Οι 8 καλύτερες θέσεις εργασίας για εσωστρεφείς ανθρώπους.

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι χαρακτήρα έχουν όσοι ασχολούνται με τις υπηρεσίες digital marketing;

Σύμφωνα με το περιοδικό Ψυχολογία Σήμερα, αν είστε εσωστρεφής, εδώ είναι μερικές πιθανές αλήθειες για σας.

Η καλύτερη σκέψη σας συμβαίνει όταν είστε μόνοι, μπορείτε να είστε ένας εξαιρετικός ηγέτης και απολαμβάνετε να έχετε χρόνο στον εαυτό σας.

Καλύτερες θέσεις εργασίας για εσωστρεφείς

Blogger
Συντάκτης
Σχεδιαστής γραφικών
Αναλυτής Έρευνας Αγοράς
Copywriter
SEO Αναλυτής
Διαχειριστής κοινωνικών μέσων
Επεξεργαστής ταινιών και βίντεο

1. Blogger

Αν είστε εσωστρεφής, μπορείτε να απολαύσετε τη δυνατότητα να εκφράζεστε δημιουργικά μέσω του ιστολογίου. Δεδομένου ότι οι κοινωνικές καταστάσεις μπορεί να σας δώσουν άγχος, είναι λογικό να επιλέξετε γραφή ως σημείο πώλησης για να εκφράσετε τον εαυτό σας πραγματικά και προσεκτικά.

Έχετε άφθονες ευκαιρίες να σκέφτεστε μόνοι σας και να δημιουργείτε περιεχόμενο μόνοι σας.

2. Συντάκτης

Παρόμοια με ένα blogger, ένας συντάκτης περιεχομένου έχει την αφθονία της μοναξιάς για να διαβάσει και να ξανακάνει τα έργα άλλων συγγραφέων και να τα προετοιμάσει για δημοσίευση. Εάν είστε συγγραφέας για μια στιγμή και επιθυμείτε μια αλλαγή σταδιοδρομίας ή εάν αισθάνεστε ότι οι μοναδικές σας εμπειρίες σας προετοίμασαν καλά για το ρόλο ενός συντάκτη, μπορείτε να το απολαύσετε περισσότερο από αυτό που ήδη γράφετε.

Επιπλέον, ένας συντάκτης είναι υπεύθυνος για το ημερολόγιο σύνταξης και πρέπει να έχει ισχυρές οργανωτικές δεξιότητες, καθώς και μια καλή εσωτερική κατανόηση του προσώπου μιας εταιρείας.

3. Γραφίστας

Εάν είστε ιδιαίτερα έμπειρος στα ψηφιακά έργα τέχνης, μπορείτε να απολαύσετε μια σταδιοδρομία ως σχεδιαστής γραφικών. Μπορείτε να εργάζεστε μόνοι σας σε νέα σχέδια για ώρες κάθε φορά. Μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν πελάτη ή μια ομάδα για το δημιουργικό όραμα ενός έργου, αλλά θα έχετε παρ ‘όλα αυτά αρκετό χρόνο μόνο στον υπολογιστή σας.

4. Αναλυτής Έρευνας Αγοράς

Ένας αναλυτής έρευνας αγοράς πρέπει να στείλει έρευνες, να φιλοξενήσει ομάδες εστίασης και να αναλύσει δεδομένα με στόχο την κατανόηση των τάσεων της αγοράς. Μεταξύ άλλων, ερωτάται αν ένα προϊόν θα κάνει καλό σε μια συγκεκριμένη αγορά, πόσο κάποιος θα πληρώσει για ένα προϊόν και ποια είδη προϊόντων θα πρέπει να παράγει μια επιχείρηση για το μέλλον.
Ένας αναλυτής της αγοράς πρέπει να έχει ισχυρές μαθηματικές και αναλυτικές δεξιότητες, και ικανότητα να βρει δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα.

5. Copywriter στο Web

Ένας διαδικτυακός copywriter απαιτείται συχνά να γράφει πιο τεχνικά και λιγότερο δημιουργικά από ένα blogger. Ωστόσο, σας δίνεται η ελευθερία να υιοθετήσετε διάφορες φωνές και τόνους, ανάλογα με τον πελάτη με τον οποίο εργάζεστε.

6. Αναλυτής SEO

Καθώς το μάρκετινγκ περιεχομένου συνεχίζει να αυξάνεται, ένας αναλυτής SEO γίνεται μια ευρέως περιζήτητη θέση. Μεταξύ άλλων, ένας αναλυτής SEO υποχρεούται να εκτελεί έρευνα λέξεων-κλειδιών και να παρέχει συστάσεις για ιστοσελίδες, και ανάπτυξη περιεχομένου για να εξασφαλίσει ότι η επιχείρηση πληροί τους στόχους SEO και εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης.

7. Social Media Manager

Παρόλο που αρχικά θα μπορούσε να ακούγεται σαν μια κοινωνική δουλειά, ένας Social Media Manager μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια ιδανική θέση για ένα εσωστρεφές άτομο. Τελικά, ο ρόλος απαιτεί κάποιον να επικοινωνεί με ένα κοινό. Κυρίως πίσω από μια οθόνη υπολογιστή, με μικρή αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο.

8. Επεξεργαστής ταινιών και βίντεο

Ενώ ένας εσωστρεφής πιθανώς δεν απολαμβάνει να είναι μπροστά από την κάμερα, θα μπορούσε να αποκομίσει μεγάλη χαρά από το να είναι πίσω από αυτή.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.