Κατασκευή Ιστοσελίδας: Έτοιμο ή Custom Template;

Το μεγάλο ερώτημα για το project ‘’κατασκευή ιστοσελίδας’’ είναι ‘’Έτοιμο ή custom template;’’. Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι κρίσιμη για την παρουσίαση και την επιτυχία μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο. Μια από τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν είναι η επιλογή ανάμεσα σε έτοιμα ή προσαρμοσμένα templates. Κάθε επιχείρηση ή brand έχει εξατομικευμένες ανάγκες επομένως αυτή η απόφαση είναι αρκετά πολύπλοκη.

Η ιστοσελίδα αποτελεί αποτελεί πυρήνα του brand και βασικό σημείο αναφοράς για όλες τις marketing και sales ενέργειες. Επομένως είναι βασικό να ανταποκρίνεται στην εικόνα που θέλεις να προβάλλεις στους πελάτες σου. Οι αποφάσεις που πρέπει να λάβεις είναι αρκετές. H πιο σημαντική όμως είναι αν θα επιλέξεις έτοιμο theme ή κάποιο custom template για τη σχεδίαση του website.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής. Θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε να καταλήξεις σε μια απόφαση που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησής σου.

Κατασκευή ιστοσελίδας με έτοιμο template

Τα έτοιμα templates προσφέρουν σίγουρα μια γρήγορη και οικονομική λύση για την κατασκευή ιστοσελίδας. Ορισμένα πλεονεκτήματα της χρήσης έτοιμων templates περιλαμβάνουν τα εξής:

● Ευκολία: Τα έτοιμα templates έχουν συνήθως εύκολη εγκατάσταση και χρήση. Μπορείς να επιλέξεις ένα template που ταιριάζει με το στόχο και το στυλ του brand ή της επιχείρησής σου. Με ελάχιστα βήματα μπορείς να προσαρμόσεις το περιεχόμενό που θα σε εκφράζει.

● Οικονομία: Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι συνήθως είναι φθηνότερα από την custom κατασκευή ιστοσελίδας. Δεν απαιτείται η πρόσληψη ενός web designer ή προγραμματιστή, καθώς η δομή και η λειτουργικότητα έχουν ήδη δημιουργηθεί.

● Ταχύτητα: Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας με έτοιμο template μπορεί να είναι γρηγορότερη από την προσαρμοσμένη κατασκευή. Οι περισσότεροι πάροχοι templates προσφέρουν εύκολα εργαλεία επεξεργασίας και προσαρμογής. Επομένως θα έχεις άμεσα έτοιμο το website σου, ενώ στην περίπτωση του custom θα χρειαζόταν κάποιες βδομάδες για να λειτουργήσει.

Κατασκευή Ιστοσελίδας: Έτοιμο ή Custom Template;

Ωστόσο, υπάρχουν και μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

● Έλλειψη προσαρμοστικότητας: Τα έτοιμα templates περιορίζουν την προσαρμοστικότητα και την προσαρμογή στις ανάγκες του ενδιαφερόμενου. Μπορεί να είναι περιοριστικά όσον αφορά τη σχεδίαση, τη διάταξη ή τις λειτουργίες που μπορείτε να προσθέσεις. Με λίγα λόγια η εξατομίκευση είναι περιορισμένη.

● Έλλειψη πρωτοτυπίας: Τα έτοιμα templates χρησιμοποιούνται από πολλούς χρήστες. Με σιγουριά δεν θα παρουσιάζουν μοναδικό σχεδιασμό ή εικόνα για την επιχείρησή σου. Η ιστοσελίδα σου δεν θα είναι μοναδική, επομένως μπορεί να χάνεται μεταξύ άλλων με παρόμοιο ή και το ίδιο template.

Κατασκευή ιστοσελίδας με custom template

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας με custom template προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμογή στις ανάγκες της επιχείρησης. Ορισμένα πλεονεκτήματα της κατασκευής ιστοσελίδας με custom templates είναι τα εξής:

● Μοναδικότητα: Ένα custom template θα δημιουργηθεί αποκλειστικά για την επιχείρησή ή το brand σου. Η κατασκευή του θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τον εικαστικό σχεδιασμό, την ταυτότητα της εταιρείας και τις ανάγκες σου.

● Προσαρμοστικότητα: Αναμφίβολα τα custom templates σου προσφέρουν extra ι ιδιότητες. Μπορείς να προσθέσεις τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά που θέλεις και χρειάζεσαι. Μπορείς επίσης να προσαρμόσεις τη διάταξη, τα χρώματα, τα γραφικά και τις λειτουργίες της ιστοσελίδας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.

● Μελλοντική επέκταση: Ένα custom template προσφέρει την ευελιξία για μελλοντικές αλλαγές και επεκτάσεις. Μπορείς να προσθέσεις νέες λειτουργίες και προσαρμογές καθώς η επιχείρησή σου αναπτύσσεται συνεχώς.

● Ασφάλεια: Το βασικότερο απ’όλα είναι ότι με τα custom template έχεις εγγυημένη συνεχή ασφάλεια. Είναι λογικό αφού διαθέτεις διαρκή υποστήριξή από μία ομάδα έμπειρων web developers που βοήθησαν στην υλοποίησή του.

Κατασκευή Ιστοσελίδας: Έτοιμο ή Custom Template;

Υπάρχουν όπως είναι αναμενόμενο και μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

● Υψηλότερο κόστος: Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας με custom template συνήθως απαιτεί περισσότερο χρόνο και πόρους από τη χρήση έτοιμων templates. Το οικονομικό κόστος σχετίζεται συνήθως με το ποιοτικό αποτέλεσμα. Πρέπει να γίνει με τη βοήθεια ενός επαγγελματία web designer ή μιας εταιρείας ανάπτυξης. Είναι βήματα που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα προσαρμοσμένο template.

● Περίπλοκη διαχείριση: Η διαχείριση ενός custom template μπορεί να απαιτεί περισσότερη εξειδίκευση και κατανόηση των τεχνικών απαιτήσεων. Εάν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις, σίγουρα θα χρειαστεί να σε βοηθήσει κάποιος για τη συντήρηση και την ενημέρωση της ιστοσελίδας.

Η επιλογή μεταξύ ενός έτοιμου ή προσαρμοσμένου template για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας εξαρτάται από τις ανάγκες και τους πόρους της επιχείρησής σου. Τα έτοιμα templates προσφέρουν γρήγορη και οικονομική λύση, ενώ τα custom templates προσφέρουν μοναδικότητα και προσαρμοστικότητα. Καλό είναι να μελετήσεις τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής και να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σου.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση. Αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο. Τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.