτή τη συμβουλή ως κατευθυντήρια γραμμή αντί για έναν κανόνα.

Κατηγοριοποιήστε και οργανώστε τους συνδέσμους με τρόπο που δεν θα καταστρέψει τη δομή του ιστότοπού σας.

Η εσωτερική σύνδεση λειτουργεί με τη χρήση λέξεων-κλειδιών μέσα στο περιεχόμενό σας. Αλλά και τη σύνδεση αυτών των λέξεων-κλειδιών με ένα άλλο σχετικό περιεχόμενο του ιστότοπού σας.

Τα πλεονεκτήματα της συνειδητής χρήσης εσωτερικών συνδέσεων για το SEO είναι πολλά:

Η εσωτερική σύνδεση επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης να βρουν άλλες σελίδες μέσα από άγκυρες πλούσιες σε λέξεις-κλειδιά και μειώνουν το βάθος σελίδας. Επίσης, παρέχει στους χρήστες έναν ευκολότερο τρόπο πρόσβασης σε άλλο περιεχόμενο. Το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια καλύτερη εμπειρία χρήστη.

• Οι μηχανές αναζήτησης αποδίδουν μεγαλύτερη αξία στις εσωτερικές συνδέσεις. Αυτό όσον αφορά την κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης (SERP).

Συχνά, οι άνθρωποι θα συνδέσουν το παλιό περιεχόμενο με τη χρήση εσωτερικών συνδέσμων. Ωστόσο, σπάνια θα κάνουν το αντίθετο. Πηγαίνοντας πίσω στο παλιό περιεχόμενο για μια σύνδεση αυτού με νεότερο περιεχόμενο. Κλείστε τον βρόχο βεβαιώνοντας ότι και τα δύο τμήματα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους μέσω της χρήσης εσωτερικών συνδέσμων.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.